Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Fusion 360 újdonságai

Felhasználókezelés

A Fusion 360 az újdonságokkal egyaránt törekszik a felhasználói élmény javítására és a biztonság fokozására is.

Egyszerűsödött a file megosztás kontrollálása. A fokozott biztonság érdekében letilthatjuk a Fusion Team fájljainak megoszthatóságát. Míg korábban ezt minden fájlnál külön meg kellett tenni, most ez adminisztrátori jogkörrel központilag elvégezhető.

fusion 360

Egyszerűsödött a felhasználó kezelés is. A projektekben résztvevőknek lehetőségük van elhagyni a csapatot az adminisztrátor közreműködése nélkül. Így ezt már nem kell az adminisztrátornak külön levégezni.

fusion 360
Html-be ágyazható megnyitás gomb

Frissültek a Fusion 360 beágyazott kódrészletei, így megjelenik az Open in Fusion 360 gomb is. Ez egyszerűbbé teszi elemek megnyitását a Fusion 360 programban.

Fusion 360 és a Web Viewer

2019. októberében került bevezetésre, hogy a megosztott terveket a webes böngészőnkön keresztül megnyithatjuk. Most további fejlesztéseket tapasztalhatunk. Ha a linket egy, annak szerkesztésre jogosult csapattag nyitja meg, akkor a felhasználónak lehetősége van a jelöléseket és megjegyzéseket közvetlenül a terven belül megtekinteni, és menteni azokat.
Ha nincs bejelentkezve a Fusion Teambe, vagy nem tartozik ehhez a csapatprojekthez, pillanatképként mentheti a jelöléseket.

fusion 360

Korábban az Open in Fusion 360 munkafolyamatban csak az adott projekten belüli alkatrészek megjelenítése volt támogatott. Ez az opció linkelt alkatrészek megjelenítésével gazdagodott. Ezáltal lehetővé téve olyan összeállítások megnyitását, amelyek más Fusion 360 alkatrészekre, vagy rajzokra hivatkoznak.

fusion 360


Kompatibilitás az Inventor 2021 és a Solid Edge 2020 formátumokkal

Frissítésre kerültek a fordítási folyamatok, így már az Inventor 2021 és a Solid Edge 2020 formátumainak importálása is támogatott.


Támogatás

2020. májusától a Fusion 360 már nem támogatja a macOS 10.12-et. A Fusion 360 használata érdekében kérjük, frissítsen 10.13-as vagy újabb verzióra.


Rajzolás és modellezés

Fogópontok kiválasztása
fusion 360

Korábban nehéz volt több fogópontot egyszerre kiválasztani vagy csoportosítani őket. Most bővültek a kiválasztás képességei. Ha egy fogópont kiválasztása után duplán kattintunk egy szomszédos pontra, akkor az egész sor kijelölődik. Ha a kívánt pont kijelölése után egy nem szomszédos fogópontra kattintunk kétszer, akkor így a sorban a kettő közötti összes pontot kijelölhetjük.
A módszer hurkok kijelölésénél is alkalmazható és lehetőség van a kijelölés megfordítására is.

fusion 360
Generatív tervezés

Generatív eszközökkel készített alkatrészek megjelenítési paneljén három új ikont találhatunk. Szemléltethetjük a megőrzendő geometriát , a beállított akadályok geometriáját és a kiinduló formát.

fusion 360

Amikor meghatározzuk a 2,5 tengelyes marás gyártási kritériumait a generatív tervezésnél, akkor mostantól a minimális falvastagságokat is meghatározhatjuk.

A vizuális hasonlóság és a gyártási költségek csoportosítása

Lehetőségünk van, hogy összehasonlítsuk és az eredményeket vizuális hasonlóságok, valamint a gyártási költségek becslései alapján. Ez korábban csak az újonnan létrehozott esettanulmányoknál volt elérhető. Most ezt az opciót a már meglévő esettanulmányokra is alkalmazhatjuk.

fusion 360

Elektronika: gyors útvonalvezérlés

Az új, gyors útvonalvezérlés parancs lehetővé teszi egyidejűleg több vezeték meghúzását, egy előre megrajzolt útvonalat követve. A parancs használatához ki kell választani az összekötni kívánt csatlakozásokat, majd megrajzolni a kívánt útvonalat, amit az automatikusan létrehozott vezetékek követni fognak. Az útvonal rajzolása közben a jobb egérgomb használatával megváltoztathatjuk a vezető huzal hajlítási stílusát.

fusion 360

Gyártás

Szerszámpálya vágása

Ez a parancs lehetővé teszi a marószerszám-pálya nem kívánt részeinek kivágását. A vágás funkció automatikusan generál új útvonalakat és linkeket a vágott régió körül anélkül, hogy a teljes szerszámpályát újra kellene regenerálni.

fusion 360

Az összes befejezett szerszámpálya módosítása megjelenik az eszköz ütemtervében. Az idővonalban a vágáson jobb egérgombbal kattintva tudjuk azt törölni vagy módosítani.

fusion 360
4 tengelyes marás

Lehetőség van a 4. tengely segítségével szerszám forgatási műveletek elvégzésére. Ez leginkább forgó, vagy tengelyes alkatrészek megmunkálásánál előnyös. A szerszám döntése lehetővé teszi, hogy a tengelye folyamatosan merőleges maradjon a megmunkált felületre. A szerszám akár 360 fokban is elforgatható, de lehetőség van egy kívánt szögtartomány beállítására. A szerszámpályák alkatrésztől függően lehetnek spirál, vagy egyenes és kör alakúak.

fusion 360
5 tengelyes marás

Egyidőben javíthatja a meredek és kis hajlású szerszámpályákat az 5 tengelyes megmunkálás során az ütközések elkerülésével. Az 5 tengelyes vezérlők meghatározzák a szerszám tájolását, így hatékonyabbá téve a megmunkálást. Lehetőség van a szerszámpályák ellenőrzésére, hogy ne történhessen ütközés. Ezáltal a szerszám az alkatrészek több területére eljuthat, így összetettebb alkatrészeket készíthetünk.

fusion 360
fusion 360
fusion 360
Böngészés a 3D nyomtatás rétegei között

A korábban kiadott funkcióbővülések a szerszámpálya létrehozásához megkövetelik a geometria szeletelését. Ennek a megjelenése vált interaktívabbá. A Simulate Additive Toolpath párbeszédpanel használatakor egy narancssárga szeletelő sík jelenik meg, melyet a Z tengely mentén felfelé, vagy lefelé mozgatva láthatóvá válik az adott magasságban a test metszete, a rétegszám és az adott felületre vonatkoztatott szerszámpálya.

fusion 360

Beállítási konfigurációk

Lehetőség van az NC programok által létrehozott beállítások mentésére. A Fusion 360 és Fusion Team számos választható, előre definiált beállítási formulát tartalmaz.

fusion 360

Kontúrnagyoló ciklusok

A nagyoló esztergálás támogatja a G71 és G72 ciklusok számítógépes kompenzálását. Két lehetőség közül választhatunk:

Számítógépen In computer (új viselkedés): Ezzel az opció lehetővé teszi olyan profilozó ciklus kiadását, amely már kompenzálva van a szerszám orrának sugara alapján. Előnye, hogy a felhasználónak nem kell a szerszám csúcssugarának korrekcióját beadnia a vezérlésnél.

Vezérlésben In control (létező viselkedés): Ebben az esetben a szerszám csúcssugarának korrekcióját a vezérlésnél kell megadni. Előnye, hogy ugyanaz az NC-kód újragenerálás nélkül, másik szerszám használatával is futtatható, az adott csúcssugár kompenzációs érték megadásával.


Orsó fordulatszámának csökkenése az alkatrész leválasztásakor

Lehetőségünk van a fordulatszám csökkenést - amennyiben engedélyeztük - manuálisan beállítani. Az orsó fordulatszámának közvetlenül az alkatrész levágása előtti csökkentése lehetővé teszi az alkatrész biztonságos leválasztását az alapról, anélkül, hogy megsérülne.


Érvénytelen szerszámok

Az érvénytelen, nem megfelelő, hibás vagy hiányzó értékekkel rendelkező eszközöket mostantól az importált könyvtárakban külön kezelhetjük. Felhasználóként meghatározhatjuk, hogy a könyvtárban mely eszközök érvénytelenek. Ezeket a szerszámokat a táblázatban színes kiemeléssel láthatjuk. Ezután módosíthatjuk az eszköz kívánt értékeit.


Összekapcsolt paraméterek

A megmunkálási adatok lapon az előtolási sebességgel arányos értékeket az fx szimbólum jelöli a jobb megkülönböztethetőség érdekében. Ezen mezők szerkesztés után automatikusan frissülnek. Szükség esetén az összekapcsolás megszüntethető, így igény szerint szabadon kitölthetjük az adott mezőket. Ebben az esetben az fx szimbólum már nem lesz jelen.

fusion 360
Élő kapcsolat a Haas Classic vezérlőkkel

A bővült felület-ellenőrzési módszerek lehetővé teszik a közvetlen csatlakozást a Classic Haas vezérlőkhöz, valós idejű visszacsatolással segítve a gyorsabb döntéshozatalt. Használatához egyszerűen egy ethernet vagy soros kábellel csatlakoztassuk a számítógépet a gépvezérlőhöz, és használjuk a Begin Live Measurement elemet.


Egyéb fejlesztések

Konzisztencia - Egységesebbé vált a szerszámkönyvtár elrendezése és megjelenése

Szerszámtippek - A hozzáadott eszköztippek nem csak az ikonok funkcióit magyarázzák, hanem ha az adott parancs valamiért inaktív, akkor tájékoztatást kapunk ennek okáról.

Kiegészítő figyelmeztetés - A véletlen adatvesztés megelőzése érdekében további figyelmeztetést kapunk, könyvtárak törlésekor, valamint tájékoztatást, hogy hány eszköz van az adott könyvtárban.


Javításra kerültek a következő hibák:

A Color Cycling funkció korábban csak a Design munkaterületen volt látható. Most ezek a színek olyan környezetekben is megjelennek, mint a tervezés, hálózás, lemezalkatrész, animáció, vagy szimuláció és gyártás. Bizonyos munkaterületek, mint a generatív tervezés, vagy renderelés, munkasajátosságaik miatt felülírják ezeket a színeket.

fusion 360

A Turning General eszközök bizonyos beállítások mellett nem töltődtek be az eszköztárba.

Egyenlőtlen x és y ráhagyások keletkeztek egyes profiloknál a nagyolás és a befejező megmunkálások során.

A nem ascii karakterekkel rendelkező felhasználónevek összeomlást okoztak az Adaptive Clearing művelet elindításakor.

Hiányzó .lib fájlok tették lehetetlenné a C++ szkriptek futtatását.

A macOS rendszert használva a Fusion 360 nem reagált, az aktív ablakok közötti váltás és visszatéréskor.

A vázlat elemzés alkalmazása bizonyos geometriákesetében grafikai nehézségekbe ütközött.

A mérés parancs segítségével a tervezésénél a mérések a szögtől és a megjelenítési környezettől függően nem voltak jól láthatóak.

A tehetetlenségi nyomatéki számításokban bizonyos esetekben hibás adatok születhettek.

Árnyékolt megjelenítést használva néhány rejtett él eltűnt a modell szerkesztése után és nem is lehetett a továbbiakban láthatóvá tenni.

Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum