Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

AutoCAD 2015 újdonságai

Felhasználói felület

AutoCAD 2015 verziót modern, sötét témájú felülettel látták el, amely magában foglalja a szalagmenü, az állapotsor, és a paletta megjelenítését. Az új, sötét témájú felülettel és a hagyományos sötét modelltérrel csökkenthető a szem megterhelése.


Blokk galéria

A blokkok a szalagmenüről közvetlenül is beilleszthetők. A rajzban tárolt blokkok előnézeti galériája megjelenik a szalagmenü alatt, ahonnan könnyedén kiválasztható az alkalmazni kívánt példány.

Új vizuális visszajelzés a mozgatás használatakor: a kiindulási helyen szereplő objektum elhalványul a szaggatott kijelölés helyett.

Parancs előnézet

Lehetővé válik a letörés, meghosszabbítás, elérés, megtörés és a tulajdonságok másolása parancsok alkalmazásakor az előnézet használata.

AutoCAD 2015

Lasszó kijlölés

Az objektumok nemcsak téglalap alakú ablakos kijelöléssel, hanem egy tetszőleges körvonal (lasszó) segítségével - üres területen nyomva tartott egérgomb használatával - is kiválaszthatók. A hagyományos kijelölésnek megfelelően itt alkalmazható a metsző és a befoglaló elemek kiválasztása.

AutoCAD 2015

Földrajzi elhelyezkedés

Az Autodesk 360-on keresztül használhatjuk az online térképi adatokat, vagy megadhatjuk kézzel a hosszússági és szélességi információkat a pontos pozícionáláshoz. Újdonság, hogy készíthetünk a térképről pillanatfelvételt, mely internetkapcsolat hiányában is mutatja a térképi részleteket, ugyanakkor online módon bármikor frissíthető.

AutoCAD 2015

Nézetablakok átméretezése

A modelltérben alkalmazott nézetablakok rugalmasabban kezelhetők. Több nézetablak használatakor a határolóvonalak megragadhatók és az ablakok könnyen átméretezhetők.

Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum