Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

AutoCAD 2024 újdonságai

Az AutoCAD 2024 verzióban csupán az adminisztratív, együttműködési eszközök rendkívül szerény bővülését tapasztalhatjuk növekvő memóriaszükséglet mellett. A bérleti konstrukció nem ösztönzi a fejlesztést.

Blokkok

Az új viselkedés lehetővé teszi, hogy a blokkokat úgy helyezzük el a 2024-es verzióban, ahogy azok a rajzban már más helyen szerepelnek.

AutoCAD 2024

Lecserélhetővé váltak a blokkok az Express Tools használata nélkül is. Az új, felhasználóbarátabb funkcióval vagy a Tulajdonság panelen keresztül a kiválasztott blokkot egy másik blokkra cserélhetjük.

Aktivitási megfigyelés

A fájlokról, a teljes életciklusuk alatt bekövetkező változásairól jelentés készül. Ellenőrizhető, hogy mely felhasználó, mikor, milyen módosítást végzett akár a helyileg, akár a hálózaton, akár a felhőben tárolt fájlon.

A megfigyelés nem kikapcsolható. Minden egyes rajzmentéskor és az AutoCAD-használaton kívüli fájlműveletekről (pl. átnevezés, áthelyezés) is naplózás történik. A napló nem a DWG fájlba kerül mentésre, a naplófájl az alapértelmezett vagy az egyedileg megadott könyvtárban folyamatosan készíti (növekvő helyfoglalás mellett) a bejegyzéseket. A naplófájl nem (olyan egyszerűen) törölhető. Az AutoCAD LT továbbra sem alkalmazza az elmúlt években megjelenő megfigyelési rutinokat.


Egyéb AutoCAD 2024 újdonságok


  • Az AutoCAD 2024 DWG fájlformátuma nem változott az előző verzióhoz képest, 2018 óta változatlan.
  • A jelölések importálása bővült a meglévő AutoCAD szövegek lecserélési vagy kiegészítési lehetőségével. Az irreleváns megjegyzéseket halványíthatjuk, vagy törölhetjük.
  • A nyitópanelen a legutóbbi dokumentumok rendezhetők, valamint közöttük keresés, szűrés végezhető.
  • A fülek (fájl és elrendezés) mellett egy a weboldalakról ismert "Menü" ikon jelent meg, ami fájl- illetve nyomtatási műveleteket tartalmaz (amik eddig a jobb-gomb menüben voltak megtalálhatók).
  • A pausz áttetszősége állíthatóvá vált, és a pauszon található elemek a rajzba másolhatók.
  • Tovább nőtt a gépigény, duplájára nőtt a memóriaszükséglet (vélhetően a háttérben futó rutinok miatt).

További, más AutoCAD verziók újdonságai az előző verzióhoz képest és rendszerkövetelményei


AutoCAD 2024 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64 bit:
- Microsoft Windows 10, 1809 verzió vagy újabb
- Microsoft Windows 11
- .NET Framework 4.8 vagy újabb

Ha az adott operációs rendszer támogatása megszűnik, akkor vele együtt az azon futó Autodesk termék támogatása is véget ér.

Hardverigények

- 8 GB memória, ajánlott 32 GB
- 10 GB vagy több szabad hely a merevlemezen (SSD meghajtó ajánlott)
- 3 GHz-es processzor (4 GHz-es processzornál gyorsabb ajánlott), az ARM processzorok használata nem támogatott. A renderelést leszámítva az AutoCAD csak egyetlen processzormagot képes egyidejűleg használni.
- 1920 x 1080 felbontású True Color grafikus kártya (ajánlott: 3840 x 2160) 1 GB memóriával 29 GB/s sávszélességgel és DirectX 11 támogatással (4 GB és 106 GB/s sávszélesség DirectX 12 támogatással ajánlott)
Ajánlott grafikus kártyák listája AutoCAD 2024-hez
- Telepítéshez és licenckezeléshez folyamatos szélessávú internetkapcsolat
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum