Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Revit LT ismertető

A Revit LT egy költséghatékony építész tervező program, amely a kis cégek építész-, és/vagy szerkezettervező mérnökeit segíti az épületinformáció-modellezésre való áttérésben. A programot azon építész, szerkezettervező és építőipari szakemberek számára alakították ki, akik a korábbi 2D munkavégzésről a 3D épületinformáció-modellezési (BIM) folyamatra való áttérést fontolgatják, vagy együttműködnek "nagy" Revit-et használó irodákkal.

Revit LT és "nagy" Revit összehasonlítás »

Az épületinformáció-modellezés (BIM) a tervezett épületprojekthez kapcsolódó információk koordinált, egységes létrehozását és használatát jelenti. Ezek az információk felhasználhatók a tervezés döntési folyamataihoz, a tervdokumentáció elkészítéséhez, a költségbecslésekhez, a kivitelezés megtervezéséhez és végül a létesítmény kezeléséhez és működtetéséhez.

Építész tervező program

Kiknek ajánljuk a programot?

 • Kis tervezőirodáknak vagy önállóan tevékenykedő építészeknek, mert hatékony munkát tesz lehetővé a 2D rajzoláshoz képest
 • Kivitelezőknek és költségbecslőknek, akik az építészektől kapott 2D tervek alapján mennyiségeket szeretnének kalkulálni
 • Statikusoknak, akik saját tartószerkezeti modellt szeretnének építeni a zsaluzási tervek kinyerése céljából
 • Akiknek a "nagy" Revit a költsége miatt elérhetetlen, de mégis épületinformációs modellezésre (BIM) szeretnének váltani
 • Akik szeretnének bedolgozni nagyobb cégek Revit projektjeihez
 • Nagyobb irodák számára a nagy Revit példány(ok) mellé kisegítő, aládolgozó, tervkészítő munkahelyek létrehozásához

Kétirányú asszociativitás a modell és a nézetek között

A szoftverben minden egyes 2D és 3D nézet, minden tervlap, minden részlet és kimutatás közvetlenül a fizikai modell állapotát mutatja. Bármikor végzünk módosítást a fizikai modellen az elkészített tervlapok, metszetrajzok és kimutatások ennek megfelelően automatikusan frissülnek. Sőt igaz ez fordítottan: a metszeten, homlokzaton, jegyzékben végrehajtott módosítások a modellre is visszahatnak és azon keresztül a többi dokumentumra. A programot ez a képesség teszi alkalmassá arra, hogy a tervezés során duplikumok okozta hibákat minimálisra csökkentsük.

Építész szoftver

Parametrikus építész komponensek (Családok)

A parametrikus komponensek - melyeket családoknak hívunk - a program használatának alapjait jelentik. A nyitott grafikus rendszerrel gyorsan hozhatunk létre olyan saját igényeinknek megfelelő részletezettségű elemeket, melyeket felhasználhatunk összeállításokhoz (helyiségek berendezései), vagy akár épületrészekhez (falak). Legnagyobb előnyük, hogy készítésükhöz nem szükségeltetik programozási ismeret.

Építész tervezőprogram

Csoportok

A csoportok moduláris tervezési technikát tesznek lehetővé, amely a sok hasonló méretű, alakú és elrendezésű helyiséget tartalmazó épülettípusok, például kórházak, szállodák és társasházak építészeti tervezésénél ideális.

építész tervváltozatok Tervváltozatok

Az építész tanulmánytervek készítésének alapja, hogy párhuzamosan több tervváltozat készül, melyek közül a megbízó kiválaszthatja a neki leginkább megfelelőt. A programmal egy projekten belül készíthetünk tervváltozatokat, melyekhez kapcsolódóan a látványterv, vagy a főbb kimutatások elkészítésével megkönnyíthetjük a megbízó döntését.

Ház tervező program

export-import Import/Export lehetőségek

A program nemcsak DWG-kompatibilitással rendelkezik, hanem importálhatunk, exportálhatunk és becsatolhatunk más rendszerekben készített állományokat: DGN, DWG, DWF, DXF, IFC, SAT, SKP, AVI, ODBC, gbXML, BMP, JPG, TGA, és TIF. A hagyományos vonalak, ívek és körök exportálása mellett a szoftver képes a komplex 3D modell geometriájának átadására a 3ds Max programok irányába. Ez a lehetőség biztosítja az épületekről készíthető professzionális, fotorealisztikus építészeti és belsőépítészeti látványtervek elkészítését.

Építész tervező szoftver

építész jegyzékek Kimutatások

Az integrált kimutatások készítés egy kiváló példa a parametrikus változáskezelő-motor használatára. A kimutatások nem mások mint egyszerű nézetek a modellbe integrálva. A kétirányú kapcsolattal a modellen, más nézetén történő változások a kimutatásokban is automatikusan megjelennek. Ez a változás a másik irányban is érvényes: ha a kimutatásban megváltoztatjuk egy építészeti elem, például az ablak méretét, akkor az a modellen és a nézeteken is automatikus változásokat jelent.

Építész program

További jellemzők

 • Összetett falak és függőlegesen összetett falak
 • Családszerkesztő
 • Helyiségek
 • Autodesk 360
 • Grafikus felülbírálások
 • Színes kitöltés
 • Függő nézetek
 • 3ds Max együttműködés
 • IFC (Industry Foundation Classes) szabvány


Revit LT 2020 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64bit:
- Microsoft Windows 10 Enterprise/Pro
- (Microsoft Windows 7 Enterprise/Ultimate/Professional támogatott de nem ajánlott)
- Microsoft Internet Explorer 10.0 vagy újabb

Hardverigények

- 8 GB vagy több memória
- 30 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- Multi-Core Intel Xeon, vagy i-Series processzor, vagy AMD SSE2-technológiát támogató processzor.
- 1280 x 1024 felbontású (ajánlott: 1680 x 1050, vagy 4K) grafikus kártya DirectX 11 támogatással (legalább 24-bit színmélységgel)
Ajánlott grafikus kártyák listája »
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum