Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

FIDES-WSM (súly- és szögtámfal) ismertető

A FIDES-WSM egy komplett program a súly- és szögtámfalak statikai számítására, méretezésére, és a talaj geotechnikai ellenőrzésére.

A programmal valamennyi szükséges tervezési számítás elvégezhető egy súlytámfal vagy szögtámfal ellenőrzéséhez (talajtörés, állékonyság, elcsúszás, kibillenés és süllyedés). Valamennyi geotechnikai vizsgálatnál alkalmazhatunk rész-biztonsági tényezőket. Az Eurocode 7 szabvány használatával egyszerre csökkenthetjük a talajparamétereket, ellenállásokat és növelhetjük a terheket az előírt, vagy általunk megadott biztonsági tényezők alkalmazásával.
A számítások eredményeként megkapjuk az egyes vizsgálatokhoz tartozó biztonságokat, valamint a támfal méretezésének eredményeként a szükséges vasalást.
Szögtámfal számítása
A tervezési feladatokat függőleges metszeti nézetben hozhatjuk létre, tetszőleges számú talajréteg definiálható egyszerű vonalrajzolás segítségével, melynek következtében tetszőleges réteglefutások készíthetők. Közvetlenül, a talajrétegen kattintva adhatjuk meg és módosíthatjuk a talaj fizikai jellemzőit. A talajt jelképező poligon egy pontjának módosításához elegendő közvetlenül a kívánt pontra kattintani, ami után az tetszőlegesen mozgathatóvá, módosíthatóvá vagy törölhetővé válik. A pontos értékek megadásához a raszterháló nyújt segítséget, illetve minden bemenő geometriai adat megadható koordinátákkal is. A talajrétegekhez hasonlóan adhatjuk meg a talajvíz szintjét is.

Két típus egy programban: szögtámfal és súlytámfal egyaránt

A támfal szabadon formálható, a támfalat egy a teljes paraméterezést biztosító párbeszédablakban az egyes méretek megadásával készíthetjük. Ezek az értékek teszik választhatóvá, hogy az adott feladatban súly-, vagy a szögtámfal számítását végezzük el. A szögtámfal tetszőleges talppal, és különféle kialakítású, valamint tetszőleges számú konzollal rendelkezhet.
Szögtámfalak és súlytámfalak méretezése

Szögtámfalak és súlytámfalak számítása

A program számára tetszőleges koncentrált terhet (képernyő síkjára merőleges vonalmenti) és sávterhet (képernyő síkjára merőleges felületi) adhatunk meg, utóbbi intenzitása lehet egyenletes és lineárisan változó. A terheket teheresetbe sorolhatjuk, így azokat teherkombinációhoz is felhasználhatjuk. Szögtámfal és súlytámfal méretezése

Minden egyes tervezési munka építési szakaszokra bontható, ahol a meglévő építési állapotok átvehetők egy újabb építési fázis készítéséhez. Fázisokra bontva külön terheket készíthetünk, melyek és az új körülmények hatására külön számításokat kérhetünk.
Az eredmények mind grafikusan és mind szövegesen az építési fázisokra vonatkozóan külön lekérhetők.

A számítás után keletkező eredményeket egyrészt a képernyőn grafikus, másrészt szöveges, nyomtatható formában kaphatjuk meg.

A szöveges eredmény egy teljeskörű statikai vizsgálatot tartalmaz, amelyet igény szerint tovább szerkeszthetünk, megjegyzésekkel láthatunk el. A szöveges eredmény formátuma TXT vagy RTF lehet.

A képernyőn látható grafikus eredményről képfájlokat, vagy DXF rajzfájlt készíthetünk, amiket egy különálló független dokumentumba, (pl. Microsoft Word), vagy rajzba ágyazva használhatunk fel. Erre a célra a képernyőn látható feladatot méretvonalakkal, szintkótákkal és feliratokkal láthatjuk el.
Szögtámfalak és súlytámfalak tervezése

Súlytámfal és szögtámfal vasalása

Főbb jellemzők

  • Tetszőleges talajkörnyezet
  • Szinte szabadon formálható támfal geometria
  • Eurocode szerinti számítás, mind a talajmechanikai, mind szerkezeti méretezés számára
  • Talajtörés, állékonyság, stabilitás, elcsúszás és süllyedés számítása
  • Részletes számítási beállítások
  • Igénybevétek számítása és szükséges vasalás meghatározása
  • Automatikus tervezési dokumentáció készítése   A szögtámfal program próbaverziójának letöltése
   Árak

Hasznos társprogram (szögtámfal és súlytámfal mellé)

Más típusú támfalak (szádfalak, cölöpfalak, résfalak) számításhoz a WALLS-Retain program használható, a speciális gabion falak számításához pedig a FIDES-Gabion használata ajánlott.

SOFiSTiKFides
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum