Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk Revit

Az Autodesk Revit az építész, szerkezettervező, és épületgépész szakági változatok egyesítéséből született. Ennek köszönhetően egy olyan tervezőszoftver jött létre, amely az építőipari parametrikus 3D tervezés valamennyi szakágát kiszolgálja, és az épületinformációs modellezésnek (BIM-nek) köszönhetően pedig mind a tervezési folyamatot mind a szakági együttműködést megkönnyíti, felgyorsítja.

Az angolszász országokban elterjedt szoftver alapelve az elemorientált 3D épületmodellezés és 2D tervkészítés támogatása. Ha a tervezési folyamat során változás következik be, akkor az automatikusan végigfut a projekt valamennyi komponensén, hogy a kinyerhető eredmények mindig teljesek és konzisztensek maradjanak. A szoftver használata szakágtól függetlenül többek között olyan szavakkal jellemezhető, mint parametrikusság, egyidejű csapatmunka vagy kétirányú asszocativitás.
A modellbe tetszőlegesen paraméterezett, akár egyedi információkkal felruházott alkotóelemek illeszthetők, melyek a BIM részeként segítik a döntéshozatalt, a kivitelezést vagy akár az üzemeltetést.

A Revit program önállóan is és az Autodesk Építőipari gyűjtemény részeként is elérhető.

Részletes ismertető  építészek  |  szerkezettervezők  |  épületgépészek  számára

Revit

Hasznos kiegészítők

Maga az Autodesk és független fejlesztők százai bővítik a program funkcionalitását az épülettervezés és az egyes szakterületek speciális igényeinek megfelelően. Ennek eredményeként számos területen születtek (és születnek) a kiegészítések, elemtárak, adatbázisok és komplex szakági alkalmazások.

Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum