Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk InfraWorks ismertető

Valós adatokon alapuló robosztus környezeti (kontextus) modelleket építhetünk, megtervezhetjük, optimalizálhatjuk és végül prezentálhatjuk elképzeléseinket az Autodesk InfraWorks infrastruktúra-tervező szoftverrel, mely támogatja a BIM folyamatokat is.

Kontextusmodell

Valós világi adatok (épített és természetes környezet) kezelése és létrehozása: kontextusmodell (ArcGIS).

A modell előállításakor a Model Builder hozzáférést biztosít a nyilvánosan elérhető terepi adatokhoz, légifotókhoz és az épületek, utak, vasutak adataihoz (Open Streetmap adatok), és ezeket virtuális modellé egyesíti. Ezek az adatok időnként pontatlanok és utófeldolgozást igényelnek, ezért lehetőségünk van az általunk pontatlannak vélt adatok mellőzésére, és saját adatokkal történő helyettesítésére. Használhatunk GIS, raszter, DGN és SketchUp adatokat.

InfraWorks

Például, ha a terep módosítására lenne szükségünk, akkor az új terepet az AutoCAD Map 3D, vagy Autodesk Civil 3D szoftverrel állíthatjuk elő, majd az InfraWorks-ben adatforrásként megjelöljük az előállított fájlt.

A terepmodellhez hasonlóan szúrhatjuk be az épületek modelljét is, vagy nyilvános forrásból (CityGML), vagy általunk készített fájlok alapján. Példa kedvéért egy Autodesk Revit modellben csupán a projekt bázispont helyes megadása szükségeltetik, ahhoz, hogy az épületmodellünk az Autodesk InfraWorks környezeti modelljében automatikusan a megfelelő pozícióba kerüljön. Ilyen módon gyorsan készíthetünk koncepcionális tömegvázlatokat.

Elemzés

A Cross Section Viewer segítségével ellenőrizhetjük a kiválasztott útvonal bármely keresztmetszetét, ideértve a kritikus szelvényeket és kereszteződéseket.

InfraWorks

A 2D távolság és ferdeség eszköz segítségével megmérhetjük a modell két pontja közötti távolságot (vízszintes és függőleges) és a meredekséget. Kiszámíthatjuk az utak, állomások és releváns területek, telkek földmunkaigényét, vagy a komponensek ismeretében az anyagmennyiségét.

InfraWorks

Elemezhetjük az utak, utcák és csomópontok láthatóságát. Ez az elemzés lehetővé teszi a vakfoltok vagy a hibazónák észlelését, ahol a szabad kilátás, beláthatóság akadály(ok)ba ütközik.

InfraWorks

Prezentáció

Készíthetünk valósághű képeket és videókat a tervezési javaslatok megjelenítéséhez dinamikus prezentációkkal, pillanatfelvételekkel, animációkkal, perspektivikus nézetekkel és a bejárással. Bemutathatjuk munkákat a végső tervről az épített és a természetes környezettel összefüggésben, benapozás vizsgálattal egybekötve.

InfraWorks

Együttműködés

Felhő alapú modelleket oszthatunk meg a projektben résztvevőkkel és az érdekelt felekkel, akiktől valós idejű visszajelzést kaphatunk.InfraWorks 2024 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64bit:
- Microsoft Windows 10 Enterprise vagy Pro
- Microsoft Windows 11
- Google Chrome (legújabb), vagy Firefox (legújabb)

Hardverigények

- 8 GB vagy több memória (16+ GB ajánlott)
- 16 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- 3,0 GHz-es vagy gyorsabb, kettő vagy több magos SSE4.1 technológiát támogató processzor
- 1280x720 (1440x900+ ajánlott) felbontás
- DirectX 10.1 képes grafikus kártya 2 GB vagy több memóriával és 8x Antialiasing támogatással
- Telepítéshez és licenckezeléshez szélessávú folyamatos internetkapcsolat
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum