Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk AutoCAD 2021 újdonságai

Az AutoCAD 2021-es verziója új eszközöket, integrációt és a meglévő funkciók tervezési hatékonyságnövelő fejlesztéseit tartalmazza.

Újdonságok áttekintéseRajzi előzmények

Az AutoCAD 2021 egyik legfontosabb eleme az új Drawing History szolgáltatás, amely megmutatja számunkra a rajzokon időközben végrehajtott változásokat. Akár két korábbi verziót is összehasonlíthatunk az aktuális rajzzal összefüggésben.

AutoCAD 2021

A szoftver új kiegészítése a Google Drive-val történő integráció, mely lehetővé teszi, hogy a DWG fájlokat a Google Drive-ból közvetlenül az AutoCAD internetes vagy mobilalkalmazásban nyissuk meg, és a DWG-fájlokat a Google Drive-ba mentsük vissza.


DWG összehasonlítás

A DWG összehasonlítás immáron támogatja a csatolt külső referenciákat (Xref) is. Az Xref Compare automatikusan értesít bennünket, ha egy hivatkozott rajz a háttérben megváltozott, és összevethetjük a változásokat az aktuális rajz viszonylatában.

AutoCAD 2021

Blokk paletta

Az AutoCAD 2021-ben tovább fejlesztették a Blokkok palettát is, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a legutóbbi blokkokat szinkronizálják a felhő tárhellyel, így azok bármikor, bárhonnan elérhetők a külön odafigyelést igénylő másolás, duplikálás, frissítése helyett.
Az új Libraries fül pedig megmutatja a legutóbb használt öt blokk könyvtárat a gyors hozzáférés érdekében.

AutoCAD 2021

Sebesség

A sebességnövekedés a 2021-es a verzióban a grafikus teljesítményben érhető tetten. A többmagos processzorok kihasználásával gyorsabb pan, zoom és orbit válik lehetővé mind 2D, mind 3D tervezéskor. Ha egy 2D-s rajzot tolunk (pan), vagy nagyítunk (zoom), akkor az AutoCAD valósidőben automatikusan frissíti a rajzot. Ez a frissítési folyamat egy nagyméretű DWG esetében feleslegesen leterhelheti a számítógépet. Ilyen esetben a 2021-es verzióban újonnan megjelenő RTREGENAUTO rendszerváltozó kikapcsolásával a valósidejű frissítás mellőzhető.


Egyéb újdonságok

  • A Trim (Metsz) és Extend (Elér) parancsok új gyors módot kaptak a 2021-es verzióban, mellyel a határvonalak a háttérben rögtön automatikusan kijelölődnek, így csak azokra az objektumokra kell kattintani, melyeket metszeni, vagy meghosszabbítani szeretnénk. A metszés a felismert határvonalak között automatikusan történik. Az új funkció használata a TRIMEXTENDMODE változóval vezérelhető.
  • A Break at point (Megtörés pontban) parancs ENTER segítségével történő ismétlése már nem a megtörés két pontban parancsot hozza elő.
  • A revízióbuborékok saját objektumtípust kaptak az eddigi vonallánc használat helyett. A buborékok tulajdonságai így intelligensebben vezérelhetők és módosíthatók.
  • Az AutoCAD 2021 mérés parancsának új gyors változata lehetőséget teremt a területek és kerületek gyors lekérdezésére és megjelenítésére a zárt 2D kontúrok esetén. A zárt terület megjelelölése mellett a parancssorban lekérdezett értékek is megjelennek.

A 2021-es AutoCAD DWG fájlformátuma nem változott az előző verzióhoz képest, 2018 óta változatlan.

Az Autodesk szoftverek aktuális verziószáma mindig eggyel előrébb jár, mint a naptári év.
További, más AutoCAD verziók újdonságai az előző verzióhoz képestAutoCAD 2021 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64 bit:
- Microsoft Windows 10
- Google Chrome legújabb változata (az AutoCAD webes alkalmazáshoz)

Ha az adott operációs rendszer támogatása megszűnik, akkor vele együtt az azon futó Autodesk termék támogatása is véget ér.

Hardverigények

- 8 GB memória, ajánlott 16 GB
- 7 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- 3 GHz-es vagy gyorsabb processzor ajánlott
- 1920 x 1080 felbontású True Color grafikus kártya (ajánlott: 3840 x 2160) 1 GB memóriával 29 GB/s sávszélességgel és DirectX 11 támogatással (4 GB és 106 GB/s sávszélesség ajánlott)
Ajánlott grafikus kártyák listája AutoCAD 2021-hez
- Telepítéshez szélessávú Internetkapcsolat
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum