Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk Inventor LT ismertető

Az Inventor LT egy költséghatékony gépészeti tervezőszoftver, amellyel könnyedén tervezhetünk parametrikus 3D modelleket, prototípusokat. A programot azoknak a szakembereknek alakították ki, akik az egyszerűbb termékeket vagy gépészeti alkatrészeket is 3D környezetben szeretnék megtervezni.

Az Inventor LT egy korlátozott tudású Inventor, nem helyettesítheti a komplett gépészeti rendszerek, berendezések tervezésére használható Inventor Professionalt, de hatékonyan használható önmagában, vagy akár egy "nagy" Inventor mellett bedolgozó, aládolgozó jelleggel.

Autodesk Inventor LT és Autodesk Inventor Professional összehasonlítása

3D modellezés

Az Inventor LT használatakor a 2D rajzokból, vagy a 2D vázlatokból könnyedén tudunk a forgatás, a kihúzás, vagy a söprés paranccsal 3D alkatrész-modelleket készíteni.
A meglévő, vagy a létrehozott 3D modelleken utólag különböző megmunkálásokat végezhetünk el, például letöréseket, lekerekítéseket készíthetünk, vagy lyukakat, furatokat helyezhetünk el benne.

Inventor LT - 3D modellezés

Fizikai paraméterek, tulajdonságok

A fizikai paraméterek megadásával a program automatikusan kiszámolja az alkatrész tömegét, sűrűségét, másodrendű nyomatékait, tömegközéppontját, térfogatát.

Rajznézetek

Rajzkörnyezetben kihasználhatjuk az asszociatív kapcsolatot a modell és a rajz között, ezáltal a térbeli modellen végzett módosítások automatikusan átvezetésre kerülnek a 2D tervekre. A stílusok által a készülő rajzok és tervlapok teljes mértékben testreszabhatók. Mindezeknek köszönhetően gyorsítani tudjuk a tervezői munkát és csökkenteni a hibákat.

Inventor LT - Rajznézetek

Kommunikáció és együttműködés

Az Autodesk Inventor LT-ből közvetlenül tudunk DWG fájlokat menteni, és a beépített AnyCAD technológia révén más formátumú fájlokat (pl.: CATIA, Pro/E, SolidWorks) is be tudunk olvasni, illetve tudunk menteni megteremtve ezzel az együttműködést külső partnerekkel.

iParts

Az Inventor LT-ben létrehozott alkatrészből hagyományos és iParts (listából vezérelt paraméterezett) elemet is készíthetünk, így a "nagy" Inventor használatakor ezeket az alkatrészeket rögtön konvertálás nélkül felhasználhatjuk, melynek hatására a tervezési időt csökkenthetjük.Inventor LT 2020 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64 bit:
- Microsoft Windows 7 SP1 (KB4019990 frissítéssel)
- Microsoft Windows 8.1
- Microsoft Windows 10 Semi-Annual Channel
- Google Chrome legújabb változata
- .NET Framework 4.7

Hardverigények

- 6 GB memória, ajánlott 12 GB
- 15 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- 3,0 GHz-es vagy gyorsabb négy vagy többmagos processzor
- 1280 x 1024 felbontású True Color grafikus kártya (ajánlott: 3840 x 2160) 1 GB memóriával 29 GB/s sávszélességgel és DirectX 11 támogatással (4 GB és 106 GB/s sávszélesség ajánlott)
Ajánlott grafikus kártyák listája »
- Telepítéshez szélessávú Internetkapcsolat
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum