Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk AutoCAD LT ismertető

Az AutoCAD LT világszerte az egyik legelterjedtebb 2D tervezéshez használt eszköz, amely rengeteg feladatnál és tervező számára tanúsította már képességeit. Műszaki területen ténykedőként könnyen belátható, hogy a tervkészítés egy sokrétű továbbá több ízben is hosszadalmas procedúra, emiatt a tervezőmunkához olyan program a legkézenfekvőbb, ami a magas technikai színvonal garantálásával a lehető legegyszerűbbé teszi a DWG tervlapok elkészítését és garantálja a tervezési adatok újbóli (akár visszamenőleges, akár jövőbeli) felhasználási lehetőségét, és a további résztvevőkkel folytatott egyeztetést.

Felhasználási terület

Akár építészeti, térinformatikai cégnél dolgozik, valószínűleg találkozik olyan rajzokkal, amelyek AutoCAD, AutoCAD Architecture, AutoCAD Map 3D, vagy éppen AutoCAD Mechanical szoftverekkel készültek. Amennyiben nincs szüksége arra, hogy ezeket a szoftvereket használja, akkor ezen programokkal készített rajzok megtekintésére az AutoCAD LT tökéletesen megfelel. Az AutoCAD LT teljes mértékben kompatibilis minden AutoCAD alapú szoftverrel készített DWG rajzzal. A program internetes képességei támogatják a csoportmunkát és a multimédiás lehetőségeket. A szoftver tehát termelékenységet, együttműködést biztosít elérhető áron.

Egyszerűsített szerkesztési lépések

A rajzoláshoz használt parancsokat parancssorból, szervezett, felhasználóbarát menürendszerből, szalagmenükből, jól azonosítható, eszköztárakba rendezett ikonokról adhatjuk ki.
A Tulajdonság ablak, mely az objektumok valamennyi tulajdonságát megjeleníti folyamatosan szem előtt tartható, így a kijelölt rajzi elem megfelelősége könnyen ellenőrizhető és kívánt paramétere gyorsan módosítható.

Olyan rajzeszközök állnak rendelkezésre a szoftverben, mint az asszociatív méretezés vagy a szövegléptékezés, az ívek, vonalak és körök rajzolása, melyekkel csökken a tervezéshez szükséges lépések száma. Így több időt fordíthat a terv kidolgozására.

Könnyen elérhető tervezési adatok

Az AutoCAD Design Center szolgáltatása gyors, könnyű és hatékony elérést biztosít a blokkok, Xref-ek, vonaltípusok, szövegstílusok, méretstílusok eléréshez, amelyek lehetnek a számítógépen, belső hálózaton, vagy az Interneten.

Adatok hatékony megosztása

Mivel az AutoCAD LT kompatíbilis az AutoCAD alapú rajzokkal, így a tervezői csoportok biztonsággal cserélhetnek adatokat az Interneten vagy az Intraneten keresztül. A többterves környezet segítségével az AutoCAD LT egyetlen munkaszakaszában több rajzot is megnyithat, dolgozhat velük és használhatja közöttük a fogd és vidd műveletet. Ez utóbbi segít a már meglévő rajzok átemelésében, és biztosítja, hogy a tervezési adatok ne készüljenek el újra.AutoCAD LT 2021 Windows-os rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64 bit:
- Microsoft Windows 10 Anniversary Update (1803 vagy újabb verzió)
- .NET Framework 4.8
- Google Chrome legújabb változata (az AutoCAD webes alkalmazáshoz)

Ha az adott operációs rendszer támogatása megszűnik, akkor vele együtt az azon futó Autodesk termék támogatása is véget ér.

Hardverigények

- 8 GB memória, ajánlott 16 GB
- 7 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- 3 GHz-es vagy gyorsabb processzor ajánlott
- 1920 x 1080 felbontású True Color grafikus kártya (ajánlott: 3840 x 2160) 1 GB memóriával 29 GB/s sávszélességgel és DirectX 11 támogatással (4 GB és 106 GB/s sávszélesség ajánlott)
Ajánlott grafikus kártyák listája »
- Telepítéshez szélessávú Internetkapcsolat

AutoCAD LT 2021 MAC-es rendszerkövetelmények

Szoftverigények

- Apple macOS Catalina v10.15
- Apple macOS Mojave v10.14
- High Sierra v10.13

Hardverigények

- 4 GB vagy több memória (8 GB ajánlott)
- 3 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- 64-bit Intel processzor (Intel Core i7 processzor vagy gyorsabb ajánlott)
- Mac Pro 4.1 vagy újabb
- MacBook Pro 5,1 vagy újabb
- iMac 8.1 vagy újabb
- Mac mini 3.1 vagy újabb
- MacBook Air
- MacBook 5.1 vagy újabb
- 1280x800 felbontású monitor (2880x1800 felbontás ajánlott), true color beállítási lehetőséggel
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum