Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler ismertető

Az SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler (SBIM) az Autodesk Revit kiegészítője, amely tengely alapú, parametrikus hídszerkezetek térbeli, elsősorban látványtervi modellezésére szolgál. Használatának koncepciója megfelel SOFiSTiK Statikai hídmodell (CABD) készítésének.

A hídtervezés kezdeti fázisában jelent segítséget a SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler: a Revit magasépítési környezetében a gyors tengelykészítés után elkészülő hídmodell bármikor módosítható, így alkalmas a különböző látványtervi változatok prezentálásához. Ugyanakkor a további munka során is hasznos segítség a hossz- és keresztszelvények első skicceinek elkészítésében.

Revit hídmodellezés

Modellezés

A híd tengelyének vonalvezetése (nyomvonal) akár felül-, akár oldalnézetben elkészíthető egyenesek, átmeneti ívek, tiszta ívek felhasználásával. A nyomvonal mentén szelvénypontokat vehetünk fel, amiket a későbbiekben keresztmetszetváltáshoz, vagy támaszok elhelyezéséhez használhatunk fel.
A tengelyből egy térbeli Revit modellvonal keletkezik, amit később bármikor szerkeszthetünk vagy "szétvethetünk".

A nyomvonal mentén parametrikus, előre, vagy tetszőlegesen definiált adaptív családok segítségével készíthető el a felszerkezet, ami a tengelyhez hasonlóan szintén utólag módosítható vagy szétvethető (függetleníthető a tengelytől). A szelvénypontokban szintén adaptív családok gondoskodnak az alépítmények elkészültéről.

Az elkészült Revit elemek (a felszerkezet) éle mentén parametrikus szegély és korlátelemek vezethetők végig, az elhelyezett Revit vasbetétek pedig feszítőkábelekké alakíthatók.

Revit hídmodellezés

Eredmények

A szelvénypontokban, vagy azok között szabályos távolságonként függőleges, vagy a tengelyre aktuálisan merőleges keresztszelvények készíthetők, melyek Revit metszetként kezelhetők a továbbiakban. Ezen felül a keresztszelvények nevezetes, vagy általunk összeválogatott pontjairól kérhetünk magassági koordinátajegyzéket.

A modellről készülő eredmények közül a legfontosabb, hogy készíthetünk kiterített, sík, beméretezhető, rasztervonalakkal ellátott hosszelvény skiccet.SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler rendszerkövetelmények

A rendszerkövetelmények megegyeznek a futtatáshoz használt Revit rendszerkövetelményeivel. A program a Revit kiegészítéseként önállóan használható, nem szükségeltetik hozzá egyéb SOFiSTiK termék.

Reviten felüli hardverigény

- 1 GB szabad hely a merevlemez C: meghajtóján a programfájlok számára
- További 1 - 10 GB szabad hely a merevlemez C: meghajtóján az ideiglenesen előállított adaptív családok tárolásához
- A bonyolult geometriák számítási igénye miatt erősebb processzor javasolt. (A Revit a renderelésen kívül csak egyetlen processzormagot képes kihasználni.)

A szoftver Revit LT környezetben nem futtatható.

Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum