Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

FIDES-Underpinning (megtámasztás) ismertető


A sűrű beépítések révén egyre növekvő számban jelennek meg munkagödör, vagy talajmegtámasztó szerkezetek, melyek lehetnek súlytámfalak, hátrahorgonyzott, vagy dúcolattal megtámasztot munkagödrök. A FIDES-Unterfangung szoftver egy grafikus felhasználóbarát felületet biztosít a megtámasztó szerkezetek szükséges vizsgálatainak elvégzéséhez.
A tetszőleges alakzatú és jellemzőjű talaj elkészítése utáni vizsgálat során alkalmazhatunk súlytámfalakat, horgonyokat. A felszínre vonalmenti és a sávterheket rajzolhatunk, melyeket teheresetekbe sorolhatunk.

A program bármely más SOFiSTiK Geotechnika programmal képes az adatcserére. Az adatcsere fájlkonvertálás nélkül, közvetlenül lehetséges.
megtámasztás
A feladatokat függőleges metszeti nézetben hozhatjuk létre, tetszőleges számú talajréteg definiálható egyszerű vonalrajzolás segítségével, melynek következtében tetszőleges réteglefutások készíthetők. Közvetlenül, a talajrétegen kattintva adhatjuk meg és módosíthatjuk a talaj fizikai jellemzőit. A talajt jelképező poligon egy pontjának módosításához elegendő közvetlenül a kívánt pontra kattintani, ami után az tetszőlegesen mozgathatóvá, módosíthatóvá vagy törölhetővé válik. A pontos értékek megadásához a raszterháló nyújt segítséget, illetve minden bemenő geometriai adat megadható koordinátákkal is. A talajrétegekhez hasonlóan adhatjuk meg a talajvíz szintjét is. rézsűállékonyság


A megtámasztó szerkezetek és súlytámfalak számítása Eurocode 7 DIN 1054:2010, SIA 267 szerint, ezen belül a vasbeton méretezés Eurocode 2, DIN 1045-1, DIN 1045, ÖNORM B 4700, SIA 262 szerint történhet. A földnyomás számításának alapját a Culmann-módszer, illetve egy úgynevezett két-ék eljárás (Gudehus) adja. Alkalmazhatunk aktív, megnövelt aktív földnyomást, vagy nyugalmi földnyomást. Szerkezetek gyanánt figyelembe vehetünk rugalmas horgonyokat, kezdeti alakváltozással, és feszítőerővel. Vizsgálhatjuk a megtámasztó szerkezetek alaptörését, a rézsűállékonyságot, és ellenőrizhetjük a horgonyok hosszát. rézsűállékonyság

A program számára tetszőleges koncentrált terhet (képernyő síkjára merőleges vonalmenti) és sávterhet (képernyő síkjára merőleges felületi) adhatunk meg, utóbbi intenzitása lehet egyenletes és lineárisan változó. A terheket teheresetbe sorolhatjuk, így azokat teherkombinációhoz is felhasználhatjuk. rézsűállékonyság

Minden egyes feladat építési fázisokra bontható. Így akár valós építési állapotokat modellezhetünk, akár tehervariációkat próbálhatunk ki egyazon feladatra vonatkozóan. Az építési fázisokban megváltoztathatjuk továbbá a talaj felszínét és a talajvíz szintjét.

A számítás után keletkező eredményeket egyrészt a képernyőn grafikus, másrészt szöveges, nyomtatható formában kaphatjuk meg.

A szöveges eredmény egy teljeskörű statikai vizsgálatot tartalmaz, amelyet igény szerint tovább szerkeszthetünk, megjegyzésekkel láthatunk el. A szöveges eredmény formátuma TXT vagy RTF lehet.

A képernyőn látható grafikus eredményről képfájlokat készíthetünk, amiket egy különálló független dokumentumba (pl. Microsoft Word) ágyazva használhatunk fel. Erre a célra a képernyőn látható feladatot méretvonalakkal, szintkótákkal és feliratokkal láthatjuk el.
rézsűállékonyság

megtámasztás
   Próbaverzió letöltése
   Árak
SOFiSTiKFides
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum