Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Fusion 360 újdonságai

Felhasználói felület

A Fusion 360-ban a parancsikonok modernebb megjelenést kaptak; emellett a régi megjelenítés visszaállítására is van lehetőség.
A fenti módosítások az Inventor, AutoCAD és Fusion 360 szoftverek egységes megjelenését szolgálják.

fusion 360

Vázlatok és modellezés

Ha egy összetett vázlatot készítünk, akkor egy vázlatelem méretének módosításakor a teljes vázlat méretarányosan fog módosulni. Két test között létrehozott kapcsolat módosításakor lehetőség van a kapcsolatban résztvevő elemeket (alkatrészeket) újra definiálni. Így a kapcsolatot nem kell letörölni és helyette újat létrehozni, elég a komponensek kijelölését módosítani.

fusion 360

Javítások

Javításra került a síklemez tervezőben a mintázat parancs - DXF-be való exportálás esetében mutatott - hibás munkamenete.

Javították továbbá a pont és egy vonal középpontja összekényszerezésénél fellépő hibát, illetve a görbék DXF-be való exportálását.

A Mac alatt futó Fusion 360 utólagos feldolgozás párbeszédablakában javítva lett az ok nélkül inaktívvá váló elfogadás parancs.

Gyártási folyamatok

A gyártási kényszerek bővítése kulcsfontosságú szerepet játszik a széleskörű felhasználhatóságban. Ennek köszönhetően az új verzióban elérhetők a 2.5 tengelyes marási kényszerek is. Ennek a fejlesztése kifejezetten fontos lesz a generatív tervezés szempontjából, hiszen az így létrehozott alkatrészek hagyományosabb módszerekkel is elkészíthetővé válnak. A gyártás párbeszéd ablakban tudjuk aktívvá tenni a bővített beállítási lehetőségeket, ahol a 2.5 tengelyes kényszert találjuk. A tervezők ezáltal képesek ellenőrizni a szerszám irányát és mozgását a tervezési területen alulról, felülről, vagy mindkét irányból. Ezáltal a tervezők tovább tudják finomítani a terveket a gyártási folyamat további optimalizációját szem előtt tartva.

fusion 360

A megközelíthetőségi vizsgálat árnyékolással mutatja, hogy adott nézeteken mely felületek láthatók és az árnyékolás dinamikusan követi az alkatrész elmozdulását. Ez segítséget nyújthat a felhasználók számára megállapítani, hogy az alkalmazott munkatengely segítségével megmunkálható-e a felület.

A minimális sugarak elemzésével azonosítani lehet a különböző sugarú íves felületeket. Ez segíti a tervezőt az ideális szerszámméret kiválasztásában.

A megmunkálás parancsokon belül található a szerszám útvonalának simítása parancs. Ez csökkenti a megmunkálási időt.

Két mód van ennek a kivitelezésére. Az alapértelmezett beállítás általánosan a régebbi CNC megmunkáló gépekhez alkalmazkodik. Ezen CNC gépek még kevesebb pontot használnak az útvonalak meghatározásához. A második módszer egyenletesen osztja meg az útvonal pontjait. Ezt a gyorsabb CNC vezérlőkkel rendelkező, újabb gépek tudják kihasználni. Így az előtolási sebesség a teljes szerszámút alatt pontosabban betartható, ami a felületi minőséget javítja és csökkenti a ciklusidőt.

fusion 360

Bővítések

Felhasználói visszajelzések alapján gyakori problémát okozott, hogy az alapbeállításoknál a marófej átmérője túl nagy volt. Ezen alapbeállítás használata sokszor hibaüzenetet eredményezett. A gördülékenyebb kezelhetőség érdekében ezen alapérték változtatásra került.

A generatív tervezés és szimulációs környezetben a nyomatéki terhelések alkalmazása eltérő. Ha egy nyomatéki terhelést felületenként külön-külön kell megadni. Ha egy terheléshez több felület került kiválasztásra, akkor erre egy inaktív jelölő négyzet figyelmeztet bennünket.

fusion 360

A parancs jelenleg megoszló terhelést még nem képes használni. A parancs használatához a Súgó pontos eligazítással szolgál.
A letapogat parancs áthelyezésre került a beállítások menüből a letapogatás menübe.

fusion 360

A párbeszédpanel bővült a vizsgált geometriából adódó tűrésmezővel. A műveletek fülön olyan opciókat találunk, amik lehetővé teszik a megmunkálás leállítását és hibaüzenetet jelenít meg, ha az alapanyag pozíciója, vagy mérete tűréstartományon kívülre esik. A nyomtatási opciók segítségével megjeleníthető a letapogatás eredménye a CNC vezérlőn.

Amennyiben az NC program hivatkozása egy, a modellből már törölt objektumra hivatkozik, a program újra generálása szükséges. Ha egy programot már létező néven szeretnénk menteni, a meglévő fájl felülírása előtt egy figyelmeztő üzenet jelenik meg.

Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum