Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Inventor 2022 újdonságai

Az Inventor 2022-es verziójában az általunk már korábban is használt eszközök tovább finomultak, hogy minél több időt fordíthassunk a tervezésre és az innovációra. Ennek jegyében egy új munkafolyamat is a rendelkezésünkre áll az alkatrészek és összeállítások tervezési variációinak, gyártási műveleteinek és egyszerűsítési szintjeinek kezelésére.

Modell állapotok

A tervezés során a termékeknek több változata is jelen van, amelyek hasonlóak, de mégis eltérőek. Ezeket a változatokat általában külön fájlban kezeljük, a fájlok között pedig nincs kapcsolat. A Model States (Modell állapotok) egy új munkafolyamat, amely lehetővé teszi egy alkatrész vagy egy összeállítás többféle ábrázolását egyetlen fájlban.

Példány tulajdonságok

A példány tulajdonságok (Instance Properties lehetővé teszik tulajdonságok hozzárendelését az összeállítások alkatrészeihez. A hozzárendelt tulajdonságok a szülő összeállításban tárolódnak. Az iProperties-től eltérően a példány tulajdonságok nem érintik a hivatkozott komponensek fájljait. A példányt tulajdonságok csak az egyes összeállítások alkatrészeihez tartoznak, és felülbírálhatják az egyedi iProperty értékeket. A példány tulajdonságok a címkékben és az alkatrészlistákban állnak rendelkezésre.

Együttműködés

A fejlesztők minden évben újabb módszerekkel próbálják zökkenőmentesebbé tenni az a más tervezési rendszerekkel történő kommunikációt. A 2022-es verzióban a Revit és a Fusion 360 munkafolyamat került előtérbe.

Az RVT-be történő exportálás magában foglalja az új Egyszerűsítés (Simplify) parancsot, és olyan RVT-modellt állít elő, amely csak a Revit tervezéséhez szükséges összetevőket és tulajdonságokat tartalmazza. A Revit Exports az Inventor modell böngészőjében kapott helyet.

Az Inventor 2022-ben megkönnyíthetjük az adatok megosztását a Fusion 360 alkalmazással egy új, Send to Fusion munkafolyamat által, amely automatikusan összekapcsolja az Inventort az Fusion Team-fiókunkkal, feltölti az alkatrész fájlját, és a Fusion 360 alkalmazással. Nincs szükség a fájl exportálására az Inventor programból, majd feltöltésre és importálásra a Fusion 360 rendszerébe. Ha frissítjük az alkatrészt az Inventorban, akkor ismét elvégezhetjük az adatküldési folyamatot, aminek eredményeként az alkatrész frissül a Fusion 360-on belül is.

Rajzkészítés

A rajzokon megváltoztathatjuk az árnyékos nézetek megjelenését a modell megvilágítási stílusának módosításával.
Új rajznézeti lehetőségek állnak rendelkezésre a 3D-modellben létrehozott kameranézetek és 3D-s címkék újbóli felhasználásához. A középvonalak és a meghosszabbított vonalakkal ellátott középponti jelek megszakadnak a méretekkel való találkozáskor, ami megkönnyíti a méretek leolvasását.

Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum