Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk AutoCAD 2024 újdonságai

Az AutoCAD 2024 verzióban csupán az adminisztratív, együttműködési eszközök rendkívül szerény bővülését tapasztalhatjuk.

Blokkok

Az új viselkedés lehetővé teszi, hogy a blokkokat úgy helyezzük el a 2024-es verzióban, ahogy azok a rajzban már más helyen szerepelnek.

AutoCAD 2024

Lecserélhetővé váltak a blokkok az Express Tools használata nélkül is. Az új, felhasználóbarátabb funkcióval vagy a Tulajdonság panelen keresztül a kiválasztott blokkot egy másik blokkra cserélhetjük.

Aktivitási megfigyelés

A fájlokról, a teljes életciklusuk alatt bekövetkező változásairól jelentés készül. Ellenőrizhető, hogy mely felhasználó, mikor, milyen módosítást végzett akár a helyileg, akár a hálózaton, akár a felhőben tárolt fájlon.

A megfigyelés nem kikapcsolható. Minden egyes rajzmentéskor és az AutoCAD-használaton kívüli fájlműveletekről (pl. átnevezés, áthelyezés) is naplózás történik. A napló nem a DWG fájlba kerül mentésre, a naplófájl az alapértelmezett vagy az egyedileg megadott könyvtárban folyamatosan készíti (növekvő helyfoglalás mellett) a bejegyzéseket. A naplófájl nem (olyan egyszerűen) törölhető. Az AutoCAD LT továbbra sem alkalmazza az elmúlt években megjelenő megfigyelési rutinokat.


Egyéb AutoCAD 2024 újdonságok


  • Az AutoCAD 2024 DWG fájlformátuma nem változott az előző verzióhoz képest, 2018 óta változatlan.
  • A jelölések importálása bővült a meglévő AutoCAD szövegek lecserélési vagy kiegészítési lehetőségével. Az irreleváns megjegyzéseket halványíthatjuk, vagy törölhetjük.
  • A nyitópanelen a legutóbbi dokumentumok rendezhetők, valamint közöttük keresés, szűrés végezhető.
  • A fülek (fájl és elrendezés) mellett egy a weboldalakról ismert "Menü" ikon jelent meg, ami fájl- illetve nyomtatási műveleteket tartalmaz (amik eddig a jobb-gomb menüben voltak megtalálhatók).
  • A pausz áttetszősége állíthatóvá vált, és a pauszon található elemek a rajzba másolhatók.
  • Tovább nőtt a gépigény, több memória szükséges a használatához.

További, más AutoCAD verziók újdonságai az előző verzióhoz képest és rendszerkövetelményei


AutoCAD 2024 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64 bit:
- Microsoft Windows 10, 1809 verzió vagy újabb
- Microsoft Windows 11
- .NET Framework 4.8 vagy újabb

Ha az adott operációs rendszer támogatása megszűnik, akkor vele együtt az azon futó Autodesk termék támogatása is véget ér.

Hardverigények

- 8 GB memória, ajánlott 32 GB
- 10 GB vagy több szabad hely a merevlemezen (SSD meghajtó ajánlott)
- 3 GHz-es processzor (4 GHz-es processzornál gyorsabb ajánlott), az ARM processzorok használata nem támogatott. A renderelést leszámítva az AutoCAD csak egyetlen processzormagot képes egyidejűleg használni.
- 1920 x 1080 felbontású True Color grafikus kártya (ajánlott: 3840 x 2160) 1 GB memóriával 29 GB/s sávszélességgel és DirectX 11 támogatással (4 GB és 106 GB/s sávszélesség DirectX 12 támogatással ajánlott)
Ajánlott grafikus kártyák listája AutoCAD 2024-hez
- Telepítéshez és licenckezeléshez folyamatos szélessávú internetkapcsolat
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum