Általános információk

Aktuális SOFiSTiK és FIDES hírek

25% kedvezmény SOFiSTiK termékekre (2023.01.24)

2023. április 30-ig 25 százalék kedvezmény érvényesíthető új SOFiSTiK termékek (örökös licencek és bérletek) vásárlásakor. A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

Az akció az új szoftverkövetésekre és a szoftverkövetések meghosszabbítására nem vonatkozik.

SOFiSTiK termékek és szolgáltatások áremelkedése (2022.10.14)

A SOFiSTiK célja, hogy ügyfeleinek a legjobb minőségű termékeket és magas színvonalú szolgáltatásokat kínálja. Ennek a kötelezettségvállalásnak fenntartása és a jövőben történő megtartása érdekében 2023.01.01-től módosítja árait. Ettől az időponttól kezdődően 4,5%-kal emelkednek a szolgáltatások és szoftverek licenc- és bérleti díjai.

Automatizálás, optimalizálás és paraméterezés a mindennapi feladatok során (2022.09.14)

A SOFiSTiK által 2022. szeptember 28-án, 10 órakor megrendezésre kerülő német nyelvű webszeminárium a mindennapi feladatok automatizálásáról, optimalizálásáról és paraméterezéséről szól, ahol a SOFiSTiK szoftverekben rejlő különféle lehetőségek kerülnek bemutatásra, melyekkel még hatékonyabbá tehetjük munkafolyamatainkat.

Betekintést nyerhetünk a SOFiSTiK szoftverek parametrizálásának világába, automatizálhatjuk az időigényes munkákat a mindennapi munkában, így szabadítva fel időt a kreatív feladatokhoz.
A parametrikusságot használhatjuk például variánsvizsgálatokhoz, hogy gyorsabban dönthessünk az optimális megoldásról.

Webszeminárium: Arnulfsteg – Kulisszatitkok (2022.06.15)

Az Arnulfsteg gyalog- és kerékpárhíd minden bizonnyal ismerős a SOFiSTiK felhasználók számára – hisz a 2022-es verzió arculatát határozza meg.
München számára is nagy jelentőséggel bír, mint az első egyedülálló, 240 m fesztávolságú gyalogos és kerékpáros összeköttetés a müncheni pályaudvar előterében.

A SOFiSTiK által 2022. július 14-én, 10 órakor megrendezésre kerülő német nyelvű webszeminárium keretében az SSF Ingenieure tervezői nemcsak érdekes betekintést adnak építészeti jellemzőkbe és a szűk területen történő építkezés kihívásaiba, hanem válaszolnak a modellezés és tervezés megközelítésével kapcsolatos kérdésekre is.

Webszeminárium: SOFiSTiK DECREATOR (2022.06.15)

A SOFiSTiK által 2022. július 6-án, 10 órakor megrendezésre kerülő német nyelvű online bemutató keretében megismerhetjük a SOFiSTiK Decreator modult, amivel megbízható tervezési eredményeket könnyebben és nagyobb szabadsággal szerezhetünk.

A Decreator munkafolyamattal a héjigénybevételek (felületek), a rúdigénybevételek (rudak) és a pontbeli (térbeli) lévő feszültségek átalakíthatók egyenértékű rúdigénybevételekre, és ezek segítségével hatékonyan egyenértékű keresztmetszetek tervezhetők. A méretezési helyek (metszékek) utólag is elkészíthetők az általunk relevánsnak ítélt pontokon anélkül, hogy elölről kezdenénk a munkát.

SOFiSTiK szoftverekre állt át a német szövetségi Autobahn GmbH (2022.06.15)

Nürnberg, 2022. június 9. – A SOFiSTiK AG, az építési projektek számítási, méretezési és szerkesztési szoftvereinek egyik vezető fejlesztője két fontos tételt nyert a szövetségi Autobahn GmbH átfogó szoftverpályázatán. Az elnyert pályázat magában foglalja a hídtervezés témaköreit (szoftverek a híd- és infrastruktúra-szerkezetek paraméterezett modellezéséhez, számításaihoz és méretezéséhez), valamint az általános szerkezeti tervezéshez szükséges szoftvereket. 2022. január óta a szövetségi Autobahn GmbH 450 munkatársa használja a SOFiSTiK megoldásokat az autópályák, hidak és alagutak építése, felújítása során felmerülő FEM számítások elvégzéséhez.

A kínált megoldások a legmagasabb igényeknek is megfelelnek – hisz az Autobahn GmbH, mint infrastruktúra üzemeltető a németországi autópályák mintegy 13.000 kilométeréért felel. Feladatköre a tervezés, kivitelezés, karbantartás és üzemeltetés. A legmagasabb szintű biztonságra is szükség van, különösen a hidak és a tartószerkezetek esetében; valamint következetes folyamatokra.
A pályázathoz szükség volt egy nyílt BIM munkafolyamat támogatására is, amely a SOFiSTiK szoftverek egyik erőssége. A szoftverek mellett a SOFiSTiK az Autobahn GmbH munkatársait oktatja is: egyedi képzési koncepciót dolgoztak ki a leendő felhasználók számára. A technikai támogatás is garantált: a megkötött támogatási szerződés négy évre szól.

"Megoldásaink átjárhatósága és következetessége biztonságot és hatékonyságot kölcsönöz ügyfeleinknek" – mondta Frank Deinzer, a SOFiSTiK AG vezérigazgatója. "Az a tény, hogy a szövetségi Autobahn GmbH minket és megoldásainkat választott, azt mutatja, hogy jó úton haladunk, és ez büszkévé tesz bennünket."

Webszeminárium: Komplex kihívások a hídépítésben (2022.06.01)

A SOFiSTiK által 2022. június 14-én, 10 órakor megrendezésre kerülő német nyelvű webszemináriumon DI Florian Wilhelm, a Lehrgerüstbau GmbH (LGB) ügyvezetője beszél a szolgáltatásaikhoz kapcsolódó szoftverekkel szemben támasztott követelményekről és elvárásokról.
Az LGB elsősorban a hídépítés területén tevékenykedik. A hangsúly nem közvetlenül a tervezésen és méretezésen van, hanem sokkal inkább az állványzaton, zsaluzáson, ahol olyan alapvető kérdések merülnek fel, mint:

 • Hogyan lehet valójában ezt a szerkezetet megépíteni?
 • Melyik építési mód a legcélravezetőbb?
 • Milyen optimalizálási lehetőségek állnak rendelkezésemre?
 • Mit jelent ez a szerkezet építéstörténete szempontjából?

SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler online könyvtár (2021.12.10)

A SOFiSTiK egy ingyenes, online gyűjteményt kínál a SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler felhasználóknak, hogy feladataik elkészítéséhez ötletet meríthessenek az elkészült mintaprojektekből.

A felkínált, ingyen hozzáférhető Revit projektekkel szeretné a SOFiSTiK illusztrálni a lehetséges alkalmazási területeket és megoldásokat arra vonatkozóan, hogyan valósíthatók meg különböző feladatok a SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler segítségével.

Az Ingyenes regisztrációt követően a fájlok a Revit verziószámai alapján rendezve (2020, 2021, 2022), alkönyvtárakon keresztül online, bármikor elérhetők. A könyvtárak tartalma folyamatosan bővül.
Emlékeztetőül, az Autodesk Revit újabb verziójával létrehozott projektek NEM nyithatók meg vagy szerkeszthetők régebbi verziókkal.

SOFiSTiK France (2021.09.27)

A közelmúltban a SOFiSTiK új irodát nyitott Franciaországban. A párizsi székhelyű SOFiSTiK France az európai és afrikai ügyfelek kiszolgálását célozza meg. Ezzel a lépéssel a SOFiSTiK tovább kívánja erősíteni az ügyfelek közelségén alapuló közvetlen támogatást az építőipar minden területén.

A hatékony és speciális szoftvercsomagok mellett a SOFiSTiK France helyi műszaki szakértelmet kínál az ügyfelek igényeinek megértéséhez és megoldásához. Képzés, szoftver- és projekt támogatás egészíti a szolgáltatások körét. A SOFiSTiK France így célzottabban tud gondoskodni a franciául beszélő ügyfelekről, akik munkáját méginkább elősegíthetik a SOFiSTiK szoftverekkel.

Megszűnő támogatású szoftverek (2021.08.18)

A 2017. októberében megjelent SOFiSTiK 2018-as verziószámú szoftverek - SOFiSTiK Statika 2018, és SOFiCAD 2018 - támogatása 2021. szeptember 30-án véget ér.

Ezekhez a szoftververziókhoz 2021. október 1. után már nem kérhető technikai támogatás.
Továbbá ezen verziókhoz a kivételes alkalmaktól eltekintve nem jelennek meg további rendszeres javítások, javítócsomagok.
Természetesen ezek a verziók továbbra is frissíthetők a legújabb verziókra.

A legfrissebb verziók használatával nemcsak a mindenkori újítások használhatók ki, hanem a visszajelzéseknek köszönhetően így biztosítható a szoftverek naprakész fejlesztése is.

Online bemutató: Hídmodellezés Revitben (2021.04.21)

A SOFiSTiK által 2021. április 27-én, 11 órakor megrendezésre kerülő angol nyelvű online bemutató keretében áttekintést kapunk a tervezési koncepcióról és az alkalmazás felhasználási területéről.

Hidak és infrastrukturális projektek modellezése az Autodesk Revit alkalmazásban. Komplex, paraméteres szerkezeteket modellezhetünk a SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler segítségével. A tengelyvonalon alapuló modellezés után esettanulmányok, metszetek, felülnézet, hossz-szelvények állíthatók elő, ami a mennyiségszámítással is kiegészíthető.
Az online bemutatón a hídtervezés folyamataként bemutatásra kerül:

 • Tengely készítés és importálás
 • Terepmodellezés és importálás
 • Felszerkezet és alépítmények alapvető modellezése
 • Rajzok
 • Vizualizáció
 • Kiegészítő funkciók: korlát, szegély, statika kapcsolat
 • Referenciamunkák

SOFiSTiK Rhino interfész: most még jobb a Rhino 7 által (2021.04.09)

Az aktuális, 2020-8-as javítócsomaggal a SOFiSTiK Rhino interfész (RHINO-INT) modulja már a McNeel Rhinoceros 7-es verzióját is támogatja.

A fejlesztő, McNeel szerint a Rhino 7 az egyik legjelentősebb frissítés. Az új Rhino a szabad formájú geometriák osztott felületek felhasználásával történő modellezésétől kezdve az integrált quad hálózáson át egészen az Autodesk Revit integrációig biztosít eszközöket.

A Rhino 7 új eszközkészleteiben számos olyan új funkciót kínál, amelyek a SOFiSTiK-kel együtt is használhatók. A SOFiSTiK támogatja a Rhino 7-et mind a Rhino közvetlen interfésszel, mind a SOFiSTiK Grasshopper Toolbox eszköztárral a paraméteres számítási modellek előállításában.


Korábbi SOFiSTiK és FIDES hírek »
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum