Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk AutoCAD 2022 újdonságai

Az AutoCAD 2022-es verziója új eszközöket, integrációt és a meglévő funkciók hatékonyságnövelő és automatizálást segítő fejlesztéseit tartalmazza. Az AutoCAD ettől a verziótól kezdődően kizárólag bérleti konstrukcióban érhető el, így várhatóan kisebb (lesz a későbbiekben is) a fejlesztési motiváció.

2022-es újdonságok áttekintése


Gördülékeny kapcsolattartás

Az AutoCAD webes alkalmazásának új funkciójával már az Autodesk Drive-ban és az Autodesk Docs-ban tárolt DWG fájlokhoz történő hozzáférés is biztosított: megnyitás, szerkesztés és mentés.

Autodesk AutoCAD 2022

Megosztás és publikálás

Biztonságos másolatokat készíthetünk a rajzainkról, melyeket revíziós céllal, megfelelő jogosultságok biztosítása mellett megoszthatunk az együttműködő partnerekkel, akik akár jelölésekkel ellátva saját másolatot készíthetnek és küldhetnek vissza a tervekről.

Számlálás

Az új funkció révén megszámláltathatjuk a blokkokat, vagy a geometria feltételeknek eleget tevő elemeket. A számlálás eredményét dinamikus táblázatba foglalhatjuk. A számláltatással a manuális kigyűjtések alkalmával előforduló hibákat redukálhatjuk.

acad 2022

Autodesk Docs

A tervlapokat (elrendezéseket) PDF formában közvetlenül elküldhetjük az Autodesk Docs tárhelyre. Így nincs szükség a PDF-ként való fájlmentésre, majd a böngészőn keresztüli felhőbe történő fájlfeltöltésre. Valamint az AutoCAD mobil alkalmazás hozzáférést biztosít az Autodesk Docs-ban tárolt DWG fájlokhoz.

Lebegő ablakok

Egyazon programban megnyitott rajzok több monitor használata mellett áthelyezhetők a másik monitorra, így a rajzok egyidejű, egymás melletti elrendezésben történő megtekintése és szerkesztése válik lehetővé az AutoCAD 2022 ugyanazon programablakán belül. Elegendő megragadni a DWG rajzot a "fülénél" fogva, majd a másik monitorra húzni, ahol máris egy lebegő ablakként kezelhetjük.

AutoCAD 2022 gépigény

Egyéb újdonságok

  • Csökkenthetjük az AutoCAD 2022 üzembe helyezésének időtartamát gyorsabb és testreszabható telepítésekkel.
  • Újratervezésre került a nyitólap az Autodesk termékek egységes megjelenése érdekében.
  • A 2022-es kiadás tartalmazza először az AutoCAD számára tervezett, új, platformfüggetlen 3D grafikus rendszer technológiai előzetesét, amely zökkenőmentes navigációt kínál a nagyobb rajzok esetén, változatlan gépigény mellett.

Az AutoCAD 2022 az utolsó olyan verzió, amely örökös licenccel használható (a legkésőbb kifutott szoftverkövetés révén).

Az AutoCAD 2022 DWG fájlformátuma nem változott az előző verzióhoz képest, 2018 óta változatlan.AutoCAD 2022 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64 bit:
- Microsoft Windows 10
- Microsoft Windows 11
- .NET Framework 4.8 vagy újabb
- Google Chrome legújabb változata (az AutoCAD webes alkalmazáshoz)

Ha az adott operációs rendszer támogatása megszűnik, akkor vele együtt az azon futó Autodesk termék támogatása is véget ér.

Hardverigények

- 8 GB memória, ajánlott 16 GB
- 10 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- 3 GHz-es vagy gyorsabb processzor ajánlott. A renderelést leszámítva az AutoCAD csak egyetlen processzormagot képes egyidejűleg használni.
- 1920 x 1080 felbontású True Color grafikus kártya (ajánlott: 3840 x 2160) 1 GB memóriával 29 GB/s sávszélességgel és DirectX 11 támogatással (4 GB és 106 GB/s sávszélesség DirectX 12 támogatással ajánlott)
Ajánlott grafikus kártyák listája AutoCAD 2022-höz
- Telepítéshez és licenckezeléshez szélessávú internetkapcsolat
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum