Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

SOFiSTiK Reinforcement ismertető

A SOFiSTiK Reinforcement segíti a vasalással ellátott 3D Revit modellek 2D vasalási terveinek előállítását.

A termék a szoftver mellett magában foglal számos, a helyi és irodai igényekhez alakítható, testreszabható családot is, melyek alapján feliratozás és vastáblázat készíthető. Előnye (mely néha a hátránya is), hogy csak Revit objektumokkal dolgozik, így egy "külsős" Revit is ugyanazt látja a modellben, mint az, aki a vasalást vagy a tervet készítette.

A szoftver használatának lépései

1. A 3D modellben a Revit parancsokkal helyezhető el a vasalás, azaz a vasalás modellezése továbbra is többnyire a Revit funkciókkal történik.

2. SOFiSTiK Statika számítással előállított, szükséges vasmennyiség teljesülésének ellenőrizése a lefektetett, elhelyezett vasalás alapján a lemezek, gerendák és pillérek esetén.

3. Konszignálás után az egyes nézetekben elkészíthetők a hajlítási formák kivonatai (vas alakok), a vasalási létrák és a mutatók feliratokkal és ábrákkal Revit parancsokkal (akár SOFiSTiK családokkal).

4. Vasbetét- és hálólista generálható DOCX és PDF formátumban előre beállított, vagy tetszőlegesen testreszabható sablonok alapján.

Vasalásszerkesztés jellemzői

  • Három munkamódszer támogatása, azaz projekt, műtárgy vagy tervlap alapú konszignálás: a konszignálás során a teljes modellben, műtárgyanként vagy tervlaponként külön történik az azonos vasak felismerése
  • Konszignálás kiegészítő kerekítési beállítások, vagy kritériumok (folyóméter, nem íves, kötőelem, stb.) alkalmazásával
  • SOFiSTiK többszöröző használata a vasbetétekhez és a hálókhoz
  • Egyszerű elemek (pillér, gerenda, fal és lemezszegély) vasalásának beépített, vagy egyedi sablonok alapján történő automatikus előállítása
  • Vasalási rétegek, helyzetek hozzárendelése a vasak tulajdonságaihoz (alsó, felső vasalás definiálása födémekben, falakban, alaplemezekben)
  • Tallózás a vasbetét- és hálópozíciók között
  • Az elhelyezett vasalás tulajdonságának fagyasztása és feloldása
  • Testreszabható vasbetét, háló és hajlítási táblázat, skicc készítése PDF és DOC fájlba

Az alkalmazás kizárólag azt a munkamódszert támogatja, amikor az épületmodell, a vasalási modell és a tervek egyazon Revit fájlban készülnek.
A SOFiSTiK által készített családok (vasalak, felirat, stb.) természetüknél fogva egy másik Revitben szabadon, SOFiSTiK licenc nélkül is (fel)használhatók.

SOFiSTiK ReinforcementSOFiSTiK Reinforcement rendszerkövetelmények

A rendszerkövetelmények megegyeznek a futtatáshoz használt Revit rendszerkövetelményeivel. A program a Revit kiegészítéseként önállóan használható, nem szükségeltetik hozzá egyéb SOFiSTiK termék.

Reviten felüli hardverigény

- 1 GB szabad hely a merevlemez C: meghajtóján

A szoftver Revit LT környezetben nem futtatható.

Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum