Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

AutoCAD 2012 újdonságai

Új Autodesk Exchange ablak

Az új Autodesk Excange ablakban láthatjuk az Autodesk termékkel kapcsolatos információkat, híreket. Itt tekinthetjük meg oktató- és az újdonságokat bemutató videókat, itt olvashatjuk a termékkel kapcsolatos újdonságokat, és híreket, itt tájékozódhatunk a frissítésekről és az egyéb kiegészítésekről, továbbá innen is elindíthatjuk a megújult, Online súgót is.
Ezzel az új szolgáltatással tudjuk folyamatosan naprakészen tartani az Autodesk termékünket.
AutoCAD 2012

Autodesk Content Explorer

Az új szolgáltatás révén könnyebben kereshetünk, illetve böngészhetünk a helyi mappákban, a hálózaton elérhető meghajtókon, illetve az Autodesk Seek weboldalon található tervezési tartalmak között anélkül, hogy kilépnénk az AutoCAD programból.
Az Autodesk Content Explorer segítségével a dwg fájlokban történő keresés során a megtalált rajzi fájlban található összes vagy szűrések használatával csak a kiválasztott tartalmat, tulajdonságokat (stílus, fólia, blokkok, szöveg stb.) jeleníthetjük meg.
Például egy szövegre történő keresésnél megjeleníthetjük az összes olyan fájlt, amely tartalmazza a keresett szövegrészt, és akár meg is nyithatjuk "ránagyítással".
AutoCAD 2012

AutoCAD WS

Az AutoCAD WS program egy interneten és mobiltelefonon futó alkalmazás. Segítségével az "asztali" AutoCAD programmal készített tervek Internet és mobiltelefon segítségével is megtekinthetjük, szerkeszthetjük.
Az AutoCAD WS program a tervegyeztetéshez is használható, hiszen bárhonnan, akár egyszerre több felhasználónak is, hozzáférést biztosít a dwg tervekhez.
AutoCAD WS

Inventor Fusion program

Az AutoCAD 2012 programot kiegészíti az Inventor Fusion, amely az AutoCAD-del együtt telepíthető, de különálló szoftver.
A program egy új testmodellező alkalmazás, amely lehetőséget nyújt arra, hogy egyrészt az Inventorból áthozott modelleket pontosítani vagy módosítani tudjuk, másrészt új testmodelleket tudunk készíteni benne.
Az Inventor Fusion révén már az alábbi programokból is tudunk beolvasni fájlokat:
Pro/Engineer, CATIA, Solidworks, NX, Rhinoceros
AutoCAD 2012

Továbbfejlesztett rajzolási eszközök

Több a rajzolást könnyítő, gyorsító funkció került beépítésre.
A teljeség igénye nélkül ilyen például a többfunkciós fogópontok fejlesztése, a letörés és a lekerekítés előnézete, a duplikátumok törlése, az összefűzés továbbfejlesztése, és a feliratozások újításai.
További kényelmi funkció jelent meg a parancssornál is. Be- és kikapcsolhatjuk az automatikus kiegészítés funkciót, melynek segítségével gyorsabban találhatjuk meg a keresett parancsot.
AutoCAD 2012

Új kiosztás

Az eddigi poláris és négyszögletes kiosztás mellett megjelent az útvonal alapú asszociatív kiosztás is.
Az asszociativitás segítségével úgy módosíthatjuk a kiosztási objektum tulajdonságait (pl. a térközt vagy az elemek számát), hogy a kiosztásban található további elemek is rögtön megváltoznak.
AutoCAD 2010

Nézetek

Az AutoCAD 2012-ben a tervlapra illeszthető új nézetek segítségével gyorsan és egyszerűen hozhatunk létre a 3D modellről 2D nézeteket. Az így létrehozott nézetek automatikusan frissíthetjük, amikor a térbeli modellen valami változtatást hajtunk végre. AutoCAD 2010
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum