Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk BIM 360 Design ismertető

Az Autodesk BIM 360 Design (korábbi nevén Collaboration for Revit) a különböző szakágak, a világ más-más pontjain működő cégek, irodák hatékony együttműködését könnyíti meg a felhő alapokon nyugvó projektkoordinációs lehetőségekkel. Segítségével lehetőség nyílik az azonos Revit projekten dolgozó szakági tervezők és csapatok munkájának átlátható és hatékony időbeli és szakági koordinálására, a projekt változásainak és módosulásainak követésére és dokumentálására.

Jogosultságkezelés, dokumentum- és verziókezelés, revízió és korrektúra - BIM 360 Docs alapokon

A központosított hozzáférés révén egy időben több felhasználó is hozzáférhet és dolgozhat a felhőben tárolt Revit modellen. A felhő tárhelyhez hozzárendelt felhasználóknak eltérő jogosultságokat adhatunk, akár projektenként is, mely egyszerűbbé és könnyebben kezelhetőbbé teszi a felhő tárhelyen tárolt fájlok és dokumentumok kezelését. Mind a felhasználói jogosultságkezelés, mind a dokumentum- és verziókezelés, mind a revízió és korrektúra BIM 360 Docs alapokon nyugszik.

Szakági csapatok beállítása

Lehetőség van a projektben résztvevők szakági csapatokba (Team) foglalására, megkönnyítve ezzel a szakágak közötti együttműködést, és a projektben résztvevők jogosultságainak kezelését.

Revit modell tervlapjainak és nézeteinek felhőalapú megosztása

Lehetőség van a Revit modell kiválasztott tervlapjainak és nézeteinek felhő alapú megosztására a csapattagokkal, vagy más, általunk kiválasztott szakági csapattal. A Revitben egy csoportba (Set) rendezett tervlapok és nézetek itt is egy csoportban megmaradva kezelhetők. Revit modellünk aktuális állapotát egyszerűen áttekinthetjük: a 3D nézetet leszűkíthetjük a modellen dolgozó szakági csapatok szerint vagy épp szintek szerint.

Vizuális idővonal, modellváltoztatások követése

A Revit projekt életciklusán belül a projektben résztvevő csapatok különböző időben különböző módosításokat hajtanak végre a modellen. A módosítások egyszerű áttekinthetősége és követhetősége érdekében egy vizuális idővonalon követhetjük végig a modellen dolgozó csapatok által elvégzett módosításokat. Az egyik csapat által elvégzett módosítások könnyen követhetők a másik csapat számára is: a modellváltozások a modell előző verziójához képest színkódokkal kerül megjelenítésre: sárgára színezve látjuk a modellben módosított, pirossal a törölt, zölddel pedig a modellhez hozzáadott új elemeket.


Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum