Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

WALLS-FEM ismertető

A WALLS-FEM program a talajmechanikával foglalkozó szakemberek számára kínál lehetőséget a munkagödrök támfalainak egyszerű, végeselemekkel történő számításához.

A program a geometria és a talajparaméterek megadását nyújtja a SOFiSTiK központi számítómag irányába. A WALLS-FEM egy grafikus objektumorientált felületet biztosít a szerkezet körülírásához. Valamennyi objektum (horgony, falak, talajrétegek, ...) a jobb egérgombbal utólag is módosítható. A kiépítési fázisok egyszerűen a grafikus felületen keresztül definiálhatók.

támfalak számítása
A számítást egy CAD felületen keresztül, tetszőleges tulajdonságú és vonalvezetésű talajréteget és vízszintet figyelembe véve végezhetjük el.

Közvetlenül, kattintással módosíthatjuk a talaj paramétereit.

A tetszőleges számú talajréteg poligon segítségével definiálható, melynek következtében tetszőleges réteglefutások készíthetők. A poligon egy pontjának módosításához elegendő közvetlenül a kívánt pontra kattintani, ami után az tetszőlegesen mozgathatóvá vagy törölhetővé válik. A pontosabb értékek megadásához a raszterháló nyújt segítséget, vagy minden bemenő geometria adat megadható koordinátákkal is. A talajrétegekhez hasonlóan adhatjuk meg a talajvíz szintjét is.
támfalak számítása

Gombnyomásra generálódik a végeselem-háló, ami a fal ás a horgonyok körül természetesen sűrűbb, mint az ezektől távolabb eső helyeken. A számítás a SOFiSTiK programcsaládba tartozó TALPA programmal történik. A WALLS-FEM programmal a TALPA számára elkészített adatbeviteli fájl tartalmazza a számítás és a grafikus eredmény teljes vezérlését. Az elkészített adatbeviteli fájlon nem szükséges utólagos munkálatokat végeznünk a CADiNP programnyelven keresztül, mert a számítás közvetlenül a WALLS-FEM programból indítható.

támfalak számítása
A program számára tetszőleges koncentrált terhet (képernyő síkjára merőleges vonalmenti) és sávterhet (képernyő síkjára merőleges felületi) adhatunk meg, utóbbi intenzitása lehet egyenletes és lineárisan változó. A terheket teheresetbe sorolhatjuk, így azokat teherkombinációhoz is felhasználhatjuk. támfalak számítása

Minden egyes munka építési szakaszokra bontható, ahol a meglévő építési állapotok átvehetők egy újabb építési fázis készítéséhez. Fázisokra bontva külön terheket készíthetünk, melyek és az új körülmények hatására külön számításokat kérhetünk.
Az eredmények mind grafikusan és mind szövegesen az építési fázisokra vonatkozóan külön lekérhetők.
támfalak számítása

A számítási folyamat az egyes nemlineáris számításokat tartalmazza, kezdve az analitikus kiindulási állapot meghatározásával. Az analitikus kiindulási állapotra halmozódnak az egyes építési fázisok alakváltozásai és feszültségei.
A grafikus eredmények a falnál ébredő nyomatékok burkolóábráját és a maximális horgonyerőt és az ezekhez tartozó méretezést szolgáltatják.

A számítás után keletkező eredményeket egyrészt a képernyőn grafikus, másrészt szöveges formában kaphatjuk meg.

A szöveges eredmény egy teljeskörű statikai vizsgálatot tartalmaz, amelyet igény szerint tovább szerkeszthetünk, megjegyzésekkel láthatunk el. A szöveges eredmény formátuma TXT vagy RTF lehet.

A képernyőn látható grafikus eredményről képeket készíthetünk, amiket egy különálló dokumentumba ágyazva használhatunk fel. Erre a célra a képernyőn látható feladatot méretvonalakkal, szintkótákkal és feliratokkal láthatjuk el.

Felhasználhatjuk a beépített SOFiSTiK programokat a tetszőleges grafikus (WinGRAF), szöveg (TEDDY) és animált (Animator) eredmények összeállításához.

támfalak számítása


támfalak számítása


   Program letöltése
   Árak

Hasznos társprogram

Különösen érdekes lehet valamennyi felhasználó számára a WALLS-Retain program amivel részletesebb beállításokkal és analitikus módon számíthatjuk ki a támfalakat. A WALLS-Retain programból például az adatfájl közvetlenül importálható a WALLS-FEM programba. Az importálás után egy gyors hálógenerálás után leellenőrizhetjük az analitikus számítást végeselemekkel is.

A kiszámított támfalak méretezését, a számításból kapott eredmények alapján a WALLS-DIM programmal végezhetjük el.

SOFiSTiKFides
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum