Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk PDM Collection (Terméktervezési gyűjtemény)

A terméktervezési és gépipari szoftvergyűjtemény használatával egy előfizetéssel lefedhetjük a termékek előállítási folyamatát a tervezéstől a gyártásig.

A Terméktervezési gyűjtemény egyrészt olyan szoftvereket tartalmaz, melyek külön-külön is elérhetők, másrészt olyanokat, melyek az előbbi tervező programok hasznos kiegészítőjeként önállóan nem vásárolhatók meg, kizárólag ebben a programcsomagban állnak rendelkezésre. A programcsomag szoftverei egymástól felhasználó szerint elválasztva nem használhatók, lásd licenckezelés.

A Terméktervezési gyűjtemény tartalma:

  • ReCap Pro
  • Fusion
  • Factory Design Utilities
  • HSM Works
  • Inventor Nesting
  • Autodesk Rendering
  • Autodesk Drive

Bár nem előírás, de a cél nem feltétlenül a programok egymás melletti, hanem az egymással való használata, mert a programcsomag ráadásul olyan szoftverekből áll össze, melyek között az átjárás zökkenőmentesen, vagy a lehető leggördülékenyebben tud lezajlani.

A programcsomagban megtalálható szoftverek funkcionalitásban nem különböznek az önállóan is beszerezhető szoftverektől. A csomag előnye abban rejlik, hogy ilyen módon jóval kedvezőbb áron áll rendelkezésünkre valamennyi az építőipari tervezéshez szükséges program, mintha ezeket a szoftvereket, vagy ezek közül néhányat kihagyva külön-külön vásárolnánk meg.
Ha AutoCAD-et és legalább másik két programot (pl. Inventor Professional, 3ds Max, stb.) is szeretnénk egyszemélyben használni, akkor a Terméktervezési gyűjtemény már olcsóbb választásnak bizonyul.
Ugyanakkor a gyűjtemény használata feltételezi, hogy ugyanazon személy fogja/képes használni valamennyi szoftvert.

Teljes körű termékfejlesztés

A termékek tervezéséhez, teszteléséhez, gyártásához és kezeléséhez szükséges összes professzionális eszköz megtalálható a gyűjteményben.

Együttműködés

Közös adatformátumot használhatunk a különböző mérnöki területeken. Véget vethetünk a fájlkonvertálással és a rosszul kezelt adatokkal járó problémáknak.

A termék teljesítményének javítása

Jobb és gyorsabb döntéseket hozhatunk a közvetlenül a tervezési környezetbe integrált fejlett szimulációs eszközök használatakor.

Teljes munkafolyamat a tervezéstől a gyártásig

Gyorsan és egyszerűen leprogramozhatjuk az alkatrészek megmunkálási folyamatait, amelyet könnyen frissíthetünk a terv módosulása esetén.

Licenckezelés

A Terméktervezési gyűjteményben található programok közös licenckezelőt használnak, aminek következtében minden, a gyűjtemény részét képező program csak egyazon számítógépen, felhasználónév alatt használható. A programok használata ilyen módon nem osztható meg különböző számítógépek között.

Például a gyűjteményből kiválasztott egyetlen program használata a teljes gyűjtemény licencét elhasználja. Egy másik felhasználó ugyanezen gyűjtemény más programját sem használhatja ezidőalatt, neki egy másik, a teljes gyűjteményre vonatkozó licencre van szüksége.

A csomagban található szoftverek önálló, más-más felhasználó általi, vegyes, rugalmas, időszakos használatához a Flex licenc jelenthet megoldást.

Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum