Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Revit 2013 újdonságai

Autodesk Revit

Az Autodesk Revit a Revit Architecture, a Revit Structure, és a Revit MEP programok egyesítéséből született és az Autodesk Building Design Suite Premium, illetve Ultimate programcsomagban található meg.

Felhasználói felület

Az Architecture, az Structure és az MEP egyesítését követően a Revit felhasználói felülete is megváltozott. A szalagmenü kibővült és a beállítások ablakban újabb funkciók jelentek meg, továbbá a projektáttekintőben most már kereshetünk is, és a szűrés (filter) parancs is új kijelölési lehetőséggel bővült.

Revit 2013

Anyagok továbbfejlesztése

A Revitben megtalálható anyagok kezelése átalakult.
Az új anyaghozzárendelés során már épületfizikai paramétereket, tulajdonságokt is hozzá tudunk rendelni az adott anyaghoz, így a réteges szerekezet összeállításakor itt a Revitben láthatjuk már, hogy milyen hőátbocsátási ellenállású lesz az adott szerkezet.

Lépcsők továbbfejlesztése

A Revit 2013 programban a lépcsőkészítés további új funkciókkal bővült. A meglévő lépcsőtípus mellett három új lépcsőtípust (helyben létrehozott, előregyártott, és szerelt típus) is létre tudunk hozni.
Az új lépcsőtípusoknál már külön állíthajuk be a lépcsőkar, a pihenő, a gyámelemek kialakítását és külön vezérelhetjük a lépcső megjelenését és feliratozását is.

Méretezés továbbfejlesztése

A továbbfejlesztett méretezéssel már beméretezhetjük az átmérőt és lehetőségünk van a méretláncból egy-egy méretet törölni, kivenni.
Ezenkívül az "egyenlő" (EQ) méretezésnél már beállíthatjuk, hogy mi jelenjen meg a méretszövegként.

Komponensek (Parts) továbbfejlesztése

A komponensek továbbfejleszténének köszönhetően már az elemeket feloszthatjuk, egyesíthetjük, felosztási hézagot, profilt határozhatunk meg és akár el is tüntethetjük az elemet.

Gyártmányok (Assembly) továbbfejlesztése

Az újításnak köszönhetően a gyártmányokat létrehozásuk után is szerkeszthetjük, tartalmát bővíthetjük (pl. vasalás elhelyezése) és ezenkívül több alapértelmezett nézet, metszet hozható létre róla.

Autodesk 360 (felhő alapú szolgáltatás)

A Revit program használata során is igénybe vehetjük az Autodesk új szolgáltatását az Autodesk 360-at.
Így közvetlenül a Revitből indíthajuk el a felhő erőforrásait felhasználva a modelljeink, projektjeink renderelését. Azaz a rendelést már nem kell a saját asztali számítógépünkön elvégezni, hanem ezt megtehetjük az Autodesk 360 szolgáltatásait is igénybe véve.

Autodesk Exchange

Az Autoodesk Exchange egy weboldal, ahol az Autodesk termékekhez tudunk letöltetni ingyenes és fizetős kiegészítéseket.
Ehhez az oldalhoz minden Autodesk ügyfél hozzáférhet és kiterjesztheti programjának tudását.

Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum