Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

AutoCAD - szakági eszközkészlettel

Az AutoCAD világszerte az egyik legelterjedtebb és legelismertebb általános tervezőszoftver, amely számtalan téren és szakág számára bizonyította már képességeit. Mérnökként tudjuk, hogy a tervezés egy összetett és sokszor hosszadalmas alkotófolyamat, ezért ehhez olyan speciális szoftver a legmegfelelőbb, amely a kor technikai színvonala mellett a lehető legegyszerűbbé teszi a DWG rajz készítését és biztosítja a tervezési adatok, tervek ismételt (akár visszamenőleges, akár jövőbeli) felhasználhatóságát és a másokkal folytatott adategyeztetést.

Az AutoCAD rajzok fájlformátumát, a DWG-t és szöveges változatát a DXF-et sok területen iparági szabványként használják.

Az Autodesk által 1982 óta folyamatosan fejlesztett, könnyen és egyszerűen testreszabható programban a 2D geometriai szerkesztés és a 3D felület- és testmodellezés egyaránt egyszerűen elvégezhető és számos módszerrel támogatott. Az AutoCAD programhoz tartozó speciális eszközkészletekkel pedig elérhetők a gépipari tervezésben nyújtott segítségektől kezdve az építészeti eszközökön keresztül egészen a modellalapú térinformatikai és leképezési funkciók is.
Bárhol és bármikor használhatjuk az AutoCAD-et, akár asztali programként (Windows-on és Macintosh-on egyaránt), akár webes formában (web.autocad.com), akár mobil applikációként.

Szakági eszközkészletek az AutoCAD-hez

A korábban önálló Autodesk szoftverként elérhető termékek immár az AutoCAD - szakági eszközkészlettel termékben találhatók meg: Architecture, Electrical, Mechanical, Plant 3D, MEP, Map 3D, Raster Design.
AutoCAD

Hasznos AutoCAD kiegészítők a tervezéshez

Maga az Autodesk, független fejlesztők százai, és lelkes felhaszálók milliói bővítik az AutoCAD program funkcionalitását az automatizált (auto), számítógép által támogatott tervezés (CAD) jegyében az egyes szakterületek általános és jellegzetes igényeinek megfelelően. Ennek eredményeként számos területen születtek az AutoCAD-hez DWG alapú alkalmazások.

Legutóbbi AutoCAD frissítések, javítások leírása

2022. július 01-től a 2010 - 2014-es verziójú Autodesk szoftverek – beleértve az AutoCAD-et is – támogatása az aktiválás tekintetében is megszűnik.

Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum