Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

AutoCAD LT 2023 újdonságai

Az AutoCAD LT 2023 verzióban új eszközöket ugyan nem találunk, viszont az előző verzióban újdonságként megjelent automatizálási- és együttműködési eszközök további bővülését tapasztalhatjuk.

Számlálás

Az előző verzióban megjelent számlálás a teljes rajzra vonatkozott. Az AutoCAD LT 2023-ban a számlálás leszűkíthető egy kijelölési régióra is, a kijelölt területen belül megszámláltathatjuk a blokkokat, vagy a geometria feltételeknek eleget tevő, vagy kattintással meghatározott elemeket. A megszámlált objektumok kijelölt objektumként is viselkednek egyben, így velük szerkesztési műveletek végezhetők.

acad lt 2023

Pausz (Követés)

A pausz létrehozása eddig csak a webes AutoCAD-ben volt elérhető. A 2023 verziótól kezdve az LT asztali változatában is megjelenő funkcióval egy virtuális, közösen használt pauszpapírt helyezhetünk a rajzra, amin jelöléseket, megjegyzéseket tehetünk. A rajzot a pausszal együtt elküldhetjük az együttműködőknek, akik megtekinthetik a pausz tartalmát, és a tervet ennek megfelelően módosíthatják. A pausz tartalma nem épül be automatikusan az eredeti rajzba, így nem is "rontja el" azt.

AutoCAD LT 2023

Lebegő ablakok

Már az előző verzióban lehetővé vált az egyazon program keretében megnyitott rajzok több monitor használatakori áthelyezése egy másik monitorra. Az új verzióban az áthelyezett rajzablakokat a parancssor is követi, azaz a parancssor mindig az aktív rajzablakban érhető el. (A parancssor a Ctrl+9 billentyűkombinációval rejthető el, és hívható elő újra.)

LT 2023

Egyéb változások

  • Az LT 2023-as DWG fájlformátuma nem változott az előző verzióhoz képest, 2018 óta változatlan.
  • Az egyre több, folyamatosan mozgó, felbukkanó, megfigyelő, animáló képernyőrészek áldozatául esett a hardver. Az AutoCAD LT 2023 az ARM (energiatakarékos és egyben kisebb teljesítményű) processzorok használatát nem támogatja.
  • Új parancs az ALAPKIVÁG (CUTBASE), mely a COPYBASE parancs mintájára működik, azonban a másolással ellentétben kivágja a kijelölt objektumokat a rajzból.
  • Ha a vonallánc kezdőpontján, a megjelenő menüből új töréspontot szúrunk be, akkor az nem új szegmenst ad a vonallánchoz, hanem az első szegmenst bontja ketté az újonnan megmutatott sarokponttal.
  • Az MLEADER parancs új opciója, hogy meglévő többsoros szöveghez utólag fűzhetünk mutatóvonalat.
  • Az új ARCTEXT paranccsal egy megmutatott ív mentén készíthetünk feliratokat.
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum