Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk ReCap Pro ismertető

Az Autodesk ReCap Pro a meglévő állapotok, a környezet, domborzat lézerszkennelésével előállított pontfelhőkkel való hatékony munkát teszi lehetővé: segítségével a valóságot könnyedén 3D modellekké (ReCap Pro - Revit / Civil 3D / InfraWorks kapcsolat) vagy 2D rajzokká (ReCap Pro - AutoCAD kapcsolat) alakíthatjuk.

Az Autodesk ReCap a pontfelhők előállítása során lézerszkennelési adatokat importál az összes népszerű készülékgyártó mérőműszereiből. Ha a felmérés során a műszerek az álláspontjait nem közvetlenül világkoordinátákkal látják el, az Autodesk ReCap automatikusan - vagy manuálisan kiválasztott vezérlőpontokkal (regisztráció) - kapcsolhatja össze az egyes álláspontokat. A koordináta-transzformációk az Autodesk ReCap-ban is végrehajthatók. Ilyen módon tetszőleges számú álláspont és hozzá tartozó adathalmaz kapcsolható össze egyetlen pontfelhővé.

Az Autodesk ReCap számos pontfelhő funkciót kínál:

  • Lézerszkennelés automatikus tájékozása: a lézerfelmérésből nyert adatokból rövid idő alatt 3D pontfelhő készíthető
  • Pontfelhők megtekintése és szerkesztése: lehetségessé válik pontfelhők importálása, melyeket a ReCap Pro segítségével tovább szerkeszthetünk, és más Autodesk szoftverben felhasználhatunk
  • Intelligens letisztítás: a pontfelhőt automatikusan megtisztíthatjuk a nem szükséges objektumoktól (emberek, fák, bútorok)
  • Modellek jelölése és feliratozása: a projekthez kommenteket, méreteket, hiperhivatkozásokat vagy képeket adhatunk tetszés szerint, azokat meg is oszthatjuk

A ReCap olyan eszközkészletet biztosít, amely lehetővé teszi a pontfelhőben történő mérést (távolság, szög) , jelölést (megjegyzés, revízió) és az együttműködőkkel történő kommunikációt akár asztali, akár mobil eszközön.

Fényképből pontfelhő

Például a terepmodellezéshez a legtöbb esetben a légi felmérésekből származó fényképeket (drón, helikopter vagy repülőgép) használják. Miután az egymást átfedő fényképeket feltöltjük az Autodesk ReCap Pro részét képező ReCap Photo alkalmazásba, eldönthetjük, hogy 3D modellt vagy pontfelhőt készítünk. A kész pontfelhő ReCap fájlként (RCP) kerül mentésre, majd referenciaként beilleszthető valamennyi Autodesk termékbe.

Pontfelhő felhasználása Autodesk szoftverekben

Az előálló pontfelhő elérhető válik az Autodesk termékekben további szerkesztéséhez.

  • ReCap Pro és Revit kapcsolata: a bevetített pontfelhő alapján, a vélt helyeken építész objektumok, épületgépészeti elemek hozhatók létre.  • ReCap Pro és AutoCAD kapcsolata: a bevetített pontfelhő adott nézeten, beállított magasságú, nézettartományú metszeten 2D elemekkel körberajzolható.ReCap Pro rendszerkövetelmények

Szoftverigények

64 bit:
- Microsoft Windows 10 vagy újabb
- Google Chrome legfrissebb verziója

Hardverigények

- 8 GB vagy több memória (16 GB vagy több ajánlott)
- 2 GHz-es vagy gyorsabb 64-bites (x64) processzor
- 1280 x 1024 True Color kimenet (ajánlott: 1600 x 1050, True Color)
- grafikus kártya: OpenGL 3.1 256 MB memóriával (ajánlott: OpenGL 3.3, 1 GB vagy több memóriával)
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum