Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk AEC Collection (Építőipari gyűjtemény) ismertető

Az építőipari tervezés szereplői számára az Autodesk egy csokorba gyűjtötte az épület- és az infrastruktúra tervezéshez használt programjait, lehetővé téve az építész tervezők, épületgépész, mélyépítő és szerkezettervező mérnökök, valamint kivitelezési szakemberek számára az akár BIM, akár CAD alapú tervezést, munkavégzést. Ilyen módon egy épület életpályájának minden egyes fázisához kapunk tervező programot - egyazon gyűjtemény használatával.

Az Építőipari gyűjtemény (Architecture, Engineering & Construction (AEC) Collection) egyrészt olyan szoftvereket tartalmaz, melyek külön-külön is elérhetők, másrészt olyanokat, melyek az előbbi tervező programok hasznos kiegészítőjeként önállóan nem vásárolhatók meg, kizárólag ebben a programcsomagban állnak rendelkezésre. A programcsomag szoftverei egymástól felhasználó szerint elválasztva nem használhatók, lásd licenckezelés.

Az Építőipari programgyűjtemény (AEC Collection) tartalma:


3D tervező program gyűjtemény

Bár nem előírás, de a cél nem feltétlenül a programok egymás melletti, hanem az egymással való használata, mert a programcsomag olyan Autodesk szoftverekből áll össze, melyek között az átjárás biztosított. Segítségével megvalósítható az Autodesk által preferált zárt (closed) BIM folyamat.

A programcsomagban megtalálható szoftverek funkcionalitásban nem különböznek az önállóan is beszerezhető szoftverektől. A csomag előnye abban rejlik, hogy ilyen módon jóval kedvezőbb áron áll rendelkezésünkre valamennyi, az építőipari tervezéshez szükséges program, mintha ezeket a szoftvereket, vagy ezek közül néhányat kihagyva külön-külön vásárolnánk meg.
Ha AutoCAD-et és legalább másik két programot (pl. Revit, 3ds Max, stb.) is szeretnénk egyszemélyben használni, akkor az építőipari gyűjtemény már olcsóbb választásnak bizonyul.
Ugyanakkor a gyűjtemény használata feltételezi, hogy ugyanazon személy fogja/képes használni valamennyi szoftvert.

Licenckezelés

Az Építőipari gyűjteményben található programok közös licenckezelőt használnak, aminek következtében minden, a gyűjtemény részét képező program csak egyazon számítógépen, felhasználónév alatt használható. A programok használata ilyen módon nem osztható meg különböző számítógépek között.

Például a gyűjteményből kiválasztott egyetlen program használata a teljes gyűjtemény licencét elhasználja. Egy másik felhasználó ugyanezen gyűjtemény más programját nem használhatja ezidőalatt, neki egy másik, a teljes gyűjteményre vonatkozó licencre van szüksége.

A csomagban található szoftverek önálló, más-más felhasználó általi, vegyes, rugalmas, időszakos használatához a Flex licenc jelenthet megoldást.

Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum