Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk Robot Structural Analysis Professional ismertető

Az Autodesk Robot Structural Analysis Professional minden olyan alapvető dolgot tud, melyet más hasonló statikai szoftverek tudnak. Egy dologgal azonban több ezeknél: használatával rendszerben gondolkodhatunk.

Számos probléma forrását jelentette eddig akár a szakágak, akár a szerkezettervezés egyes munkafolyamatai közötti adatcsere. A világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztőjén keresztül, egy platformot használva lehetőségünk nyílik a szerkezettervezéshez kapcsolódó valamennyi feladat egymással oda-vissza kompatibilis megoldására.

Közvetlen, kétirányú oda-vissza kapcsolat a Revit szoftverrel

Problémamentes import és export kapcsolat létesíthető az Autodesk Robot Structural Analysis Professional statikai modell és a Revit épületmodell között. Így lehetőségünk nyílik arra, hogy a Revit programmal készített épület statikai számítását újrarajzolás nélkül végezzük el az Autodesk Robot Structural Analysis Professional programmal, majd az így kapott eredmények hatására a statikai vázban végzett módosításokat közvetlenül visszavezessük a Revit-ben szereplő épületmodellre.

Nemzetközi tervezési munkák

Az Autodesk Robot Structural Analysis Professional támogatja a többnyelvű nemzetközi tervezési munkát a számos beépített és bármikor állítható programfelületi nyelv (angol, francia, spanyol, holland, orosz, lengyel, kínai és japán) használatával. Választható a program használatának nyelvezete és ettől függetlenül választható a keletkező eredményeket tartalmazó dokumentáció nyelve is.

Területspecifikus feltöltés

Az Autodesk Robot Structural Analysis Professional a világ számos országának több mint 60 gyakran használt keresztmetszetét és anyagát tartalmazza. A beépített 70 különféle szabvánnyal - köztük az Eurocode is - kiegészítve pedig lehetővé válik az adott országra jellemző tervezési módszerek használata.

Statikai képességek

A tetszőleges rúd- és felületszerkezetek, valamint vegyes szerkezetek lineáris és nemlineáris viselkedés alapján is vizsgálhatók. A szoftverrel az egyszerű, vagy az összetettebb nemlineáris számítások több módon is elvégezhetők, úgymint P-delta analízis, húzott/nyomott komponensek, támaszok, kötelek és képlékeny csuklók.

Integrált vasbeton és acél méretezés

Az Autodesk Robot Structural Analysis Professional integrált vasbeton és acélszerkezeti méretezési modulokat is tartalmaz, melyekkel számos ország több mint 40 szabványa alapján acélszerkezeti és több mint 30 vasbeton szabvány alapján vasalási méretezés végezhető. A méretezés történhet a komplett modell egy-egy elemének kiemelésével, vagy egy egyszerű különálló modell létrehozásával. A méretezés két úton valósítható meg: általunk bevitt adatok ellenőriztetése, vagy a program által adott javaslatok alkalmazása.

Egyenletmegoldók

A State-of-the-art gyors és dinamikaus egyenletmegoldók lehetővé teszik a tetszőleges méretű szerkezetek statikai és dinamikai számításának gyors végrehajtását. Az Autodesk Robot Structural Analysis Professional hatékony számítási algoritmusai a négy vagy többmagos processzorokra készültek, és kerültek optimalizálásra, így a számítási idők, az eredmények kinyerése a lehető legrövidebb időt veszi igénybe.

Statikai dokumentáció, a számítások eredményei

Az Autodesk Robot Structural Analysis Professional által szolgáltatott eredmények rugalmasan kezelhetők, megtekintésükre és dokumentálásukra számos megoldás közül választhatunk:

  • Táblázatos forma, rendezés és szűrő használatával
  • Igénybevételi ábrák
  • A felületeken felvett metszetek
  • Megjelenítés színezett árnyalással
  • Feszültségek a teljes szerkezeten, vagy elemekben
  • Kiválaszott irányú feszültségek térbeli elemek és héjak esetén

A dokumentumok Microsoft Word vagy HTML formátumban, a táblázatok pedig akár Microsoft Excel formátumban is elmenthetők.Robot Structural Analysis Professional 2021 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64bit:
- Microsoft Windows 10 Home/Pro/Enterprise/Education/
- Microsoft Internet Explorer 11 vagy újabb

Hardverigények

- 8 GB RAM memória
- 5 GB szabad hely a merevlemezen installáláskor + min. 5 GB szabad merevlemez hely installálás után
- min. SSE2 processzor
- 1280x1024 felbontású, 256 MB vagy több memóriával rendelkező grafikus kártya (24 bites színmélységgel)
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum