Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk AutoCAD 2020 újdonságai

Alkalmazások

Az AutoCAD 2020 bérlet magában foglalja a hozzáférést az átdolgozott webes alkalmazáshoz és a továbbfejlesztett mobilalkalmazáshoz is, amely lehetővé teszi, hogy bármely platformon dolgozhassunk a DWG-n. Az alapvetően különböző platformok megjelenését közelítették egymáshoz az egységes élmény megteremtése érdekében.
A webes és mobil alkalmazások lehetővé teszik, hogy bármikor, bárhol tervezzünk, és az AutoCAD mindig velünk lehessen, okostelefonon, táblagépen vagy asztali számítógépen.

AutoCAD 2020

Az asztali AutoCAD változat "Mentés másként" parancsa alatt megjelenik a "Rajz a webre és mobilra" lehetőség, ami lehetővé teszi, hogy hozzáférjünk az AutoCAD webes és mobil alkalmazással is. Ezen kívül a "Megnyitás" lapon megjelenik a "Rajz webről és mobilról" lehetőség, ami korábban weben vagy mobilon készült rajzot nyit meg. Könnyedén léphetünk át az asztali szerkesztésből a webes és mobil alkalmazásokba, és fordítva.

Partnerség született a vezető tárolóplatformokkal, beleértve a Microsoft OneDrive-ot, a Box-ot és a Dropbox-ot is, hogy hozzáférjünk a felhőben tárolt DWG-hez bármelyik eszközön.

Újdonságok áttekintéseBlokk paletta

Fejlesztésre kerültek a blokkok új Blokk palettával. A paletta a blokkok vizuális bélyegképeit tartalmazza, így könnyebben beilleszthetjük a blokkokat az aktuális, a legutóbbi rajzból vagy az Egyéb Rajz fülekből. Szűrhetünk a keresett blokkra, és lépéseket takaríthatunk meg, ha az Ismételt elhelyezés opciót használjuk.

AutoCAD 2020

Gyors méretezés

Az AutoCAD 2020-as verzióban a távolságmérés gyorsabbá válik az új gyorsméretezés eszközzel. A MEASUREGEOM parancs új gyors opciója lehetővé teszi, hogy a 2D rajzokon egyszerűen a kurzor mozgatásával mérjük. Dinamikusan jeleníthetjük meg a méreteket, a távolságokat és a szögeket, amikor az egeret az objektumok felett és között mozgatjuk.

AutoCAD 2020


DWG összehasonlítás

Amikor kiválasztunk egy összehasonlítandó és egy aktuális rajzot, a különbségek az aktuális rajzon jelennek meg. Az új 2020-as eszköztár segítségével gyorsan ki/be lehet kapcsolni az összehasonlítást. Ha módosítjuk az aktuális rajzot, a különbségek valós időben kiemelésre kerülnek. Az összehasonlított rajzból kiválaszthatjuk az objektumokat, és valós időben importálhatjuk azokat az aktuális rajzba.

AutoCAD 2020


Tisztítás az AutoCAD 2020-ban

A Tisztítás funkció újratervezésre került.

  • Több kategória és egyéni objektumok kiválasztásához kapcsolókat használhatunk.
  • Egy átméretezhető előnézeti terület készült, ahol megtekinthetjük a kiválasztott objektumot a tisztítás előtt.
  • Egy nem tisztítható elemek lehetséges okokkal keresőgomb is megjelent, annak érdekében megértsük miért nem tisztítható meg teljesen a rajz.
  • Az új, 2020-as Objektumok kiválasztása ikon segítségével közvetlenül megtalálhatjuk és kiemelhetjük az objektumokat a rajzban.
AutoCAD 2020


Változások a felhasználói felületen

A sötét téma egy új, modern, sötétkék megjelenítést kapott a 2020-as verzióban. A szem megterhelésének csökkentése és a lehető legjobb látási élmény biztosítása érdekében az ikonok élesebbek és kontrasztosabbak lettek. A parancskörnyezet szerinti lapok kiemelése a szalagmenüben szintén javításra került.

AutoCAD 2020

Sebesség

A sebesség két területen változott: a mentési idő 0,5 másodpercre csökkent, illetve az 2020-as telepítése 50%-kal gyorsabbá vált.

A 2020-as AutoCAD DWG fájlformátuma nem változott az előző verzióhoz képest, 2018 óta változatlan.


AutoCAD 2020 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64 bit:
- Microsoft Windows 7 SP1 (KB4019990 frissítéssel)
- Microsoft Windows 8.1 (KB2919355 frissítéssel)
- Microsoft Windows 10 (1803 vagy újabb verzió)
- Google Chrome legújabb változata (a webes alkalmazáshoz)

Hardverigények

- 8 GB memória, ajánlott 16 GB
- 6 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- 3,0 GHz-es vagy gyorsabb processzor. A renderelést leszámítva az AutoCAD csak egyetlen processzormagot képes egyidejűleg használni.
- 1920 x 1080 felbontású True Color grafikus kártya (ajánlott: 3840 x 2160) 1 GB memóriával 29 GB/s sávszélességgel és DirectX 11 támogatással (4 GB és 106 GB/s sávszélesség ajánlott)
Ajánlott grafikus kártyák listája AutoCAD 2020-hoz »
- Telepítéshez szélessávú Internetkapcsolat

Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum