Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk Advance Steel 2023 újdonságok

Az Advance Steel 2023-as verziója csupán a meglévő funkciók apró bővüléseit hozta magával.

Raszter hálók

Az Advance Steel 2023-ban a rasztervonalakat olyan modellnézeten is láthatóvá tehetjük, ahol azokat nem definiáltuk. Például az alsó szinten definiált raszterháló, vagy az egyes raszter tengelyek megjeleníthetők egy felsőbb szintet ábrázoló nézeten vagy egy metszeten. A raszter ilyen módon történő megjelenése a műhelyrajzokra is érvényes.

advance steel 2023

Kamera nézetek

Folytatódott a kamera nézetek 2022-es verzióban megkezdett fejlesztése. A szoftver korábbi verzióiban a kamera nézetek XY síkja fogópontokkal csak szimmetrikusan volt átméretezhető: a középponthoz képest minden irányban azonos irányú kiterjedése lehetett. A 2023-as verzióban a kameranézetek XY síkjának fogópontjai önállóan megragadhatók, és a tartományok tetszőlegesen, akár aszimmetrikusan is beállíthatók.

advance steel 2023

Az Advance Steel 2023-ban egy új opció lehetővé teszi, hogy a kamera nézetekhez előre definiált lekérdezéshez tartozó objektumokat társítsunk. Például készítettünk akár szintek alapján, akár objektum tulajdonságok alapján lekérdezéseket, majd a kamera nézet számára figyelembe vett objektumok megadásához az elnevezett lekérdezéseket tartalmazó listából válogathatunk.

Dokumentum kezelő

A Dokumentum kezelő (Document Manager) nyitva maradhat a képernyőn, és bármikor használható az Advance Steel munkamenet során. Ha elnavigálunk a modellről, pl. megnyitunk egy műhelyrajzot, akkor a Dokumentum kezelő párbeszédablak címsorában megjelenik a modell neve, ami egyértelművé teszi, hogy mely modellnek a fastruktúráját és állapotát látjuk.

advance steel 2023

Az Advance Steel korábbi verzióiban rugalmas címkézést kínáltak a furatok számára. Ez a címkézés a csavaroknál is elérhető a 2023-as verzióban (3 évvel a furatok után): a csavarcsoporthoz tartozó címke mozgatásakor a mutatóvonal automatikusan a legközelebbi csavarhoz ugrik rövidebb mutatóvonalat eredményezve. A viselkedés opcionálisan kikapcsolható. Ezen kívül a mutatóvonal nyílvége a csavaron kívül marad, javítva a rajz tisztaságát.

advance steel 2023

Az Advance Steel 2023 változást hozott a dokumentáció-regisztráció megszüntetésének kezelésében is. A számítógépen már nem elérhető rajzfájlok regisztrációja automatikusan megszűnik a Dokumentum kezelő megnyitásakor. Ez a viselkedés opcionális. Ha magunk szeretnénk a regisztrációk törlését elvégezni, akkor erre a szalagmenün elhelyezett új ikon ad lehetőséget.

Advance Steel 2023 egyéb újdonságai

  • Az Advance Steel 2023 egy gördülékenyebb navigációs élményt biztosít a nagyobb 3D modelleknél a FASTSHADEDMODE rendszerváltozó bekapcsolásával. A változó automatikusan ON állapotban van a SHADE és a SHADE with EDGES látványstílusok alkalmazásakor.
  • DACH rajzstílusok és darabjegyzék sablonok kerültek az alapértelmezett telepítőkészletbe.
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum