Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Urbano 9 Hydra ismertető

Az Urbano 9 Hydra programcsomag egy könnyen és rugalmasan kezelhető szoftver, amely komplett megoldást kínál a vízvezeték hálózat tervezésére, elemzésére, méretezésére.

Főbb jellemzők

Hálózatok tervezése - Létrehozhatunk hálózati topológiát az interaktív tervezéssel vagy az AutoCAD elemek konvertálásával. Az intelligens hálózati topológia pontokból, elemekből, vezetékekből, és szakaszokból épül fel.

Hossz-, kereszt-szelvények - Az Urbano Canalis programhoz hasonlóan, stílusok által meghatározott formában automatikusan elő tudjuk állítani a hossz-, illetve a kereszt-szelvényeket.

Interaktív pontszerkezet-meghatározás - A vízvezetéket méretező EPANET program pontdefinícióját ismerve interaktív módon szerkezeteket (tározókat, tárolókat, fogyasztási pontokat, vezetékeket, szivattyúkat és szelepeket) rendelhetünk a hálózati topológiában található elemekhez.

Vízigények meghatározása - A vízigények megadásával a méretezéshez elengedhetetlen alapadatokat rendelhetjük hozzá a vízvezeték hálózatban található elemekhez.

Keresztező közművek - A helyszínrajzon a keresztező közmű elemeket a program automatikusan felismeri és megjeleníti a hossz-szelvényeken és feliratozza a helyszínrajzon.

Tematikus megjelenítések - A számított, illetve a megadott adatok ellenőrzéséhez használhatjuk a tematikus megjelenítéseket. Ilyenkor a program a megadott ellenőrzési kritériumoknak megfelelően "beszínezi" a hálózatban található elemeket, és így ellenőrizhetővé válnak az adatok.

Csomópont részletrajz - A helyszínrajzon megjelölt csomópontokhoz részletrajzokat készíthetünk, ahol a program adatbázisában tárolt szerelvényeket (T-idom, könyök, keresztidom, csővég) használhatjuk fel. A szerelvények beillesztését az automatikus forgatás, igazítás segíti. A részletrajz elkészítésekor a program a tételjegyzéket is elkészíti.

StudioArs
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum