Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Urbano 9 Canalis ismertető

Az Urbano 9 Canalis programcsomag egy könnyen, gyorsan és rugalmasan kezelhető szoftver, amely komplex megoldásokat kínál a csatorna, szenny- és a csapadékvíz hálózatok tervezésére, elemzésére.

Főbb jellemzők

Csatornahálózatok tervezése - Létrehozhatunk hálózati topológiát az interaktív tervezéssel vagy az AutoCAD elemek konvertálásával. Az intelligens hálózati topológia pontokból, elemekből, vezetékekből, és szakaszokból épül fel.

Canalis - felhasználói felület

Adatmegadások - Az összes hálózati adatot egy logikus felépítésű áttekintő ablakon keresztül adhatjuk meg, legyen ez felhasználói adat (szöveg és szám), vagy virtuális adat (hálózati adatok kombinációja, egyedi adatok, matematikai műveletek).

Felhasználói beállítások - Minden táblázatot, feliratot, címkét, adatbázis importálási / exportálási linket, stílust, lekérdezést, nézetet és szelvényt testre szabhatunk, és ha szükséges, egy későbbi felhasználáshoz sablonként eltárolhatjuk.

Canalis - felhasználói beállítások

Elemek, hálózatok módosítása - Pont-, elem-, és hálózatmódosítások széles palettáját kínálja a program, melyek alkalmazásával az érintett csatornaszakaszokat automatikusan frissíthetjük.

Terepmagasságok - Interaktív megadással, interpolációval / extrapolációval vagy digitális terepmodell (Terraform, Civil 3D DTM, 3D felületek) felhasználásával adhatjuk meg a hálózathoz tartozó terepmagasságokat.

Táblázatok - A hálózathoz rendelt adatokat az előre meghatározott, illetve a tetszőleges adatokból összeállítható táblázatokban jeleníthetjük meg, melyeket Excelbe exportálhatunk, vagy akár AutoCAD táblázatként a DWG fájlba illeszthetjük.

Canalis - táblázatok

Feliratok, címkék - Könnyen és egyszerűen hozhatunk létre címkéket, feliratokat, melyek tartalmát, formáját, kialakítását szabadon állíthatjuk össze.

Hossz-szelvények - Az Urbano Hydra programhoz hasonlóan a hossz-szelvények egy előre definiált sablon alapján automatikusan kerülnek létrehozásra a helyszínrajzon megadott adatok felhasználásával. A sablon formáját (méretarány, sorok száma, sorok tartalma stb.) tetszőlegesen alakíthatjuk ki.

Canalis - hossz-szelvény

Műtárgyak (aknák) - Műtárgyakat, aknákat automatikusan vagy interaktív megadással lehet hozzárendelni a hálózati pontokhoz. 8 különböző aknatípus áll a rendelkezésünkre, amelyeket saját, vagy gyártók által megadott típusokkal bővíthetjük.

Automatikus folyásfenék meghatározás - Ezzel a paranccsal hatékonyan és gyorsan határozhatjuk meg a csatorna folyásfenék magasságát. A számításhoz a minimális, maximális esést, a felszíntől mért minimális, maximális távolságot, bukóakna paramétereit kell megadni.

Canalis - folyásfenék

Kereszt-szelvények - A csatorna geometriájának és takarásának megadása után automatikusan készíthetjük el a programmal a kiválasztott szelvényekben a keresztszelvényeket.

Canalis - kereszt-szelvény

Hidraulikus méretezés - A zárt gravitációs vezetékek méretezését a Darcy-Weisbach és a Prandtl-Colebrook képletek segítségével végezhetjük el.


StudioArs
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum