Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

3ds Max 2023 újdonságai

A 3ds Max 2023 új modellezési lehetőségeket kínál a népszerű retopológiai eszközkészlethez és a Working Pivothoz, a felhasználók által kért továbbfejlesztéseket az Autobackup rendszerhez, a glTF támogatását a 3D-s tartalmak biztonságos megosztásához.

Újdonságok áttekintésegITF támogatás

Egyszerűen közzétehetünk 3D-s tartalmakat közvetlenül a glTF 2.0-ban webalkalmazásokban, online áruházakban, böngészőjátékokban, miközben biztosítjuk a vizuális minőség megőrzését.

Retopology eszközök 1.2

Előfeldolgozás: A program az összetett hálóadatokat minden eddiginél gyorsabban dolgozza fel a ReForm retopológia beállításai között található új Pre-process" opcióval. Ha aktív, a ReForm egy átmeneti és egyszerűsített hálót generál, amely pontosan követi a bemeneti geometriát. Az újrahálózott adatokat ezután tiszta quad geometria létrehozására kerül felhasználásra.

Adat kiterjesztés: Ez az új eszköz lehetővé teszi a meglévő hálóadatok, például simítócsoportok, UV-k, normálisok terjesztését a bemeneti topológiáról az új Remesh és Retopology mesh kimenetre, miközben biztosítja a hálóadat-információk megőrzését. A ReForm Auto Edge kényszerek használatakor rugalmasan átvihetjük a már létrehozott fontos hálóadatokat a kimeneti eredménybe.

Pivot pontok

Elhelyezés: a Place Working Pivot egy módszert biztosít a Pivot pontok helyzetének és tájolásának gyors beállítására. Ha aktív, a munkapontot elhelyezhetjük a jelenetben lévő aktív objektum bármely sarkára, élére, felületére vagy felezőpontjára.
Pont létrehozása működő Pivotból: a jelenetekhez egy új Pivot Helper objektum adható, mely igazodik a működő Pivot pozíciójához és tájolásához.
Rács létrehozása működő Pivotból: Könnyen elhelyezhetünk és aktiválhatunk egy Grid Helpert, ami a működő Pivot aktuális helyzetéhez és tájolásához igazodik, lehetővé téve a jelenet intuitívabb bővítését.
Működő Pivot igazítása: a funkció lehetővé teszi a működő Pivot tengelyirányának interaktív beállítását és újraigazítását.
Pivot kiválasztása: a működő Pivot pozícióját és irányát igazíthatjuk az aktuális sarok, él, vagy homloklap átlagához.

Új tulajdonságok a fizikai anyagnál

A fizikai anyag két új tulajdonsággal bővült: a Sheen a szövetekhez, a Thin Film pedig szappanbuborékokhoz vagy olajos felületekhez használható.

További újdonságok

  • Az alapértelmezett felhasználói felülethez egy új Automatikus biztonsági mentés eszköztár került.
  • Tartalmazza az Arnold legújabb verzióját, amely segít bonyolult projektek kezelésében, a folyamat testreszabásában, és kiváló minőségű 3D képek gyors renderelésében.
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum