Általános információk

Autodesk hírek

2021-es verziószámú Autodesk termékek megjelenése (2019.03.25)

2020. március 25-től kezdve folyamatosan jelennek meg a 2021-es verziószámú Autodesk termékek.
2020. március 31.-én megjelent 2021-es termékek
2020. április 3.-án megjelent 2021-es termékek


Több felhasználós konstrukciók megszűnése (2020.03.16)

Az Autodesk 2020. nyarától új licenckezelést irányoz elő. A korábbi, sorozatszám alapú nyilvántartást és licenckezelést felváltja a felhasználó alapú megközelítés, mely számos adminisztratív és kezelési előnyt nyújt majd a kis és nagy cégek számára egyaránt.

Az új, felhasználóhoz kötött licencelés előnyei többek között:
- Licencköltségek optimalizálása és a kihasználtság nyomonkövetése
- Nincs szükség saját licenc-szerver üzemeltetésére
- Dedikált hozzáférés minden, a felhasználási célra kijelölt alkalmazott számára. Nincs holtidő a licencre való várakozás miatt.

Az új licencpolitika következtében 2020. augusztus 7-től kivezeti, és megszünteti a saját licenc-szerver üzemeltetésen alapuló több felhasználós konstrukciók vásárlási lehetőségét.

A meglévő több felhasználós éves szoftverkövetéssel vagy bérlettel rendelkező felhasználók 2020. augusztus 7. után az alábbi két lehetőség közül választhatnak:

 • meglévő több felhasználós szoftverkövetésüket vagy bérletüket egy felhasználós bérletre frissíthetik, mely esetben licencenként 2 db 1 éves egy felhasználós bérletre tehetnek szert. A továbbiakban ezen egy felhasználós bérletek megújítási árát az Autodesk 2028-ig a következő módon garantálja:

    2021: max. 5% áremelés,2022: 0% áremelés
    2023: max. 5% áremelés,2024: 0% áremelés
    2025: max. 5% áremelés,2026: 0% áremelés
    2027: max. 5% áremelés,2028: 0% áremelés

  A bérleti konstrukcióban a szoftver legújabb verziója mellett a korábbi verziók (visszamenőleg maximum 3) továbbra is használhatók. A frissítés után nincs lehetőség a 3 verziónál régebbi szoftverek letöltésére és aktiválására, a már telepített és aktivált korábbi verziók használata sem lehetséges.

 • a szoftverkövetéssel rendelkezők meghosszabbíthatják szoftverkövetésüket 2021. augusztus 6-ig bezárólag.

    2020. augusztus 7-től: 20% áremelés
    2021. augusztus 7-től: az éves szoftverkövetés már nem hosszabbítható meg

 • a bérlettel rendelkezők meghosszabbíthatják a több felhasználós bérleti konstrukciót 2021. augusztus 6-ig bezárólag.

    2021. augusztus 7-től: a több felhasználós bérlet a licencek erejéig kizárólag egy felhasználós bérletként újítható meg.


A tájékoztatás nem teljeskörű, a részletekért keressen bennünket!

Egy felhasználós éves szoftverkövetések változása (2020.03.09)

Az Autodesk 2020. nyarától új licenckezelést irányoz elő. A korábbi, sorozatszám alapú nyilvántartást és licenckezelést felváltja a felhasználó alapú megközelítés, mely számos adminisztratív és kezelési előnyt nyújt majd a kis és nagy cégek számára egyaránt.

Az új, felhasználóhoz kötött licencelés előnyei többek között:
- Licencköltségek optimalizálása és a kihasználtság nyomonkövetése
- Nincs szükség saját licenc-szerver üzemeltetésére
- Dedikált hozzáférés minden, a felhasználási célra kijelölt alkalmazott számára. Nincs holtidő a licencre való várakozás miatt.

Az új licencpolitika következtében 2020. május 7-től megszűnik a sorozatszámon alapuló éves szoftverkövetés és annak megújítási lehetősége.

Egy felhasználós éves szoftverkövetéssel rendelkező felhasználók 2020. május 7. után az alábbi két lehetőség közül választhatnak:

 • meglévő egy felhasználós szoftverkövetésüket 1 éves egy felhasználós bérletre frissíthetik.
  A frissítést a 2019-es szoftverkövetési áron tehetik meg, a továbbiakban pedig ezen bérlet megújítási árát az Autodesk 2028-ig a következő módon garantálja:

    2021: max. 5% áremelés,2022: 0% áremelés
    2023: max. 5% áremelés,2024: 0% áremelés
    2025: max. 5% áremelés,2026: 0% áremelés
    2027: max. 5% áremelés,2028: 0% áremelés

  A bérleti konstrukcióban a szoftver legújabb verziója mellett a korábbi verziók (visszamenőleg maximum 3) továbbra is használhatók. A frissítés után nincs lehetőség a 3 verziónál régebbi szoftverek letöltésére és aktiválására, de a már telepített és aktivált korábbi verziók továbbra is használhatók.

 • meghosszabbíthatják szoftverkövetésüket 2021. május 6-ig bezárólag.

    2020. május 7-től: 20% áremelés
    2021. május 7-től: az éves szoftverkövetés már nem hosszabbítható meg


A tájékoztatás nem teljeskörű, a részletekért keressen bennünket!

Autodesk Design és Creation Suite szoftvercsomagok megszűnése (2020.03.09)

Az Autodesk bejelentése nyomán az Autodesk Design és Creation Suite szoftvercsomagok 2020. április 16-tól megszűnnek. A meglévő éves szoftverkövetések meghosszabbítása vagy bérletek megújítása eddig az időpontig lehetséges.
Az éves szoftverkövetés 2020. április 16. előtt történő meghosszabbítása vagy a bérlet megújítása után a programcsomag legújabb verziója a következő meghosszabbítás vagy megújítás időpontjáig elérhető és használható marad.

Ezt követően a felhasználók az alábbi lehetőségek közül választhatnak:

 • éves szoftverkövetés esetén
  - a csomagban található szoftverek legutolsó (de nem a mindenkori legújabb) verzióit használják tovább
  - a programcsomag szoftvereit önálló új bérlet vásárlásával helyettesítik
  - áttérnek az iparági gyűjtemények egyikére

 • bérlet esetén:
  - a programcsomag szoftvereit önálló új bérlet vásárlásával helyettesítik
  - áttérnek az iparági gyűjtemények egyikére

2020. április 16. után esedékes szoftverkövetés meghosszabbítás, vagy bérlet megújítás esetén az iparági gyűjtemények egyikére történő áttérés javasolt.


Érintett szoftvercsomagok:

Funkcióbővülés (2020.02.04)

Elérhető az új Csoport funkció az Autodesk Account oldalon.

A szoftverkoordinátorok "Csoportok" létrehozását kezdeményezhetik. Ennek segítségével a bérletek és a hozzáférések könnyebben átláthatóak, adminisztrálhatók. A hozzáférések a projekteknek és az irodai egységeknek megfelelően kerülhetnek kiosztásra a felhasználók között; egyes csoportok menedzseléséhez átruházhatók az adminisztrátori feladatkörök egy része; könnyen követhetőek az egyes szoftverek frissítései; az egyes csoportok programhasználata mérhető.

Az adminisztrátor a Client Service segítségével kezdeményezheti a felhasználók csoportokba rendezését, valamint az előfizetések egy másik csoporthoz rendelését.Kedvezményes becserélési lehetőség (2020.02.04)

2020. február 7. és április 23. közötti időszakban 25% kedvezménnyel vásárolhatják meg 1 vagy 3 éves bérletüket azon felhasználók, akik az 1998 - 2020-as verziójú, érvényes szoftverkövetéssel nem rendelkező örökös licencükről szeretnének áttérni bérletes konstrukcióra.

A kedvezmény igénybevételéhez le kell mondania az örökös licencről, ami így a továbbiakban nem lesz használható, a bérleti időtartam lejárta után sem.
A becserélendő örökös licenc sorozatszámának megfelelőségét, a kedvezmény céljából való felhasználhatóságát az Autodesk a kedvezmény igénybevétele előtt ellenőrzi. A korábban szoftverkövetéssel rendelkező termék esetén a szoftverkövetés lejáratakor érvényes sorozatszám használatos.

A kedvezmény kizárólag új bérleti konstrukció esetén vehető igénybe, bérlet meghosszabbítására nem. Más kedvezményekkel nem kombinálható, de a Média gyűjtemény vásárlásakor az Arnold szoftver továbbra is ingyenes.

A promóció kizárólag egy felhasználós termékekre vonatkozik, több felhasználósakra nem.

A promóció keretében az LT programcsalád kivételével bármely szoftver örökös licencét becserélheti bármely más szoftver bérleti konstrukciójára. Az *LT programcsalád tagjairól csak az *LT programcsalád meghatározott tagjaira vagy AutoCAD-re történhet frissítés.

Becsérelhető szoftverek

Általános tervezés
Építőipar
Média
 • 3ds Max
 • 3ds Max Design
 • 3ds Max Entertainment Creation Suite Standard
 • Entertainment Creation Suite Ultimate
 • Maya
 • Maya Entertainment Creation Suite Standard
 • Maya LT
 • Maya Unlimited/Complete
 • MotionBuilder
Gépészet
*LT programcsalád
Delcam
 • ArtCAM, Standard, Premium, Ultimate
 • FeatureCAM Standard, Premium, Ultimate
 • PowerInspect Standard, Premium, Ultimate
 • PowerMill Standard, Premium, Ultimate
 • PowerShape Standard, Premium, Ultimate

25%-os kedvezménnyel vásárolható bérleti konstrukciók

Iparági gyűjtemény
Általános tervezés
Építőipar
Média
Gépészet
*LT programcsalád

Az akció 2019. április 23-ig érvényes.Változás a többfelhasználós, 2 és 3 éves bérleti konstrukciókban (2020.02.04)

A többfelhasználós, többéves előfizetésre vonatkozó licencpolitikát az Autodesk az alábbiakban módosította.

2020. február 29-től a 2 és 3 éves, többfelhasználós (hálózatos) bérleti konstrukciók újonnan történő megvásárlására, illetve megújítására nincs a továbbiakban lehetőség.

A változás a többfelhasználós, 1 éves termékeket nem érinti. A többfelhasználós, 1 éves bérletek megvásárolhatóak és megújíthatóak.


A Fusion 360 bérletekkel elérhetővé válik az EAGLE (2020.01.20)

2020. január 7-től az új Fusion 360 bérletekkel az EAGLE elektronikai tervező szoftver is elérhetővé válik. Ennek segítségével a Fusion 360 egy csomagként teljes körű megoldást nyújt a minden tervezési feladathoz a modellezés, elektronika, szimuláció, adatkezelés és más szoftverekkel való együttműködés területén is.

A jelenleg érvényes EAGLE bérletek változatlanok maradnak. A szerződés időtartamának lejáratakor a bérlet meghosszabbítása esetén változatlan áron az EAGE mellett igény szerint a Fusion 360 is elérhetővé válik, ezzel ingyenes hozzáférést biztosítva.


AutoCAD, AutoCAD LT és Fusion 360 szoftverek 15% – 40%-os kedvezménnyel (2020.01.14)

2020. január 29-ig 1 és 3 éves új bérleti konstrukciókat AutoCAD LT termékeket 20%-os, Fusion 360 terméket 40%-os kedvezménnyel vásárolhat. Új AutoCAD 3 éves bérlet vásárlása esetén 15%-os kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (3 év – 15%)
 • AutoCAD LT (1, 3 év – 20%)
 • AutoCAD LT for Mac (1, 3 év – 20%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 20%)
 • Fusion 360 (1, 3 év – 40%)

Az akció meglévő bérlet meghosszabbítására nem vonatkozik.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Tervező és média szoftverek 25%-os kedvezménnyel (2019.11.29)

2019. december 5-ig 25%-os kedvezménnyel vásárolhat 1 és 3 éves új bérleti konstrukció(ka)t AutoCAD, AutoCAD LT, AutoCAD LT (Macintosh változat), AutoCAD Revit LT Suite, 3ds Max, Maya és Fusion 360 Cloud termékekre vonatkozóan.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD
 • AutoCAD LT
 • AutoCAD LT (Macintosh változat)
 • AutoCAD Revit LT Suite
 • 3ds Max
 • Maya
 • Fusion 360 Cloud

Az akció meglévő bérlet meghosszabbítására nem vonatkozik.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.

Árak »


20% frissítési kedvezmény (2019.11.07)

20%-os kedvezménnyel válthatja be korábbi verziójú örökös licencét új bérleti konstrukcióra 2019.11.28-ig. A promóció keretein belül érvényes szoftverkövetéssel nem rendelkező 1998-2019 verziószámú, egy vagy több felhasználós örökös licencét új, 1 vagy 3 éves bérlet konstrukcióra cserélheti.

A kedvezmény igénybevételéhez le kell mondania az örökös licencről, ami így a továbbiakban nem lesz használható, a bérleti időtartam lejárta után sem.

A kedvezmény kizárólag új bérleti konstrukció esetén vehető igénybe, bérlet meghosszabbítására nem. Más kedvezményekkel nem kombinálható, de a Média gyűjtemény vásárlásakor az Arnold szoftver továbbra is ingyenes.

A promóció keretében az LT programcsalád kivételével bármely szoftver örökös licencét becserélheti bármely más szoftver bérleti konstrukciójára. Az *LT programcsalád tagjairól csak az *LT programcsalád meghatározott tagjaira történhet frissítés.

Becsérelhető szoftverek

Általános tervezés
Építőipar
Média
 • 3ds Max
 • 3ds Max Design
 • 3ds Max Entertainment Creation Suite Standard
 • Entertainment Creation Suite Ultimate
 • Maya
 • Maya Entertainment Creation Suite Standard
 • Maya Unlimited/Complete
 • MotionBuilder
Gépészet
*LT programcsalád
Delcam
 • ArtCAM, Standard, Premium, Ultimate
 • FeatureCAM Standard, Premium, Ultimate
 • PowerInspect Standard, Premium, Ultimate
 • PowerMill Standard, Premium, Ultimate
 • PowerShape Standard, Premium, Ultimate

20%-os kedvezménnyel vásárolható bérleti konstrukciók


Az akció 2019. november 28-ig érvényes.Szoftvertámogatás megszűnése (2019.08.21)

Az Autodesk 2019. augusztus 31-től befejezi a 2010 és korábbi verziószámú termékek támogatását. A támogatás megszűnése az aktiválásra is kiterjed: a korábban telepített, jelenleg is működő szoftverek továbbra is használhatók maradnak, azonban az újabb telepítésüket követő aktiválás már nem lesz lehetséges.

Az Autodesk jelenlegi szabályzata alapján támogatást nyújt a szoftverek aktuális, valamint az azt megelőző (rendszerint 3) verziójához. A megelőző 3 verzió verziószám tekintetében termékenként eltérhet, bővebb információk az Autodesk erre vonatkozó oldaláról érhetők el.

A megszűnő támogatás 2021. márciustól a 2011-2018 verziójú termékekre is életbe lép. Ettől az időponttól az Autodesk már csak az aktuális és az azt megelőző 3 verziót támogatja.2020-as verziószámú Autodesk termékek megjelenése (2019.03.27)

2019. március 27-től kezdve folyamatosan jelennek meg a 2020-as verziószámú Autodesk termékek.
2019. április 5.-én megjelent 2020-as termékek
2019. április 10.-én megjelent 2020-as termékek
2019. április 16.-án megjelent 2020-as termékek
 • Flame 2020
 • Alias AutoStudio 2020
 • Alias Concept 2020
 • Alias Design 2020
 • Alias Surface 2020
 • Flame Assist 2020
 • Flame Premium 2020
 • Flare 2020
 • Helius PFA 2020
 • Inventor CAM 2020


Fontos változások az Autodesk licencpolitikájában (2017.03.21)

A közelmúltban jelentős változásokon ment keresztül az Autodesk licencpolitikája. Megszűnt a termékek frissíthetősége, megszűnt az örökös licencek vásárlásának lehetősége, ugyanakkor bevezetésre került a szoftverbérlés (előfizetés, Subscription). A korábban vásárolt örökös licencek érvényes szoftverkövetése (Maintenance Plan) továbbra is évente meghosszabbíthatók, de a két- és hároméves hosszabbítások lehetősége megszűnik.

Az Autodesk bejelentette, hogy a szoftverkövetések árát a következő lépésekben emelik: 2017-ben 5%-kal, 2018-ban 10%-kal, 2019-ben pedig 20%-kal.

2017 júniusától lehetőség lesz a szoftverkövetés (Maintenance Plan) alá tartozó termékeket bérletre (előfizetésre) váltani az új bérleti áraknál akár 60%-kal alacsonyabb költségen. A kedvezmény 2018-ban 5%-kal, 2019-ben pedig újabb 5%-kal csökken. Lehetőség lesz három évre zárolni a kedvezményes bérleti árat.

Minden szoftverkövetéssel (Maintenance Plan) rendelkező ügyfelet az autodesk az alábbi levélben tájékozatja, tájékoztatta:

Fontos változások

Üdvözöljük!
Röviden szeretnénk bemutatni, hogy az Autodesk milyen irányba tart - néhány változást vezetünk be a közeljövőben, amelyek hatással lesznek a Maintenance Plan követésekre -, valamint szeretnénk egy különleges ajánlatot tenni az előfizetésre való átállásra vonatkozóan, amelyet érdemes lehet megfontolnia.

Hisszük, hogy eszközeink és technológiáink az előfizetés révén használhatók ki a leginkább, ami alapvető változást jelent abban, ahogy a kibővített képességeket és az új funkciókat a kapcsolódó szolgáltatások által rendelkezésre bocsátjuk. Ez az ok, amiért arra az útra léptünk, hogy csak előfizetés-alapú ajánlatokat kínáljunk. Továbbra is komoly erőforrásokat fektetünk előfizetéses ajánlatainkba, hogy még nagyobb értéket kínálhassunk Önnek az alábbi előnyök révén:

A legújabb és legkiválóbb szoftverképességek - Azonnal, további költségek nélkül hozzáférhet az Autodesk folyamatos innovatív fejlesztéseihez, az alapvető termékek frissítéseihez, az asztali termékekhez kapcsolódó felhőszolgáltatásokhoz és egyéb képességekhez, amint ezek elérhetőekké válnak.

Hozzáférés az új iparági gyűjteményekhez - Ennek a csak előfizetők számára elérhető előnynek köszönhetően jelentős megtakarításokat érhet el, amikor több Autodesk-szoftvertermékre is szüksége van.

Új és fejlettebb támogatás - Gyorsabb válaszidőre számíthat, és akár közvetlen hívást is egyeztethet az Autodesk technikai támogató szakembereivel.

Egyszerűbb adminisztráció - Olyan eszközökhöz férhet hozzá, amelyek optimalizálják a telepítést és a szoftverek felügyeletét, ha összes Autodesk-terméket egy előfizetésben standardizálja.

Mikor megkezdtük az átállást az előfizetési modellre, egyvalami világossá vált számunkra - két üzleti modell (az előfizetés és a Maintenance Plan követés) fenntartása meglehetősen költséges dolog. A Maintenance Plan követések fenntartása esetében 2017. május 7-től a megújítási díjak 2017-ben 5%-kal, 2018-ban 10%-kal,

2019-ben pedig 20%-kal növekednek. Azt is érdemes tudnia, hogy a Maintenance Plan követések egyszerre csak egy évvel hosszabbíthatóak meg.
Most, hogy megosztottuk Önnel, milyen úton járunk, szeretnénk egy különleges ajánlattal segíteni, hogy csatlakozhasson hozzánk az előfizetések felé vezető úton - egy olyan ajánlattal, amely jutalmazza a hűségét és korábbi befektetéseinek értékét.

2017 júniusától lehetősége lesz Maintenance Plan követés alá tartozó termékeit előfizetésre váltani az új előfizetéseknél akár 60%-kal alacsonyabb költségen. A kedvezmény 2018-ban 5%-kal, 2019-ben pedig újabb 5%-kal csökken, így minél előbb vált az előfizetésre, annál kisebb költséggel jár majd - és annál többet takarít meg azokhoz képest, akik várnak az átállással, vagy úgy döntenek, hogy maradnak a Maintenance Plan követésen. Miután végrehajtotta az átállást, lehetősége lesz három évre zárolni a kedvezményes árat, így továbbra is ez lesz érvényes Önre, amíg megújítja az előfizetést.

Tisztában vagyunk vele, hogy valószínűleg vannak kérdései. Ezek jelentős változások, és mi felkészültünk rá, hogy segítsünk Önnek az átállásban. Kérjük, a további részletekért tekintse át a gyakori kérdéseket, és forduljon Autodesk értékesítési képviselőjéhez vagy Autodesk-forgalmazójához a műszaki és üzleti igényeinek leginkább megfelelő lehetőségek feltérképezése érdekében.

Azonban akár átáll előfizetésre, akár marad a Maintenance Plan követésen, ígérjük,

hogy továbbra is a legjobb szoftvereket, szolgáltatásokat és támogatást kínáljuk Önnek az iparágban.

Tisztelettel:
Teresa Anania
Az előfizetői elégedettségért felelős vezető igazgató
Autodesk

Áttérés egyetlen modellre (GYIK) letöltéseFrissítési lehetőség az Autodesk iparági gyűjteményekre (2016.11.07)

2016. november 1-től az Autodesk lehetőséget biztosít az ügyfelei részére, hogy a meglévő bérletéről áttérjen akár költségmentesen is az új iparági gyűjtemények egyikére.

Az alábbi programokról lehet az Építőipari gyűjteményre-re frissíteni:

Költségmentesen: Kedvezményesen:
 • Building Design Suite Premium
 • Building Design Suite Ultimate
 • Infrastructure Design Suite Ultimate
 • Infrastructure Design Suite Premium
 • Plant Design Suite Premium
 • Plant Design Suite Ultimate
 • Revit Collaboration Suite
 • AutoCAD
 • AutoCAD Architecture
 • AutoCAD Civil 3D
 • AutoCAD Design Suite Premium
 • AutoCAD Design Suite Standard
 • AutoCAD Design Suite Ultimate
 • AutoCAD Electrical
 • AutoCAD Map 3D
 • AutoCAD MEP
 • AutoCAD P&ID
 • AutoCAD Plant 3D
 • AutoCAD Raster Design
 • Building Design Suite Standard
 • Infrastructure Design Suite Standard
 • Navisworks Manage
 • Plant Design Suite Standard
 • Revit

Az alábbi programokról lehet a Terméktervezési gyűjtemény-re frissíteni:

Költségmentesen: Kedvezményesen:
 • Factory Design Suite Premium
 • Factory Design Suite Ultimate
 • Product Design Suite Premium
 • Product Design Suite Ultimate
 • AutoCAD
 • AutoCAD Architecture
 • AutoCAD Electrical
 • AutoCAD Mechanical
 • Factory Design Suite Standard
 • Inventor Professional
 • Navisworks Manage

Az alábbi programokról lehet a Média gyűjtemény-re frissíteni:

Költségmentesen: Kedvezményesen:
 • 3ds Max Entert. Creation Suite Standard
 • Entertainment Creation Suite Ultimate
 • Maya Entertainment Creation Suite Standard
 • 3ds Max
 • 3ds Max with Softimage
 • Maya
 • Maya with Softimage
 • MotionBuilder

Árak »
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum