Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Inventor 2021 újdonságai

Az Inventor 2020. március 29-én megjelent legújabb, 2021-es verziója megnövelt teljesítménnyel, felhasználóbarátabb környezettel járul hozzá a tervezők munkájához. Az Inventor 2021 több kisebb módosítást és fejlesztést tartalmaz az egységes megjelenés és kényelmes fehasználás érdekében, de néhány nagyobb szabású átalakítás is történt.

Felhasználói felület

Egy új, sötét témát találhatunk a vizuális beállításokban.

inventor 2021

Az Inventor 2021-es verziójában újabb parancsok párbeszédpaneleit frissítette az Autodesk fejlesztő csapata. A standardizálásban most érintett parancsok a Menet (Coil), Egyesítés (Combine), Elem másolása (Copy Object), Vázszerkezet generátor (Frame Generator), Törlés (Delete Face), Szeletelés (Split), Hajlítás (Bend Part), a Héj (Thicken) és a Matrica (Decal).

Alkatrészeket érintő fejlesztések

Bővített információkat jeleníthetünk meg a fastruktúrában a kiadott parancsokról. A bővített nevek a beállításokban való engedélyezés után fognak megjelenni.

inventor 2021

Bővült a kiterítés parancs funkcionalitása. Mostantól az alkatrész több részletét is ki tudjuk jelölni rögzítettként. Ezután kell meghatározni a síkot, amibe ki szeretnénk teríteni a formát. Ez lehet az alkatrész valamilyen síkja, vagy XY, XZ és YZ síkok.

inventor 2021

A lemezalkatrész tervezést érintő legújabb fejlesztéssel a lehajlást vagy szögérték vagy referenciasík megmutatásával állíthatjuk be. Itt az alkatrész egy sík felülete, munkasíkja, vagy egy kiindulási sík adható meg referenciának.

inventor 2021

Vázszerkezet generátor

Változtatások történtek a vázszerkezet generátor működésében. Az új, felhasználóbarátabb párbeszédpanelen három új megjelenítési beállítást és egy új szűrőt kaptunk, ami a profilok könnyű kiválasztását szolgálja. Módosult a profil előnézet. Az új verziótól kezdve a kijelölt éleken és egyeneseken csak a kiválasztott profil fog megjelenni.

inventor 2021

Összemetszés paranccsal mostantól íves felület is használható.

inventor 2021

Alapértelmezett elnevezések

Az Inventor automatikusan elnevezi a váz és csővezeték tervező modul által generált, vagy tükrözéssel, másolással létrehozott alkatrészeket. Az igényeknek megfelelően attribútumok hozzárendelésével testreszabhatjuk az automatikusan adott neveket.

inventor 2021

Tervlapokat érintő fejlesztések az Inventor 2021-ben

A 2021-as verzióban lehetőségünk nyílik rajzlap sablonok készítésére. Itt egy, már elkészített idw-t tudunk sablonként menteni. Ebben az esetben, ha ezt a sablont használjuk egy új alkatrésszel, akkor a tervlapon automatikusan meg fognak jelenni az előre beállított nézetek, feliratok, táblázatok.

inventor 2021

A rajznézet párbeszédpanel lehetővé teszi árnyékolt 3D nézetek létrehozását. Emellett frissültek a vonalstílus beállítások, ahol az árnyékolás stílusának beállítására van lehetőség. Méret megadásnál új, elforgatott méretvonalakat is használhatunk. A méretvonalat hozzáigazíthatjuk az alkatrész egy meglévő éléhez, vagy felületéhez. A tervlapok készítésekor a méretezés mellett már a mérés parancs is elérhető.

Kompatibilitás

Az Inventor 2021-be linkelt 3D Revit fájlok nem vesztik el a kapcsolatukat a forrás modellel. Az Inventor fastruktúrájában pedig a Revit elemek is nyomonkövethetőek. Az RVT fájlból származó adatok hivatkozhatóvá válnak. Ha ezek az adatok módosulnak az épülettervező szoftver által, akkor erről az Inventor 2021 értesítést kap. További kompatibilitási javításokat tapasztalhatunk a Solid Edge, Fusion 360, AutoCAD és .step fájlok esetében.

Mentési beállítások

Beállítható, hogy automatikus mentésnél mely változások, módosítások kerüljenek mentésre. Így nem kerülnek mentésre azok az elemek, amiket a program minden megnyitáskor, vagy módosításkor automatikusan újraszámol.

Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum