Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Revit 2018 újdonságai

Koordinációs modellek

Lehetőség nyílik Navisworks fájlok (NWD, NDC) belinkelésére, mely megkönnyíti a koordinációt. A Navisworks modelleket (a Revit-modellek linkeléséhez hasonlóan) linkelhetünk közös koordináták vagy középpont alapján, illetve megadhatunk abszolút vagy relatív linkelési útvonalat.

Csoportok és Revit-linkek táblázatos megjelenítése

Lehetővé vált a modellben szereplő csoportok és Revit-linkek táblázatos kimutatása, amelynek segítségével könnyebben áttekinthetővé válnak a modellbe linkelt Revit-fájlok.


Globális paraméterek

A globális paraméterek használatával új lehetőségek nyílnak meg: projekten belül vezérelhető családok, paraméterezhető ívek és átmérők, egyszerűbb anyagvezérlés.

Dynamo Player

A Dynamo Player segítségével a Reviten belül közvetlenül is képesek vagyunk szkriptek tesztelésére.

Többszintes lépcsőházak lépcsőmodellezése

Az új verzió megkönnyíti a többszintes lépcsőházak lépcsőmodellezését: a kijelölt szintek közé automatikusan készíti az akár többkarú lépcsőt, amely automatikusan igazodik a szintmagasságok esetleges későbbi módosulásához. Az automatikus igazításból egyes szintek vagy lépcsőkarok utólag is eltávolíthatók.

Korlátmodellezés

Korlátszerkesztési opciók bővülése: többszintes lépcsőházak korlátszerkesztése egy ütemben, skicc üzemmód bővülése. Lehetőség van a korlátelemek tetőelemre, födémelemre, falelemekre és topográfiai elemekre való elhelyezésére.

Egyedi formájú elemek vasalása

Az új típusú vasalásnál a 3D-ben kijelölt felületekhez kerül a vasalás hozzáigazításra. A szabad formájú vasalási elemek bármilyen geometriával rendelkezhetnek, ideértve a síkban fekvő illetve a 3 dimenziós elemeket. Szabad formájú vasalás létrehozható egedi vasakkal vagy vasalási készletekkel egyaránt. A vasalási elemek hossza, elhelyezkedése, átmérője és kiosztása utólag könnyedén módosítható. A 3 dimenziós vasalási modellből 2D és 3D vasalási tervek, 3D nézetek és táblázatos vaskimutatás készíthető.

Vasalási elemek térbeli szerkesztése

Vasalási elemek módosítására egyszerű és könnyen kezelhető lehetőséget kínál a vasalási elemek kényszereinek és távolságainak megjeleníthetősége 3 dimenziós nézetben.

Acél kapcsolatok kialakítása

A Revit automatikusan vizsgálja az összekapcsolandó acélelemek keresztmetszetét, és felkínálja a lehetséges csomóponti kialakítást. Acéloszlopok, -gerendák, és -merevítések közötti csomópontok kialakítása lehetséges előre definiált, vagy a felhasználó által egyedileg kialakított csomópontok által. Az előre definiált csomóponti kialakítások könyvtára több mint 100 új csomóponti lehetőséggel bővült.

MEP gyártmány modellezés

Az MEP gyártmánymodellezés bővült a lejtéssel rendelkező légvezetékek modellezésének lehetőségével, továbbá a több ponttal definiált útvonalak megadásának lehetőségével. A légvezetékek lejtése utólag módosítható az elemek elmozdulása nélkül.

Zárt csővezetékrendszerek elemzése

Új funkcióként jelenik meg a zárt csővezetékrendszerek elemzése, amely képes összekapcsolni a szivattyúkat az áramlási és nyomásesési adatokkal. Ezzel párhuzamosan az új elemzőmotor már háttérfolyamatként végzi a számításokat, javítva a modellszerkesztési teljesítményt.

MEP tervezés és analizálás

Elérhetővé váltak a felhasználói helyiség- és épülettípusok kültéri levegőre vonatkozó beállítások, így a tervezés korai fázisában is rögzíthetővé válnak az energetikai követelmények, javítva ezzel a munka hatékonyságát.Revit 2018.2 újdonságai

Általános

  • Metsződoboz fogópontjainak és kiválasztásának javítása
  • Projekt navigátor fastruktúra egy gombnyomással összecsukható kinyitható
  • A Kitöltési minták párbeszédablak átdolgozásra került, lehetőség van keresésre és a többszöri kijelölésre
  • Család betöltésekor az útvonal megjegyzésre kerül a következő betöltés számára


Épületgépészet

Szerkezettervezés

  • Angol és német nyelvű előregyártott vasbeton családokkal bővült az elemtár
  • Új francia és német hajlítási alakokkal bővült a vasalás szerkesztés

Revit 2018Revit 2018.3 újdonságai

  • A Tulajdonság panelen a Scope Box legördülő listában található bejegyzásek alfanumerikus sorrendben jelennek meg.
  • A csőméretezés funkció bővült azzal a lehetőséggel, hogy a cső méretét vagy a becsatlakozás, vagy az analtikus csőkapcsolat közül a kedvezőtlenebb határozhatja meg.
  • Kapcsolat készült a Next Gen BIM 360-hoz, mely a felhő alapú csapatmunkában rugalmas jogosultság-kezelést tesz lehetővé.
  • Stabilitásjavítás a 2017 vagy korábbi projektek frissítésekor
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum