Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk Advance Steel 2022 újdonságok

Az Advance Steel a 2022-es verzióval a meglévő funkciók apró, de annál hasznosabb bővüléseit hozta magával, valamint tovább erősödött az adatkapcsolat a Revit és a Dynamo együttműködés terén.

Furatok helyzete

A furatoknál vezérelhetjük, hogy az esetleges rúdmódosítás (nyújtás, metszés, meghosszabbítás) hatására helyben maradjanak-e, vagy a rúd végpontját követve elmozduljanak eredeti helyükről.

advance steel 2022

Kamera nézetek

Az Advance Steel olyan kamera funkciót kínál, amely lehetővé teszi az objektumok elkülönítését egy meghatározott határoló dobozban, és a 2D rajzokon automatikusan meghatározott nézetek létrehozását. A korábbi verziókban ezek a kamerák mindig minden olyan objektumot tartalmaztak, melyek a kamera határoló dobozán belül helyezkedtek el, vagy azzal metszésbe kerültek. Az Advance Steel 2022 lehetővé teszi, hogy kiválasszuk, mely objektumokat szeretnénk felvenni ezekbe a kameranézetekbe.

advance steel 2022

Egy- és kétoldalas DXF fájlok

Az Advance Steel segítségével előállíthatjuk az NC-DXF fájlokat is a modellből. A legtöbb esetben a gyártáshoz elegendő a lemez egyik oldaláról rajz. Viszont lehetnek olyan esetek, amikor az NC-DXF fájlnak tartalmaznia kell a lemezek mindkét oldalát, mert azok aszimmetrikus vágásokkal vagy lyukakkal vannak ellátva. A 2022-es Advance Steel verzió mindkét DXF készítési változat elkészítését támogatja.

Dynamo

A Dynamo Extension for Advance Steel 2022 immáron bonyolultabb kialakításokat tesz lehetővé az Advance Steel környezetben: a korábbi verziókban a Dynamo használata egyenes és íves gerendák, valamint sík lemezek létrehozására korlátozódott. További csomópontokkal bővítették a komplex szerkezetek és az acél csatlakozások modellezésének lehetőségeit.

Egyéb újdonságok

  • A műhelyrajzokon a többsoros címkék mutatóját középre igazíthatjuk.
  • A tiszta AutoCAD rajzzá szétvetni kívánt műhelyrajzoknál egyénileg beállíthatjuk a részletnézetek szimbólumának és feliratának színét, fóliáját és vonaltípusát.
  • Elkészült az Advance Steel és a Revit közötti adatkapcsolat 2022-es változata is: Advence Steel Extension 2022
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum