Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Navisworks ismertető

Az Autodesk Navisworks szoftverrel lehetővé válik a teljes, akár más-más szoftverekkel készített, de egy közös, központi fájlba összeillesztett 3D modellek valósidejű megtekintése és a szakágak összehangolása. Az ütemtervek felhasználásával 4D tervezés valósítható meg.
Az Autodesk Navisworks szoftverrel akár a tervezők, akár a kivitelezők, vagy beruházók már a tervezés, vagy a kivitelezés korai fázisban felismerhetik a lehetséges hibákat az ütközésvizsgálat segítségével, vagy bemutathatják a projekteket fotórealisztikus látványképek, vagy animációk formájában.

A Navisworks "mindenevő", az Autodesk fájlformátumokon kívül képes beolvasni és kezelni számos más szoftverfejlesztő fájlformátumát. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas a különböző szakágak által, a legkülönfélébb szoftverekkel előállított 3D modellek egymáshoz hangolására, együttes vizsgálatára.

Mi az a 4D tervezés? Íme a válasz:


A különböző, nem feltétlenül Autodesk fejlesztésű szoftverek közös nevezője az NWC fájl, amit egy erre a célra készített beépülő modullal állíthatunk elő a modellünkről. Az NWC fájlok linkek segítségével történő összeillesztése és a modellek egymáshoz való pozíciójának meghatározása után előállítható az úgynevezett teljes modell, azaz Navisworks NWF és NWD fájl.

A linkek lehetőséget teremtenek a Navisworks-ben arra, hogy az összeállítások, az elkészített látvány, vagy ütközési nézetek változatlanok maradjanak az egyes szakági modellváltozatok újratöltése után is. Ha a kritikus helyeken nézeteket gyártunk, akkor azok minden egyes koordináció során áttekintést biztosítanak a különböző szakági modellek fejlődéseiről, javításairól.

Navisworks

Autodesk Navisworks két kiépítésben érhető el, és létezik egy ingyenes nézegető változat:


Manage és Simulate kiépítések összehasonlítása

Autodesk Navisworks Manage
(teljes kiépítés)
Autodesk Navisworks Simulate
(alap kiépítés)
3D fájlok és adatok összeillesztése
Valós idejű navigáció
Eszközök a háromdimenziós modell vizsgálatára
Közzététel NWD és 3D-DWF fájlformátumban
4D tervezés (ütemterv)
Fotorealisztikus vizualizáció
Objektumanimáció
Ütközések felismerése és nyilvántartása

Navisworks 2023 rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64bit:
- Microsoft Windows 10, 11
- Microsoft Internet Explorer 8 vagy újabb

Ha az adott operációs rendszer támogatása megszűnik, akkor vele együtt az azon futó Autodesk termék támogatása is véget ér.

Hardverigények

- 2 GB vagy több memória
- 15 GB vagy több szabad hely a merevlemezen
- 3,0 GHz-es vagy gyorsabb processzor
- 1280x800 felbontású (1920x1080 ajánlott) grafikus kártya (true color beállítási lehetőséggel), Direct3D 9 és OpenGL Shader Model 2 képességgel
- Telepítéshez és licenckezeléshez szélessávú internetkapcsolat
Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum