Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

AutoCAD 2008 újdonságai

Fóliák beállítása nézetablakonként

A program fóliakezelője segítségével az egyes nézetablakokra vonatkozóan adhatunk meg színeket, vonalvastagságokat, vonaltípusokat és nyomtatási stílusokat, amelyek felülírják a fóliák modelltérbeli beállításait. Ezeket a felülírásokat tetszőlegesen be-, és kikapcsolhatjuk a nézetablakok hozzáadása vagy eltávolítása közben.

Fejlettebb táblázatok

A fejlettebb táblázatok alkalmazásával az AutoCAD és az Excel programokból származó táblázatos információkat egyetlen AutoCAD-táblázatban jeleníthetjük meg. Ez a táblázat dinamikusan csatolható, így függetlenül, attól hogy melyik programban módosítjuk, értesítés jelenik meg a másik alkalmazásban és ott is frissítésre kerül.

Szövegek és táblázatok fejlesztései

A továbbfejlesztett Bszöveg szerkesztővel hasábok számát dinamikusan, illetve statikusan is megadhatjuk, továbbá tetszőlegesen módosíthatjuk az egyes hasábok közötti távolságot és a margó méretét. A módosításokat párbeszédablak segítségével vagy az új fogópontok használatával végezhetjük el.

Többszörös mutatók

Az új többszörös mutatók használatával az eddigi mutató objektumokat válthatjuk fel. A programfejlesztők ehhez az objektumhoz egy új stíluskezelőt is létrehoztak, amellyel a mutató alakja teljesen testreszabható. Az objektum beillesztésekor - mint a nevéből kiderül - egyszerre több irányba is mutathat, továbbá a különálló mutatókat összerendelhetjük és egymáshoz igazíthatjuk.

Feliratozások léptékezése

Az AutoCAD 2008 szoftvernél bevezetésre került a feliratozási lépték, amellyel a szöveg objektumok mérete, elhelyezése a nézetablakokhoz, illetve a modelltérhez beállított lépték alapján jelenik meg.

Fájlok alávetítése

Az AutoCAD 2007-ben bevezetett DWF alávetítés továbbfejlesztésen esett át és így már a DWF fájlban található fóliákat ki- és be tudjuk kapcsolni, továbbá most már a DGN (V8) fájlokat is alá tudjuk vetíteni a terveinknek.

Továbbfejlesztett munkaterületek, felhasználói felület

Az AutoCAD 2008-al a 2007-es programnál megjelent műszerfalat is testreszabhatjuk, így elmondhatjuk, hogy nincs olyan vezérlőeleme a felhasználói felületnek, amit ne lehetne tetszőlegesen alakítani.
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum