Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

AutoCAD 2004 újdonságai

Az előző AutoCAD verziók népszerűsége előrevetítette, hogy az Autodesk a következő verzióban valami minőségileg újat kell, hogy létrehozzon. Ügyfeleink egy része már előre kétségbe vonta, hogy az AutoCAD 2000 / 2000i / 2002 sorozathoz képest lehet-e alapvetően újat nyújtani.
A válaszunk: egyértelműen igen.

Néhány az újdonságok közül


Megújított, optimalizált "dwg" fájlformátum, melynek következtében a rajzfájlok mérete jelentősen kisebb, a fájlműveletek sebessége - különösen hálózati környezetben - drasztikusan csökken.
Az Autodesk Shape Manager (ASM) bevezetésével a 3D testek kezelésének és tárolásának sebessége is nagyban növekszik.
Az új beépített szövegszerkesztő, mely a tabulátort, behúzásokat is támogatja.
Közvetlen szövegátvétel lehetősége a Microsoft Word-ből.
Blokkok (akár többszörösen beágyazott blokkok) egyszerű szerkesztése.
Külső referenciák szabad szerkeszthetősége. Külső referenciák státuszának kijelzése: értesítés a külső referencia megváltozásáról
DWF 6 (Design Web Format) formátum a rajzok és rajzkészletek internetes közzétételére. Ingyenes DWF/DWG Viewer a közzétett rajzok megtekintésére és mérethelyes nyomtatására.
24 Bit True Color megjelenítés, az eddigi 256 helyett 16 millió szín használata. HSL (Hue Saturation Luminance), RGB (Red Green Blue) színmodellek, PANTONE, RAL DESIGN és RAL CLASSIC beépített színpaletták, szabadon definiálható színpaletták.
Terület kitöltési effektusok: színátmenetes kitöltés.
AutoCAD DesignCenter definiálása központi helyre, mely lehet lokális merevlemezen, hálózati könyvtárban vagy Internet hálózaton. Linkek ahol szimbólumkönyvtárak ezrei tölthetők le az Autodesk, a fejlesztők és a gyártók honlapjairól az i-drop technológia segítségével.
Rajzaink megnyitását jelszavas védelemmel, valamint a rajzokat digitális aláírással láthatjuk el.
Licenszkezelés: az Autodesk Network License Manager (NLM) segítségével a hálózati licenszeket a licenszvesztés veszélye nélkül átmenetileg lokális gépre ruházhatjuk.
A Windows Intéző (Explorer) az AutoCAD 2004 rajzfájljait és könyvtáraiain elhelyezkedő rajzok előnézeti képeit (Thumbnails) megjeleníti, ezzel gyors áttekintést nyerünk állományainkról.
Az új, színes és áttetszővé alakítható eszközpaletták szabadon definiálhatóak és módosíthatóak, fülekkel rendezhetőek, nagyságuk állítható, tartalmuk görgethető. Az eszközpaletták elmenthetőek és WEB-en közzétehetőek.
A párbeszédablakok igényeink szerint automatikusan becsukhatóak illetve dokkolhatóak.
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum