Általános információk

Korábbi SOFiSTiK hírek

26. SOFiSTiK Szeminárium (2018.01.25)

2018. március 16-17-én kerül megrendezésre a 26. SOFiSTiK szeminárium, mely a "Kapcsolódó szakágak" címszó jegyében élvonalbeli témákkal teremt lehetőséget a szakági tervezők közösségi összejöveteléhez.

SOFiSTiK szeminárium

Számos elméleti és gyakorlati előadás biztosít lehetőséget a résztvevőknek, hogy információt szerezzenek a tervezési és építési folyamatok újdonságairól, fejleményeiről. A szeminárium a hídépítési témákra és az új, szakági együttműködésen alapuló tervezési kultúra lehetőségeire és kihívásaira összpontosít.

Angol nyelvű tájékoztató

Részletes angol nyelvű ismertető és jelentkezés »
Részletes német nyelvű ismertető és jelentkezés »

25. SOFiSTiK Szeminárium (2016.02.05)

2016. április 22-23-án kerül megrendezésre Münchenben a 25. SOFiSTiK Szeminárium SOFiSTiK felhasználók, iparági szakértők, fejlesztők és más érdeklődők számára.


sofistik szeminárium

SOFiSTiK Connecting Continents

A mottóhoz kapcsolódva Jean-François Klein nyújt betekintést a 3. Bosporusz-híd (Yavuz-Sultan-Selim-híd) projektbe. A további nemzetközi szakértők által tartott előadások ezúttal is - a megszokott tradícionális módon - a jövő irányvonaláról adnak útmutatást.

További részletekről, részvételi díjról, jelentkezésről angol, vagy német nyelven olvashat bővebben.

SOFiSTiK Reinforcement Detailing 2014 (2013.05.22)

Megjelent a SOFiSTiK Reinforcement Detailing, ami a SOFiSTiK első BIM alapú vasalásszerkesztő megoldása. A teljes funkcionalitású alkalmazás ingyenesen letölthető az AUTODESK Exchange-ről Revit (Structure) 2014 szoftver számára.

Revit kiegészítés

A SOFiSTiK Reinforcement Detailing 2014 jelentősen felgyorsítja a 3D Revit modellekből származó 2D vasalási tervek elkészítését. A fejlesztés egyrészt magából a szoftverből, másrészt család-feltöltésekből áll, melyek átalakíthatók akár a helyi, akár a céges előírásoknak megfelelően. A szoftverrel külön nyomtatható vastbálázat, hajlítási lista és háló szabásjegyzék is készíthető.

Revit kiegészítés

Ez a verzió egyelőre egy ingyenes bemutató szoftver, de korlátlan funkcionalitással. A későbbi frissítések, vagy a végleges verzió díja egyelőre még nem ismert.

Revit kiegészítés

Néhány jellemző

 • Automatikus konszignálás a vas alakja alapján két lehetőség szerint: projekt, vagy tervlap alapon.
 • Teljesen automatikus feliratozás egyénileg beállítható szabályok alapján
 • Kivonatok készítése a vasbetétekről
 • Vasbetétek kikapcsolása a kiosztásokban (rúd és felület esetén egyaránt)
 • Vastáblázat, hajlítási lista és háló szabásjegyzék készítése
 • Különféle segédfunkciók a vasak készítéséhez és szerkesztéséhez
Revit kiegészítés

A funkciókat bemutató angol nyelvű kisfim itt érhető el.
Az korábbi (előzetes labor) változatot bemutató német nyelvű kisfilm itt megtekinthető.

Programcsomagok bővülő funkciókkal (2013.05.21)

A SOFiSTiK 3D FEM Premium és a SOFiSTiK 3D FEM Ultimate csomagok felár nélkül bővültek a SEPP4 modullal, mellyel vasbeton és acél lemezek/tárcsák (síkbeli felületszerkezetek) számíthatók anyag oldalról nézve nemlineáris módon: berepedt beton, megfolyó acél.

Statika modul

Megszűnő támogatású SOFiSTiK szoftverek (2013.01.20)

A 2009-ben megjelent SOFiSTiK 2010-es verziószámú szoftverek - Statika 2010, és SOFiCAD 2010 18.1,- támogatása 2013. októberében véget ér.


Ezekhez a szoftververziókhoz 2013.11.01 után már nem kérhető technikai támogatás.
Továbbá ezen verziókhoz a kivételes alkalmaktól eltekintve nem jelennek meg további rendszeres javítások, javítócsomagok.
Természetesen ezek a verziók továbbra is frissíthetők a legújabb verziókra.

2011-ben jelent meg a SOFiSTiK szoftverek ma is aktuális 2012-es verziója, mely javításainak és funkcióbővítéseinek köszönhetően a fent említett verziók helyettesítésére szolgál.
A legfrissebb verziók használatával nemcsak a mindenkori újítások haszálnhatók ki, hanem a visszajelzéseknek köszönhetően így biztosítható a szoftverek naprakész fejlesztése is.Oroszországi tanúsítvány (2012.05.29)

A SOFiSTiK programrendszer 2014. május 28-ig érvényes tanúsítással rendelkezik az Orosz Köztársaság területén.

A tanúsítvány orosz nyelven letölthető.

Új vasalási modul Revit 2013 környezetben (2012.05.15)

Az ingyenes "SOFiSTiK vasalás Autodesk Revit 2013 környezetben" nyilvános megjelenésével a SOFiSTiK AG az Autodesk Revit környezetben végzett 3D vasalási tervezés hatékonyságát kívánja növelni. A modullal a DACH szabványok szerinti hajlítási formák, vastáblázatok és hálóskiccek alkalmazásával előállított vasalási rajzok készítését kívánják támogatni.

Revit kiegészítés

Thomas Fink, SOFiSTiK AG vezérigazgatója: "Az új eszköz egy újabb lépés azirányú törekvésünkben, hogy támogassuk az épületinformációs modellezési (BIM) folyamatokat. A háromdimenziós geometriai modell közvetlen alkalmazásával most már lehetővé válik a térbeli vasalás elhelyezése, és abból a 2D tervek származtatása."

A SOFiSTiK vasalás Autodesk Revit környezetben a www.sofistik.de oldalról ingyenesen letölthető német nyelven. A modul alkalmazásának feltétele az Autodesk Revit Structure 2013 vagy Autodesk Revit 2013 verzió megléte.

A bemutató kisfilm itt megtekinthető

A "SOFiSTiK vasalás Autodesk Revit környezetben" előzetes verziója egy mérföldkő a produktív 3D, Revit alapon történő vasalásszerkesztés útján. A jelenlegi programváltozat készenléti állapota 80%-os, és a következő célokat szolgálja:

 • A gyakorlat (szakma) betekintést kap arról, hogy milyen irányban halad a fejlesztés
 • A SOFiSTiK AG és az Autodesk visszajelzéseket remél, és nyitott az egyes funkciók és a program működésének igények szerinti alakítására.
 • Bizonyos helyzetekben már most is hatékony felhasználást biztosít.

A SOFiSTiK és az Autodesk folyamatosan együtt tökéletesítik a szoftvert. Ezek a "labor verziók" ingyenesen hozzáférhetők lesznek a továbbiakban is a hivatalos kereskedelmi termék megjelenéséig.

Fontos: Az előzetes "labor" verzió csak 64 bites operációs rendszer számára érhető el.

SOFiSTiK Statika 2012 (2011.09.09)

Megjelent a legújabb, 2012-es verziószámú SOFiSTiK Statika, mely Windows XP Professional (SP3) és Windows Vista Business esetén 32-bites, Windows 7 Professional esetén pedig 32-bites és 64-bites környezetben futtatható.

A programrendszer immáron 3 grafikus adatbeviteli lehetőséggel rendelkezik: SOFiPLUS (AutoCAD 2012 alatt), Revit Extension (Revit Structure 2012 alatt), és Rhinoceros Interface (Rhinoceros 4.0 alatt).

Sofistik statika 2012

Néhány újdonság

 • NURBS felületek készítésének továbbfejlesztése
 • Megszűnő GEOS modul, melyet a TENDON modul vált fel, ami a tengelyalapú kábelvezetést is támogatja.
 • CDB fájlok tisztítási lehetősége.
 • CABD beépülése a SOFiPLUS programba, ahol a tengelyek (vízszintes és magassági vonalvezetés) grafikusan is megadhatók.
 • Megújult az elemek közötti kapcsolatok készítésének lehetősége.
 • AutoCAD felületek és szilárdtestek automatikus átalakítása szerkezeti felületekké.

Eurosteel 2011 (2011.09.05)

2011. augusztus 31 és szeptember 2 között rendezték meg Budapesten a VI. Európai Acélszerkezeti konferenciát.
A 3-4 évente megrendezésre kerülő rangos szakmai eseményre - ahol 3 napon keresztül 6 szekcióban folytak az előadások - 44 országból 550 résztvevő érkezett.

Az eseményen a MONARCH Kft. is a SOFiSTiK AG-vel közösen megjelent.

Eurosteel


Megszűnő támogatású SOFiSTiK szoftverek (2011.09.05)

A SOFiCAD 16.4/16.5/17.1 és 17.2 támogatása 2011. 07. 31-én lejár.
Ezekhez a szoftververziókhoz 2011.08.01 után már nem kérhető technikai támogatás.
Továbbá ezen verziókhoz a kivételes alkalmaktól eltekintve nem jelennek meg további rendszeres javítások, javítócsomagok.
Természetesen ezek a verziók továbbra is frissíthetők a legújabb verziókra.

2009-ben jelent meg a SOFiCAD ma is aktuális 2010-es verziója, mely javításainak és funkcióbővítéseinek köszönhetően a fent említett verziók helyettesítésére szolgál.

A 2012-es SOFiCAD verziók várható megjelenése 2011. július.

SOFiSTiK
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum