Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

AutoCAD 2013 újdonságai

Új üdvözlő képernyő

Az új üdvözlő képernyőről indíthatjuk a rajzkezelési parancsokat, az online súgót, az Autodesk új felhő alapú szolgáltatásait, az Autodesk 360 szolgáltatást, továbbá közvetlenül innen is elérhetjük a közösségi hálón megtalálható Autodesk oldalakat is.

Továbbá erről a képernyőről is elérhetjük az Autodesk Exchange Apps oldalt, ahonnan kiegészítő alkalmazásokat tölthetünk le a programunkhoz.

Autodesk 360 (felhő alapú szolgáltatás)

Ennek a szolgáltatásnak az igénybevételével az Autodesk weboldalán megoszthatjuk terveinket, elmenthetjük a programbeállításainkat. Így az irodában készített terveket és beállításokat bárhonnan elérhetjük és a megszokott felhasználói felület mellett folytathatjuk a munkánkat.Továbbfejlesztett parancssor

A továbbfejlesztett parancssort szabadon elhelyezhetjük a képernyő bármely pontján, rögzíthetjük, illetve lebegtethetjük.
Az új megjelenés mellett a parancssorban megjelenő parancs paramétereket már az egér segítségével is kiválaszthatjuk (kattinthatunk a választási lehetőségekre).

Továbbfejlesztett nézetek

Az AutoCAD 2013-ban a tervlapra illeszthető nézetek segítségével gyorsan és egyszerűen hozhatunk létre a 3D modellről 2D nézeteket, metszeteket és részletrajzokat. Az így létrehozott nézeteket automatikusan frissíthetjük, amikor a térbeli modellen valami változtatást hajtunk végre.

További újdonságok

A fenti újdonságokon kívül az alábbi, a rajzolást könnyítő újdonságok, továbbfejlesztések is megjelentek az AutoCAD 2013 programban:
- Áthúzott karakterek használata
- Továbbfejlesztett Content Explorer alkalmazása
- Eltolás (párhuzamos) parancs előnézete
- Inventor modell importálásának lehetősége
- Kiosztás parancs továbbfejlesztése
- Módosítások azonnali megjelenítése
- Közösségi média használata
- Új dwg fájlformátum

Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum