Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Revit 2019 újdonságai

Grafikai beállítások vezérlése "VAGY" operátorral a szűrőkben

Finomabb vezérelhetőséget tesz lehetővé a szűrőkben a feltételek kialakításánál a VAGY operátor használata.

Többmonitoros használat fejlesztése

Az új elrendezés lehetővé teszi a munkaterület maximalizálását azzal, hogy az egyes nézetek fülekre rendezve jelennek meg.

Az eddigi kezelőfelület másik monitorra való áthelyezése mellett már az egyes nézetek is külön monitorra tehetők.

3D tervezési élmény

A szintek 3D nézetekben is megjeleníthetők és szerkeszthetők, beleértve a perspektivikus 3D nézeteket is. Így szükségtelenné válik, hogy 2D nézetre váltsunk ahhoz, hogy a modellben tájékozódjunk.

Könnyebben és gyorsabban dolgozhatunk a vágás nélküli perspektivikus nézetekkel, amellyel élvezetesebbé válik a munka. Időt takaríthatunk meg, ha egyszerűen átkapcsolunk az alapértelmezett 3D és a perspektivikus nézetek között, és szabadon mozoghatunk a navigációs parancsokkal, például a Zoom, a Pan és az Orbit segítségével.

A Scope box felhasználható az alaprajzok és a metszet-nézettartományok korlátozására, az új verzióban már a 3D metszetdobozok számára is.

Komplex kitöltési minták és életszerűbb renderelések

Az új kettős kitöltési minták az összetettebb grafikus megjelenítést szolgálják azzal, hogy mind az előtér, mind a háttér mintázata egymástól függetlenül vezérelhető egy-egy anyagoknál, grafikai felülírásoknál, vagy kitöltési régióknál.

Korlátok felosztása

A vázlatmódon kívül is alkalmazható a felosztás funkció a korlátelemeknél. A felosztás eredményéül kapott korlátok útvonalai pedig egymástól függetlenül viselkednek a továbbiakban.

Összetettebb csőhálózatok készítése

Az új változatban lévő funkciók lehetővé teszik a sokkal bonyolultabb csővezetékek modellezését.

Részletesebb acélszerkezet tervezés

Egyszerűen módosíthatjuk a szerkezeti kereteket és az oszlopelemeket, és egyedi parametrikus megmunkálásokat alkalmazhatunk a csatlakozás elemeinek geometriájának létrehozásához. Az elemekhez hasonlóan lemezek, csavarok, horgonyok, csapok és varratok már 3D-ben is elhelyezhetők. A pontosabban definiált tervezési modell lehetővé teszi az Advance Steel-lel folytatott jobb, kölcsönös átjárhatóságot.

Figyelmeztetés a szintek törlésénél

A szintek törlésekor figyelmeztető üzenet érkezik arról, hogy a szint törlésével mely elemek törlődnek egyidejűleg.Revit 2019.1 újdonságai

Új kezdőképernyő

A kezdőképernyő áttervezésre került. Egy kis ikon került beillesztésre a fájlmodell-kép előnézetbe. A kocka ikon jelzi, ha a fájl egy központi modellhez kapcsolódik. A feltüntetett fájlnév mindig a központi fájl helyett a helyi, mint a korábbi Revit verzióban található. Amikor a kurzort a kép előnézete fölé állítjuk, egy előugró ablak jelenik meg a mentett útvonalinformációkkal mind a központi, mind a helyi fájlokhoz.

revit 2019

Perspektívikus metszet

A metszet alapján elkészülő 3D metsződoboz az alaprajzban meghatározott metszetmélysége alapján perspektívikusra állítható.

revit 2019

Dupla mintázat importáláskor

Korábban a dupla mintázatot tartalmazó AutoCAD rajzok (sraffozás + kitöltés) importálásakor két különálló minta keletkezett. A fejlesztésnek köszönhetően ezek az importált sraffozások automatikusan egy mintázatként jelennek meg előtér és háttér jellemzőkkel.

revit 2019

Igazítás és tárgyraszter a metszeteknél

Használhatjuk az igazítás parancsot a metszetvonal elhelyezéséhez, vagy akár az utólagos elforgatásához. Továbbá a tárgyraszter segítségével a metszetet pontosan a kívánt helyre illeszthetjük.

revit 2019Revit 2019.2 újdonságai

A Revit 2019.2 frissítés jól tükrözi, hogy a Revit hogyan fűzi egyre szorosabbra az adatok felhőn keresztüli kapcsolatát.
Úgy tűnik, hogy a tervezés jövője elválaszthatatlanul az adatközpontú felhőkörnyezethez kapcsolódik, amit az Autodesk BIM 360 testesít meg.
A Revit 2019.2 számos új szolgáltatása könnyebb hozzáférést és szorosabb integrációt biztosít a BIM 360 platformhoz és szorosabb kapcsolatot a projektben résztvevők számára.
A Revit fejlesztési iránya, hogy a minél több szereplő számára lehetővé tegye a BIM folyamatban való részvételt és könnyítse a munkafolyamataikat.

A felhő

A BIM 360 Design segítségével már korábban is több egyidejű szerkesztője is lehetett a felhőben tárolt, az úgynevezett megosztott Revit modellnek. Az új verzióban már nem csak a megosztott modellek kaphatnak helyet a felhőben, hanem a klasszikus egyfelhasználós modellek is, melyek a BIM 360 és a helyi számítógép között szinkronizálódnak, így gyorsabb és hatékonyabb frissítéseket, publikálásokat tesznek lehetővé. Nincs szükség folyamatos fájlfeltöltésre.
A BIM 360 Docs pedig betekintést enged, és jelölési lehetőséget biztosít bármely eszközről, bárhonnan a Revit modellhez.

Míg a megosztott modell csak a „nagy” Revit képessége, úgy a felhőben való fájltárolás már a Revit LT felhasználók számára is rendelkezésre áll.

Javítások, fejlesztések

Sokak kérésére a jegyzékek is nagyíthatóvá váltak. A nagy táblázatok áttekinthetőbb és ellenőrizhetőbb kezeléséhez immáron használhatjuk a jól ismert nagyítási funkciókat, akár az egérgörgő, akár a gyorsbillentyűk segítségül hívásával.

Egy másik felhasználói kérés is megvalósult azzal, hogy a sokak számára ismerős és bosszantó blokkoló üzenet a "too small on screen" immáron a múlté, és lehetővé válik az elemek kis távolságon belüli áthelyezése is.

Az épületgépész felhasználók számára is tartogat új funkciókat 2019.2-es változat, amelyben megkönnyítették az elágazó kapcsolatok kezelését az automatikus frissítés továbbfejlesztésével.

Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum