Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Revit 2020 újdonságai

Elliptikus alaprajzzal rendelkező falak és függönyfalak rajzolása

A 2020-as Revit verzióban a hagyományos és függönyfalak elkészíthetők elliptikus alaprajzi formában is. A fal készítésekor megjelenik egy külön erre a célra szolgáló eszköz, mellyel - segítségül - rögtön ideiglenes méreteket és középpontot kapunk. Az így elkészült falakba - hasonlóan a hagyományos falakhoz - elhelyezhetők falnyílások és a falak ugyanúgy csatlakoztathatók egymáshoz.


PDF használata

A 2020-as további újdonsága a korábbi verziókhoz képest, hogy beszúrhatók PDF formátumú fájlok 2D-s nézetekbe. Lehetőség van a PDF módosítására, illetve központi képnézegetőben való kezelésre. Többoldalas dokumentumok beillesztése esetén a kötegből a beillesztendő oldalak egyszerűen kiválaszthatók. A PDF hasonló tulajdonságokkal fog rendelkezni, mint más Revit objektumok: nagyítható / kicsinyíthető, előtérbe / háttérbe küldhető, mozgatható, másolható vagy beszúrható táblázatokba képként. Amennyiben a betöltött dokumentum vektoros, úgy a Revit vonalak és a falak igazíthatók a PDF vonalaihoz.


Sketchup import és link

A Revit 2020 támogatja a Sketchup 2018 importot és a fájlok linkelést. A tervezés koncepcionális szakaszában hatékony segítséget jelent a Sketchup modellek színezett beolvasása és tömegelemekké alakítása.

Jelmagyarázatok másolása vágólap segítségével

A korábbi Revit változatokban a jelmagyarázatokat a tervlapokra külön-külön kellett elhelyezni, akkor is ha ugyanazon jelmagyarázat többszörözéséről volt szó. A Revit 2020-as változatban a Ctrl+C és Beillesztés funkciókkal ez a folyamat lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá vált.

Revit 2020

Útvonal

Az útvonal funkció segítségével alaprajzi szinten két pont (két helyiség) közötti legrövidebb útvonalat határozza meg a Revit. Az útvonal-meghatározás funkció felismeri és figyelembe veszi az ajtókat illetve az útjába kerülő objektumokat (például pilléreket), és azok figyelembe vételével határozza meg a két pont közötti minimális hosszúságú útvonalat. A megrajzolt útvonal nézetspecifikus, így beállításai nézetenként testreszabhatók (vonaltípus, vonalszín).

Revit 2020

A legenerált útvonalak elnevezhetők, és táblázatos formában paramétereikkel együtt lekérdezhetők, és a továbbiakban módosíthatók, vagy különböző kritériumok alapján szűrhetők. A bejárásukhoz szükséges sebesség hozzárendelésével a megtételhez szükséges idő táblázatban automatikusan lekérdezhető. Az optimalizált útvonalak tovább elemezhetők.

Elemek szinttől való magassága

Lekérdezhető, akár táblázatban, akár címkék által, vagy a nézetek szűrése során az elemek szinttől való magassága. Az adott szinthez kötődő elemek - ahogy már korábban is - magasságilag elmozgathatók. A tulajdonság lekérdezhető paraméterré alakulásával az elemek így már akár a kimutatás, akár a címke használatával is módosíthatók.

Javított mozgatás és másolás parancs vasalás kiosztása esetén, javított többszörös vasalási konszignálás

A szabad formájú vasbetétek másolás vagy mozgatás útján történő módosítás hatására az új hely betonfedés értékeit felismerik és hozzájuk igazodnak. Egy változó magasságú gerenda esetén alkalmazható az a tűrés, melyen belül nem készül új pozíció minden egyes vasalás számára.

Revit 2020

Acélkapcsolatok Dynamo-ba való exportálása

Az "Autodesk Steel Connection", vagyis acél csomóponti Dynamo kiegészítő csomag elérhető. Ez lehetővé teszi a Dynamo-n keresztül az acélkapcsolatok kontrollálását.

Acélkapcsolatok gyorsabb és egyszerűbb kialakítása

Hatékonyabban és gyorsabban hozhatunk létre acélszerkezeti csomópontokat az új csomópont többszörözése funkció segítségével.

Revit 2020


Revit 2020 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64bit:
- Microsoft Windows 10 Enterprise/Pro
- (Microsoft Windows 7 Enterprise/Ultimate/Professional támogatott de nem ajánlott)
- Microsoft Internet Explorer 10.0 vagy újabb

Hardverigények

- 8 GB vagy több memória (ajánlott: 32 GB)
- 30 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- Multi-Core Intel Xeon, vagy i-Series processzor, vagy AMD SSE2-technológiát támogató processzor.
- 1280 x 1024 felbontású (ajánlott: 1680 x 1050, vagy 4K) grafikus kártya DirectX 11 támogatással (legalább 24-bit színmélységgel)
Ajánlott grafikus kártyák listája »
- Telepítéshez szélessávú internetkapcsolat vagy DVD-ROM meghajtó vagy USB csatlakozási lehetőség

Az új verzió az Autodesk Account-on keresztül tölthető le.

Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum