Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk online fájlmegtekintés

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött Autodesk megtekintő nem igényel telepítést, a fájlokat online, a böngészőn keresztül nyithatjuk, tekinthetjük, vagy oszthatjuk meg.

Az Autodesk megtekintő használatához csupán egy Autodesk felhasználói fiók (Autodesk Account) megléte szükséges, mellyel az Autodesk felhasználók automatikusan rendelkeznek.

Ha valaki újonnan regisztrál, azaz létrehoz egy Autodesk Account-ot, de nem vásárol Autodesk termékeket, az Autodesk megtekintő mellett használhatja az Autodesk felhőszolgáltatásait és a felhőtárhelyet is.

A megtekintő az alábbi - nem feltétlenül Autodesk fejlesztésű szoftverekhez tartozó - fájlformátumok megtekintésére használható:

3DM, 3DS, A, ASM, AXM, BRD, CATPART, CATPRODUCT, CGR, COLLABORATION, DAE, DDX, DDZ, DGK, DGN, DLV3, DMT, DWF, DWFX, DWG, DWT, DXF, EMODEL, EXP, F3D, FBRD, FBX, FSCH, G, GBXML, GLB, GLTF, IAM, IDW, IFC, IGE, IGES, IGS, IPT, IWM, JT, MAX, MODEL, MPF, MSR, NEU, NWC, NWD, OBJ, OSB, PAR, PMLPRJ, PMLPRJZ, PRT, PSM, PSMODEL, RCC, RCS, RVM, RVT, SAB, SAT, SCH, SESSION, SKP, SLDASM, SLDPRT, SMB, SMT, STE, STEP, STL, STLA, STLB, STP, STPZ, VPB, VUE, WIRE, X_B, X_T, XAS, XPR

A fájlokat közvetlenül a számítógépről, vagy felhőtárhelyről nyithatjuk meg.

AutoCAD - DWG, DXF fájlok

DWG Használhatjuk a hagyományos tol (pan) és nagyítás (zoom) parancsok mellett a klasszikus mérési funkciókat (hossz, terület, szög). A pontos erdeményekhez természetesen a tárgyraszteri pontok automatikusan felismerésre kerülnek.

Használhatunk fóliakezelőt, amelyen keresztül az AutoCAD rajz fóliái tetszőlegesen ki- és bekapcsolhatók. A tulajdonság panelen a kiválasztott elem jellemzőit kérdezhetjük le meglehetősen részletekbe menően.

Revit - RVT fájlok

RVT A Revit modelleknél (RVT-fájlok) használhatjuk a hagyományos tol (pan) és nagyítás (zoom) parancsok mellett a klasszikus mérési funkciókat (hossz, szög). A pontos erdeményekhez természetesen a tárgyraszteri pontok automatikusan felismerésre kerülnek már a térbeli nézeten is.
A modell áttekintéséhez felhasználhatjuk a rajzban elkészített elnevezett nézeteket, a térbeli modellekhez a keringést, az élő metszősíkokat és metszetdobozokat, vagy a robbantott nézetet.

Használhatunk modell-intézőt, amelyen keresztül a modell elemei tetszőlegesen ki- és bekapcsolhatók, és tulajdonság panelt, ahol a kiválasztott elem jellemzőit kérdezhetjük le.


A fájlokban jelöléseket készíthetünk, melyeket megjegyzésekkel láthatunk el. A fájlt egy automatikusan generált URL segítségével bárkivel megoszthatjuk, úgy, hogy a másik félnek szintén nem szükséges szoftvert, vagy alkalmazást telepítenie, de még regisztrálnia sem kell. Egyszerűen a böngészőjén keresztül látja a megosztott és adott esetben megjegyzésekkel ellátott fájlt, sőt saját megjegyzéseivel ki is egészítheti. Mivel a fájl felhőben tárolódik, így bárki, akivel megosztjuk a fájlt megjegyzéseket írhat, mely megjegyzések mindenki számára láthatóvá válnak.
A fájlok alapértelemezetten 31 napig érhetők el, az érvényességet azonban egy kattintással meghosszabbíthatjuk.

A feltöltött fájlokat nyomtathatjuk is, vagy képernyőfotókat készíthetünk.

Ugrás a fájlmegtekintő oldalra »

Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum