Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk 3ds Max ismertető

Az Autodesk 3ds Max egy átfogó 3D modellező, animációs és renderelő megoldás. A szoftver segíti az építészek, tervezők, mérnökök és látványtervezők munkáját az első koncepciórajzoktól a végső, filmminőségű prezentációkig. Hatékony eszköz a 3D játéktervezés, szabadformájú modellezés, animációk vagy filmek speciális hatásainak elkészítéséhez.

Az AutoCAD és a Revit szoftvertermékek családjaival fenntartott digitális folytonosságnak köszönhetően a 3ds Max kulcsfontosságú eleme lehet bármilyen digitális látványtervezési munkafolyamatnak.


Hatékony modellezés

Környezetek, tárgyak és karakterek széles választékát formálhatjuk meg és hozhatjuk létre a különféle modellezési technikák segítségével.

 • A poligon modellezés a játéktervezésben elterjedt, ahol az egyedi poligonok feletti irányítás lehetővé teszi az extrém optimalizálást.
 • A poligonok alternatívájaként simított felületet is használhatunk, amely kiküszöböli a poligonmodell egyenes éleit. A NURBS (Non-Uniform Rational B-Splines) felület egy matematikailag leírható szabad formájú felület, amiket például az autók karosszéria elemeinél használnak, mely felületek bármilyen felbontásban pontosan reprodukálhatók. A NURBS segítségével egy felületből simított gömb hozható létre.

Renderelés

A 3ds Max a legtöbb ismert renderelővel együttműködik - köztük az Arnold, V-Ray és a Mental Ray programokkal. A látványterveket és a jeleneteket integrált eszközökkel hozhatjuk létre anélkül, hogy el kellene hagynunk a 3ds Max munkaterületét.

Az alapértelmezett renderelő módszer, a scanline rendering az évek alatt folyamatos fejlesztésen és bővülésen ment keresztül. Kiegészítésül, többek mellett használhatjuk még:

 • Arnold a 3ds Max szoftverhez: a MAXtoA beépülő modul a 3ds Max integrált része, így biztosítva az Arnold legújabb szolgáltatásaihoz való hozzáférést.
 • ART Renderer: egy processzor alapú renderelő építészeti, termék- és formatervezési renderelésekhez és animációkhoz.
 • Mental Ray: olyan technikát alkalmaz, mely lehetővé teszi egy kép renderelési feladatának szétosztását számítógépek között.

Könnyen konvertálhatjuk a régi jeleneteket az újabb fények, anyagok és megjelenítő funkciók előnyeinek kihasználása érdekében, de a renderelő motorok között is zökkenőmentesen válthatunk.

Hasznos funkciók


 • Valósághűen viselkedő folyadékokat hozhatunk létre.
 • A mozgási útvonalak módosításával az animációkat közvetlen visszajelzés mellett szerkeszthetjük.
 • Kidolgozott részecskeáramlási effektusokat - például vizet, tüzet, permetet vagy havat - hozhatunk létre.
 • A szimulációs adatokat CFD, CSV vagy OpenVDB formátumban is animálhatjuk.
 • Egyetlen nézetben férhetünk hozzá a helyi számítógépen vagy a hálózaton található 3D tartalmakhoz, amelyek ezután azonnal kereshetővé válnak.
 • A CivilView eszközzel létrehozott járművek támogatják a 3ds Max fizikai anyagait, csökkentve az átalakítás szükségét, és egyszerűbbé téve a renderelést.
 • Az Autodesk Viewer segítségével közvetlenül a 3ds Max felületéről oszthatunk meg modelleket, és tekinthetjük meg az online visszajelzéseket.
 • A látható illesztéseket akár hat anyag elmosásával alakíthatjuk át egy adott objektumon.
 • Közvetlenül a nézetablak hajkiválasztó és -stilizáló eszközei segítségével, a vágás és fésülés eszközökkel is befolyásolhatjuk a haj és szőr kialakítását.

A program önállóan is, és - mindent egybevéve kedvezőbb áron - az Építőipari gyűjtemény, a Terméktervezési gyűjtemény és a Média gyűjtemény részeként is elérhető.3ds Max 2023 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64bit:
- Microsoft Windows 10, 11
- Legújabb Internet Explorer / Microsoft Edge / Mozilla Firefox / Google Chrome böngésző

Ha az adott operációs rendszer támogatása megszűnik, akkor vele együtt az azon futó Autodesk termék támogatása is véget ér.

Hardverigények

64bit:
- 4 GB vagy több memóri, 8 GB ajánlott
- 9 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- 3,0 GHz-es vagy gyorsabb 64 bites kétmagos Intel vagy AMD SSE4.2-technológiát támogató processzor
- Grafikus kártya: Ajánlott grafikus kártyák listája »
- Telepítéshez és licenckezeléshez szélessávú internetkapcsolat
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum