Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

SOFiSTiK Analysis + Design ismertető

A SOFiSTiK Analysis + Design adatbeviteli eszközként a Revit modellből képes SOFiSTiK Statikai modell előállítására és a SOFiSTiK eredmények Revitben történő felhasználására.

A fizikai Revit modellel párhuzamosan készülő analitikus modell alapján elkészíthető a SOFiSTiK számítás alapjául szolgáló statikai rendszer: társíthatjuk a Revit modellben használt anyagokat és keresztmetszeteket a SOFiSTiK számításban használni kívánt (megfelelő) anyagokkal és keresztmetszetekkel.

Revit-Statika

A Revit modellből két statikai rendszert állíthatunk össze: a teljes 3D modellt, vagy egy-egy alrendszert, mely csak az adott szinthez kapcsolódó elemeket tartalmazza. Utóbbi esetén egy födémlemezt kijelölve a hozzá kapcsolódó falak, pillérek és gerendák kerülnek átalakításra oly módon, hogy a gerendákból bordák, a falakból és pillérekből rugalmas megtámasztások keletkeznek.

Revit-StatikaRevit-Statika

A keletkező SOFiSTiK statikai modell teljesértékű, de igény esetén az AutoCAD felületen tovább finomítható, szerkeszthető.

Revit-StatikaRevit-Statika

A geometriai adatkapcsolat egyirányú, de a SOFiSTiK statikai számítás eredményei visszaadhatók a Revit modell számára, ahol a Revit eszközeivel megjeleníthetők (igénybevételi ábrák, elmozdulások, stb.)

Revit-Statika

A SOFiSTiK Analysis + Design a SOFiSTiK programcsomagok részét képezi (alaptudásként), vagy önállóan is megvásárolható.SOFiSTiK Analysis + Design 2020 rendszerkövetelmények

A rendszerkövetelmények megegyeznek a futtatáshoz használt Revit rendszerkövetelményeivel.
Az aktuális Revit változat rendszerkövetelményei »

SOFiSTiK
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum