Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk Fusion ismertető

Az Autodesk Fusion egy integrált, felhő alapú 3D CAD/CAM termékfejlesztési alkalmazás, mely egyesíti az ipari és gépészeti tervezést, a szimulációt, az együttműködést és a gyártás támogatását.

A Fusion egy angol nyelvű felhőalapú szoftver, tehát maga a szoftver és az általunk készített dokumentumok nem a helyi gépen, hanem egy Autodesk által biztosított felhőben fut és tárolódik. Itt jönnek létre az automatikus biztonsági mentések és az alkatrészek korábbi verziói. A felhőben projekteket hozhatunk létre, amelyben tetszőleges mappastruktúrát állíthatunk elő (mint egy hagyományos munkakönyvtár, vagy meghajtó esetén).

A felhő alapokon nyugvó adatkezelés biztosítja a gyors és hatékony csapatmunkát. A projekthez külső és belső résztvevőket is meghívhatunk, akik egy időben dolgozhatnak a projekteken. A fejlesztők valós időben javíthatnak a terveken, fűzhetnek hozzájuk észrevételeket, vagy reagálhatnak kommentekre. Több mint 50 fájl típus beolvasására és kezelésére képes, valamint a projektet exportálhatjuk a legtöbb általános formátumba, úgy mint DWG, DXF, FBX, IGES, OBJ, SAT, AMT, STEP.

A szoftver felhasználói felületén kontextusérzékeny parancsokat tartalmazó paneleket és legördülő listákat láthatunk.

Létrehozhatunk parametrikus és lemezalkatrészeket, vagy szabadformázással készített testeket. Az alkatrészekhez anyagot társíthatunk, így később már az adott anyag valós fizikai tulajdonságaival végezhetünk szimulációs számításokat. Ebben a környezetben gördülékenyen tudunk létrehozni összeállításokat is, amikhez helyben készíthetünk, vagy belinkelhetünk alkatrészeket. A részegységeket koordinátarendszer szerint pozícionálhatjuk, vagy kötés parancsokkal egymáshoz illeszthetjük. Az összeállításról készíthetünk robbantott nézeteket, animációkat és renderelt képeket is. Az elkészült modellről létrehozott 2D dokumentációkat külön nézetekkel, méretezéssel, megjegyzésekkel és anyagjegyzék (BOM) táblázattal bővíthetjük.

fusion

Segítségével már nyomtatott áramköri lapokat is tervezhetünk.


Az alkatrészek geometriáját adott igénybevételekhez optimalizálhatjuk. Ezen opció segítséget nyújt a minimális anyagfelhasználásban, meghatározott szilárdsági képességek elérése mellett. Az ily módon optimalizált alkatrész tovább növeli a gyártási folyamat hatékonyságát, a munkafolyamat további egyszerűsödését eredményezve. Ehhez hasonló funkció a Generatív tervezés, aminek segítségével az adott feltételeket kielégítő, új lakatrészeket generálhatunk.


Végezetül, a Fusion a megtervezett alkatrészek gyártásához is nagy segítséget nyújt. Beépített 3D nyomtatás funkcióval megtámasztásokat, szerszámpályákat készíthetünk. Az integrált CAM funkcióival jó minőségű 2; 2,5; 3; és 5 tengelyes marási és esztergálási szerszámpályák, valamint vízsugaras, lézer-, és plazmavágók NC programjai generálhatók.

fusion

Külön megvásárolható bővítmények

Manage Extension: Mérnöki munkafolyamatok kezelése és nyilvántartása: módosítási kérelmek, változatok, minőségbiztosítás, együttműködés a beszállítókkal, kiadáskezelés, automatizált alkatrészszámozás és darabjegyzékek, termékfejlesztési projektsablonok.

Simulation Extension: Szimulációs tanulmányok készíthetők annak vizsgálatára, hogy a megtervezett 3D-s modellek gyárthatók-e, illetve hogyan viselkednek valós körülmények között a gyártást megelőzően.

Design Extension: A kiegészítés hozzáférést biztosít a fejlett 3D tervezési és modellező eszközökhöz, amelyek leegyszerűsítik a termékfejlesztési folyamatot, és lehetővé teszik az tervezés automatizáció szerinti megközelítését.

Signal Integrity Extension: Elektromágneses elemzési képességek, amelyek lehetővé teszik, hogy a tervezési fázis korai szakaszában megvizsgálhatók a PCB jelteljesítményével kapcsolatos problémák.

Manufacturing Extension: Hozzáférés további 3- és 5-tengelyes stratégiákhoz, szerszámpálya-optimalizáláshoz és folyamat-automatizáláshoz.

Team: A Fusion-ben létrehozott projektekhez ad hozzáférést jogosultságok biztosítása mellett egy internetböngésző segítségével (külső résztvevők számára).

Programcsomagok

A programcsomagok egyesítik az alap Fusion szoftvert a megfelelő bővítményekkel.

Fusion for Design

  • Fusion
  • Design Extension
  • Manage Extension
  • Simulation Extension

Fusion for Manufacturing

  • Fusion
  • Design Extension
  • Manage Extension
  • Manufacturing ExtensionFusion rendszerkövetelmények

Szoftverigények

- Apple macOS Ventura 13, Monterey 12, Big Sur 11
- Microsoft Windows 10 (1809 vagy újabb verzió), 11
- .NET Framework 4.5, SSL 3.0, TLS 1.2+

Hardverigények

- 4 GB RAM memória, ajánlott 8 GB
- 64-bites processzor: legalább 4 magos, 1.7 GHz, ajánlott 6 vagy több magos 3 GHz
- 9 GB szabad hely a merevlemez C: meghajtóján
- 1366 x 768 felbontású True Color grafikus kártya (ajánlott: 1920 x 1080) 1 GB memóriával 29 GB/s sávszélességgel és DirectX 11 támogatással (4 GB és 106 GB/s sávszélesség és DirectX 11 támogatás ajánlott)
Ajánlott grafikus kártyák listája
- Szélessávú internetkapcsolat: 2.5 Mbps vagy gyorsabb letöltési sebesség és 500 Kbps vagy gyorsabb feltöltési sebesség
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum