Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

AutoCAD 2002 újdonságai

Csoportmunkát támogató tervezési környezet

A továbbfejlesztett Közzététel a Weben biztosítja a tervezési tartalom intranetre vagy az Internetre történő feltöltését. A folyamatot varázsló kíséri, előre definiált és új sablonok, formázási minták támogatják és teljes körű a testreszabhatóság. A közzététel támogatja az Autodesk XML-alapú i-drop technológiájának integrálását a weblapokba.
Az i-drop technológiával a tervezési tartalom az i-dropot támogató weblapokról bevontatható a rajzokba.
Az eTransmit küldeménykészítő az aktuális rajzokat és kapcsolódó fájljaikat (xrefeket, betűkészleteket, raszterképeket) egyetlen csomaggá állítja össze. Az új eTransmit támogatja a rajzok és szabványfájlok közötti kapcsolatot.
Az ePlot a DWG fájlokból minimális méretű, csak olvasható DWF fájlokat állít elő, maximális megjelenítési és nyomtatási minőség mellett, amelyek még az AutoCAD programmal nem rendelkező csapattagok részére is elérhetők.
A Bővített attribútum kiemelés képes adatok összefoglalására és közzétételére több rajzból és azok xrefeiből is. Az adatok külső alkalmazásokba, például a Microsoft Accessbe vagy Excelbe exportálhatók, például alkatrészjegyzékek vagy üzleti megoldások kialakításához.
A Rajzaim szolgáltatás megjeleníti a legutóbb használt fájlok előnézetét és megnyitja azokat. A fájlok a továbbfejlesztett Legutóbb Használt Fájlok (MRU, Most Recently Used) listaszolgáltatásból választhatók ki.
A Gyűlés csoportmunka-eszköz biztosítja a kiterjesztett tervezőcsapat számára a tervek, ötletek és módosítások on-line értekezését. A CAD rendszergazdák számára a Gyűlés lehetőséget ad felhasználóik on-line távoktatására, közvetlenül azok asztalainál.

CAD szabványok

A Szabványkezelő a CAD szabványok felhasználásának központi eszköze. A rajzhoz több szabványfájl (DWS fájl) is csatolható és ezek hierarchiája átrendezhető.
URL támogatás - A kiterjesztett tervezőcsapat a vállalati rajzi szabványokat elérheti URL címeken keresztül (az Internetről, az intranetekről és extranetekről).
A szabványkövetés interaktív ellenőrzése azonnali vizuális visszajelzéssel tájékoztat a szabványoktól való eltérésekről és azok javasolt helyesbítéseiről. A problémák többek között Kijavíthatók, Átlépettre jelölhetők és Figyelmen kívül hagyhatók.
A szabványkövetés kötegelt ellenőrzése nagyszámú fájl gyors és összefogott ellenőrzését biztosítja és elkészíti az eltérések rendezett jelentését. Ez az eszköz a külső partnerektől és alvállalkozóktól kapott nagyszámú rajz használatra felkészítésekor és a végső ellenőrzések során lehet hasznos.
A kötegelt ellenőrzés több rajzról összegző jelentést készít. A jelentés XML formátumú, a böngészőben való megjelenítést egyetlen XSL stílusív fogja össze és teszi testreszabhatóvá.

Erőteljes és hatékony eszközök

Az asszociatív méretezés a geometriához kötődik, ezáltal a geometria változásai automatikusan megjelennek a csatlakozó méretjelölésekben. A terek közi asszociatív méretek használatakor a papírtérbeli méretjelölések kötődnek a modelltérbeli geometriához, azonnal követve annak változásait.
A Blokkattribútum-kezelő a blokk szétvetése és újradefiniálása nélkül módosítja az attribútumértékeket és - tulajdonságokat. A változások azonnal megjelennek a blokkpéldányokban.
A Bővített attribútumszerkesztő módosíthatóvá teszi a blokkpéldányok attribútumértékeit, a szövegek beállításait és az objektumtulajdonságokat.
A Fóliarendező lehetővé teszi a rajz fóliaszerkezetének átalakítását egy másik szabvány szerinti szerkezetre. Referenciául egy másik rajz- vagy szabványfájl használható.
A Szöveglépték eszköz egyszerűen beállíthatóvá teszi a szöveges objektumok nyomtatási méretét, kiküszöbölve a kézi finomhangolásokat.

Egyszerű telepítés és rendszerbeállítás

Az új, GLOBEtrotter-fejlesztésű FLEXlm hálózati licenctechnológia egy letisztult hálózati licenckezelési megoldás. A SAMreport-lite eszköz nyomonköveti a licenchasználatot és jelentéseket készít.
A teljes DWG fájl- és alkalmazásszintű kompatibilitásnak köszönhetően zökkenőmentes a fájlcsere az AutoCAD 2000 és 2000i szoftverekkel.
Az AutoCAD 2000 és 2000i szoftverekkel most is használt LISP, ARX és VBA makrók és alkalmazások átalakítás nélkül felhasználhatók.
Az AutoCAD 2002 szoftver jogosultsági kódjának beszerzése és a regisztráció on-line elvégezhető.
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum