Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Inventor 2020 újdonságai

Felhasználói felület

Az Inventor 2020-as verziója átfogó nézeti frissítésen esett át, aminek részeként újragondolt ikonokat kaptunk.
A modern megjelenést megvilágítás és fény sablonokkal állíthatjuk be.
A tervezést segíti, hogy több monitort is használhatunk, így több ablakban is lehet dolgozni párhuzamosan.

A felhasználói felület frissítése az Inventor 2019-ben kezdődött, ekkor a fejlesztés a parancsok közül a furatkészítést érintette.
A 2020-as verzióban a kihúzás, forgatás, söprés és menetkészítés parancsok kezelő ablakaira is sor került. Így rendszerezve, egy ablakon belül lehet a parancsok paramétereit megadni és tulajdonságait beállítani.

Inventor 2020

Teljesítmény javítása

Az egyre nagyobb és összetettebb projektek hatékonyabb feldolgozása érdekében a fejlesztők folyamatosan dolgoznak a program gyorsításán és teljesítményének javításán. Munkájuk eredményét a CAD folyamatokban, 2D és 3D alkatrész rajzok és összeállítások készítése során tapasztalhatjuk.

Inventor 2020

Tervezési folyamatok

A tartalomközpontban elérhető a kulcsszavas keresés, ami rövidíti az egyes elemek megtalálását. Keresésnél használhatók helyettesítő karakterek, a "?" egy, a "*" több karaktert helyettesít.

Bővült a söprés funkció, így már nem csak vázlatokat, hanem szilárd testeket is használhatunk a söprés funkció kiindulásakor. Ekkor a kihúzáshoz hasonló tulajdonság panel segítségével tudjuk megadni a söprés sajátosságait.

Inventor 2020

További újdonság, hogy a megtervezett lemezalkatrészek sík előgyártmányának előállítása és annak 2D rajzba mentése is lehetséges. A parancsot az alkatrész vagy lemezalkatrész tervezőben hívhatjuk meg. Segítségével síkban kiteríthetjük az alkatrészt, emellett pedig láthatjuk azt is, hogy mely részeken mekkora alakváltozást fog szenvedni az anyag.

További lemezalkatrészeket érintő újítás, hogy összeállításokban a tükrözés parancs párbeszédablakában választható kapcsolóként megjelenik a lemezalkatrész stílusának másolása. Ennek a segítségével utólagos alakításkor nem csak az eredeti alkatrész méreteit, hanem a stílusának megváltozott elemeit is tükrözhetjük a másolatra. Ha ezt a mezőt üresen hagyjuk, akkor csak a méret, és formai változások másolódnak le, a stílusjegyek, mint például a vastagság vagy az anyagminőség, nem.

Fejlődtek a vázszerkezetgenerátor vágás funkciói. A vágás során megadhatjuk a profil eltolás értékét, illetve egyéni sablon, vagy akár egyéni profil alapján is dolgozhatunk.

Mindezek mellett az új "End Caps" paranccsal a vázszerkezethez szabványos, beilleszthető záródugókat is alkalmazhatunk.

Bővültek még a lehetőségek az összeállítások kényszerezésénél a Joint paranccsal. Alkalmazása abban tér el a korábbi kényszerektől, hogy a két alkatrészen megjelenített belső pontokat köti össze, és csak azt az egy szabadságfokot engedélyezi, amit a párbeszéd panelben megadunk.

Inventor 2020

Támogatás

Lehetőség van az Exportálás fülön a beállítások exportálására, így azok egy xml fájlba lesznek mentve, és bármikor beolvashatók. Új verzióra való telepítéskor az Inventor 2020-ban a mentett xml nélkül is megőrizhetők a megszokott beállítások telepítés során az Egyéni beállítások engedélyezésével.

Megjelent a Read-only mód, amely Inventorral nem rendelkezők számára alkalmas fájlok megtekintésére, és már a próbaverzió telepítésével automatikusan elérhetővé válik. A fájlok megtekintésén kívül végezhetünk méréseket, illetve a megjelenítési stílusok is állíthatók.

Fejlődött a különböző fájlformátumokból való importálhatóság: ez több fájltípusból is az importálás párbeszédpanel gyorsabb megjelenítését, és az Inventor formátumaiba való gyorsabb generálást biztosítja. Emellett az Inventor 2020-as verzió már a Catia V5, JT, Parasolid, Rhino újabb verzióival is kompatibilis.

Inventor Professional 2020 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64 bit:
- Microsoft Windows 7 SP1 (KB4019990 frissítéssel)
- Microsoft Windows 10 Semi-Annual Channel (vagy újabb verzió)
- Google Chrome
- Opcionálisan Microsoft Excel 2010/2013/2016 az iFeatures, iParts, iAssemblies, Global BOM, kimutatások, revíziós táblázatokhoz.
- Opcionálisan 64-bites Microsoft Office az Access 2007, dBase IV, szöveges és CSV formátumú exportálásokhoz.
A fenti célra a Windows Excel Starter, OpenOffice, és böngésző alapú Office 365 alkalmazások nem támogatottak.

Hardverigények

- 8 GB memória, ajánlott 24 GB
- 40 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- 3,0 GHz-es vagy gyorsabb négy vagy többmagos Intel vagy AMD SSE2-technológiát támogató processzor
- 1280 x 1024 felbontású True Color grafikus kártya (ajánlott: 3840 x 2160) 1 GB memóriával 29 GB/s sávszélességgel és DirectX 11 támogatással (4 GB és 106 GB/s sávszélesség ajánlott)
Ajánlott grafikus kártyák listája »
- A telepítéshez szélessávú internetkapcsolat szükséges
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum