Általános információk

SOFiSTiK hírek

Webszeminárium: Parametrikus hídtervezés Rhino/Grasshopper és SOFiSTiK segítségével (2020.07.03)

A SOFiSTiK által 2020. szeptember 3-án, 10 órakor megrendezésre kerülő angol nyelvű webszeminárium keretében megismerhetjük, hogy miként készíthetünk híd modelleket az Autodesk Revit tervezőprogramban a SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler plugin segítségével.
A webináriumon a hídtervezés folyamataként bemutatásra kerül

 • 3D paraméteres modellezés
 • Megjegyzések, nézetek, címkék és táblázatok készítése
 • Tervlapok létrehozása
 • Exportálás DWG formátumba

Az 1 órás, angol nyelvű bemutató ingyenes, mindössze regisztrációhoz kötött.

Webszeminárium: Újdonságok a SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modelerben (2020.07.03)

A SOFiSTiK által 2020. július 17-én, 16 órakor megrendezésre kerülő angol nyelvű webszeminárium keretében megismerhetjük a SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler aktuális változatának 2019 októbere óta megjelent új funkcióit, fejlesztéseit.

A 3/4 órás, angol nyelvű bemutató ingyenes, mindössze regisztrációhoz kötött.

Webszeminárium: Parametrikus hídtervezés Rhino/Grasshopper és SOFiSTiK segítségével (2020.07.03)

A SOFiSTiK által 2020. július 16-án, 17 órakor megrendezésre kerülő angol nyelvű webszeminárium keretében megismerhetjük, hogy miként modellezhetünk egy szabadon szerelt hidat Grasshopper segítségével. Hogyan csatlakoztathatunk keresztmetszeteket és támaszokat egy parametrikus hídmodell létrehozásához? Miként használhatjuk ki a Grasshopper és a SOFiSTiK közötti egyszerűsített munkafolyamatot a hatékonyság, a rugalmasság és a pontosság maximalizálása érdekében.

Az 1 órás, angol nyelvű bemutató ingyenes, mindössze regisztrációhoz kötött.

Webszeminárium: SOFiSTiK Reinforcement Detailing - vasalás Revit környezetben (2020.05.08)

A SOFiSTiK UK szervezésében kerül megrendezésre 2020. május 14-én 10 órakor a SOFiSTiK Reinforcement Detailing és a Content Pack használatáról szóló online bemutató.

A SOFiSTiK Reinforcement Detailing jelentősen gyorsítja a vasalás elhelyezését, konszignálását és feliratozását a vasbeton szerkezetekben. Az Autodesk Revit kiegészítés a modellezés, a terv- és kimutatáskészítés mellett további előnyöket is nyújt: Content Packs (tartalom csomagok) testreszabása.

Az 1 órás, angol nyelvű bemutató ingyenes, mindössze regisztrációhoz kötött.

SOFiSTiK 2020 próbaverziók (2020.04.30)

A SOFiSTiK valamennyi, a szerkezetépítés és az épületinformációs modellezés (BIM) területén kifejlesztett szoftvere és megoldása 30 napig ingyenesen és kötelezettség nélkül tesztelhető.

A próbaverzió beüzemelési lépései
 • Töltse le, és telepítse a SOFiSTiK Application Manager (SAM) szoftvert
 • A SAM indítása után telepítse a kívánt szoftvert
 • A telepítés végeztével a SAM programban felül kattintson az "Activate Trial Version" gombra
 • Töltse ki a megjelenő űrlapot. Ügyeljen a helyes e-mail cím megadására, mert az aktiváló kód erre az e-mail címre fog érkezni
 • Adja meg az aktiváló kódot, és kattintson a "Verify" nyomógombra

SOFiSTiK otthoni licenc (2020.03.25)

A koronavírus járvány mindannyiunkat kihívások elé állít. A megpróbáltatások enyhítésére a SOFiSTiK kidolgozta az ingyenes otthoni licencet, mellyel az otthon vagy az irodától távol dolgozó munkatársak becsatlakozhatnak meglévő munkákba, vagy önálló feladatokat kezdhetnek, végezhetnek.

Az otthoni licenc a teljes SOFiSTiK termékpalettára (Statika, SOFiCAD és Revit kiegészítők) vonatkozó jogosultságot tartalmazza. A licenc a office[kukac]monarch.hu email címre intézett megkeresés után az emailben kapott fájl egyszerűen dupla kattintásával aktiválható, és az aktiválást követően, első körben 21 napig használható.

Az otthoni licenc teljes körű hozzáférést biztosít a szoftverek funkcionalitásához. Az otthoni licenccel készült fájlok kompatibilisek az irodában használt (ipari) licencek által készítettekkel, viszont ezen licencek által készített eredményfájlok nem tartalmazzák a céginformációkat. A hivatalos publikálás előtt ezeket a munkákat az irodai számítógépen is le kell futtatni.

27. SOFiSTiK Szeminárium - Elhalasztva! (2020.03.09)

Tekintettel a COVID-19 terjedésével kapcsolatos aggodalmakra a 2020. október 13-14-i müncheni 27. SOFiSTiK szeminárium elhalasztásra kerül.

2020. október 13-14-én kerül megrendezésre a 27. SOFiSTiK szeminárium, egy nemzetközi konferencia építőmérnökök számára az építőipar új fejlesztéseiről és a jelenlegi gyakorlat projektjeiről Münchenben.

Az építési projektek számításának, méretezésének és kivitelezésének témájáról szóló nemzetközi szakértői konferencia idén az Connecting People hívószó jegyében kerül megrendezésre. A tartószerkezeti tervezők megvitatják, hogy az innovatív technológiák hogyan befolyásolhatják az együttműködést, és hogyan tudnak a szereplők a jövőben jobban összekapcsolódni és együttműködni egymással.

A korábbi szemináriumokkal ellentétben idén az esemény két részre oszlik, az október 13-i Innovációs napra, és az októberi 14-i Mérnöki napra.

Az első napon az alábbi előadások tekinthetők meg:

 • Werner Sobek AG, Dr.-Ing. M.Arch Lucio Blandini: A Kuvaiti Nemzetközi Repülőtér 2. termináljának komplex héjszerkezete
 • Royal HaskoningDHV, Kees van Ijselmuiden: Fenntartható 3D-s nyomtatású FRP-híd
 • FINLEY Engineering Group, Jindrich Potucek: SOFiSTiK alapú BrIM Bridge Design - összetett acél- és szegmentált beton esettanulmányokkal

Az október 14-i Mérnöki nap célja, hogy megkönnyítse a felhasználók mindennapi munkáját a SOFiSTiK szoftverrel a szerkezetépítés és a BIM (Building Information Modeling) segítségével. E célból a SOFiSTiK szakértői különböző helyszíneken más-más munkafolyamatokat mutatnak be német és angol nyelven - például a BIM híd- vagy épületépítés, földrengések vagy héjelemek méretezése témában. A résztvevők saját érdeklődésük szerint állíthatják össze az egyedi programjukat.

Az október 13-án tartott Connecting People Vacsora lehetőséget ad a vendégeknek a tapasztalatcserére, és az új kapcsolatok kialakítására.

Azok számára, akik előzetesen regisztráltak, de a higiéniai előírások betartása és az óvintézkedések ellenére sem tudnak élőben részt venni a rendezvényen, néhány nappal az esemény után az előadások és műhelyek felvételeit online hozzáférhetővé válnak Annak érdekében, hogy önálló kérdéseket is lehessen intézni a SOFiSTiK felé, a Mérnöki napon web szemináriumként egy-egy órás kérdés-válaszra is lehetőség is nyílik.

Angol nyelvű tájékoztató

Angol nyelvű ismertető és jelentkezés »
Német nyelvű ismertető és jelentkezés »

Információs nap: BIM alapú infrastruktúra tervezés SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler segítségével (2020.02.12)

Épületinformációs modellezés (BIM) az építőipari digitalizálás soron következő lépése. A széleskörű tervezés előnyei egyértelműen észrevehetők a kivitelezés során, melynek következtében egyre több ügyfél igényel BIM munkafolyamatot.

Ez alkalomból rendezi meg 2020. március 4-én, Bécsben a SOFiSTiK Revit alapú hídmodellező eszközének, a SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler ismertetésére irányuló német nyelvű információs napot. Az előadásokon az újdonságok, az aktuális projektek és ahhoz kapcsolódó problémamegoldások kerülnek terítékre. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tervezett program

13:30 - 14:00   Érkezés, regisztráció
14:00 - 14:15   Bevezető
14:15 - 15:15   SOFiSTiK Bridge Modeler (SBM) aktualitásai
15:15 - 15:45   Egy ügyfélprojekt bemutatása (ÖBB)
15:45 - 16:15   Kávészünet és beszélgetés
16:15 - 16:45   BIM felhasználása a hídépítésben (BAP)
16:45 - 17:15   Kitekintés, kérdések és válaszok
17:15-től   Kötetlen beszélgetés

Dátum: 2020. március 4.
Helyszín: Radisson Blu Park Royal Palace Hotel Vienna, Schlossallee 8, 1140 Bécs
Jelentkezési határidő: 2020. február 28.

Német nyelvű ismertető és jelentkezés »

SOFiSTiK 2020 új funkciói és munkafolyamatai (2019.09.03)

2019. szeptember 25-én Münchenben és 2019. szeptember 26-án Kölnben kerül megrendezésre a SOFiSTiK 2020 verzió funkcióit bemutató szeminárium.

Az egyszerűsített felhasználói felülettel, komponens-orientált méretezéssel, kibővített interfészekkel jellemezhető SOFiSTiK 2020 a lehető legjobb támogatást nyújtja napi statikai munkához. A német nyelvű bemutatókon a SOFiSTiK szakemberei személyesen kalauzolják végig az érdeklődőket az újításokon. Az ingyenes rendezvény után lehetősége van kötetlen társalgásra, tapasztalatok megosztására.

Tervezett témák

12:30 - 13:00   Regisztráció
13:00 - 13:15   Bevezető
13:15 - 14:00   SOFiSTiK | 2020 - az új verzió bemutatása
14:00 - 14:45   BIM magasépítés 2020 - 3D modelltől a vasalási tervig
14:45 - 15:15   Kávészünet
15:15 - 16:00   BIM hídépítés - SOFiSTiK Bridge + Infrastructure Modeler
16:00 - 16:45   SOFiSTiK - Dynamo & Rhino/Grasshopper
16:45 - 17:00   Kérdések és válaszok
17:00 -            Kötetlen beszélgetés

Német nyelvű ismertető és jelentkezés »

SOFiSTiK
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum