Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

AutoCAD Map 3D eszközkészlet ismertető

AzAutoCAD Map 3D eszközkészlet egy nagypontosságú térképkészítő és térinformatikai elemző szoftver. Rendelkezik olyan FIR (GIS) eszközökkel és szolgáltatásokkal, melyek szükségesek lehetnek a térképek készítésénél és földrajzi információk megszerzésénél egyaránt. A program az AutoCAD összes szolgáltatásával rendelkezik, valamint a térképezéssel és térinformatikával foglalkozó szakemberek számára számos kiegészítő szolgáltatást nyújt.

Alkalmazási lehetőségek

Az AutoCAD Map 3D eszközkészletet elsősorban mérnökök, tervezők, műszaki szakemberek, közüzemi cégek vezetői alkalmazhatják hatékonyan, valamint olyan szakemberek, akik térképet készítenek vagy a karbantartásukat végzik. Ezen kívül infrastruktúra tervezésére, térképi adatok elemzésrére vagy tervkészítésre használható. Ezek a felhasználók általában több rajzzal, nagyméretű adatállományokkal dolgoznak.
Az AutoCAD Map 3D eszközkészletet elsősorban a közműszolgáltatók (víz, villany, gáz, stb.), a távközléssel foglalkozó cégek, önkormányzati szervek, állami intézmények, valamint a különböző természeti erőforrások kutatói alkalmazhatják. Segítségével megkönnyíthető az infrastruktúra kezelése és tervezése. Ezek az adatok nagy pontosságú rajzi környezetben jeleníthetők meg.

Map 3D

Elemzések készítése

Az AutoCAD Map 3D eszközkészlet objektumainak nyitott topológiájú adatmodelljén térinformatikai elemzések végezhetők. Például poligon-átfedés elemzéssel megmutatható, hogy egy tervezett közmű vezeték esetleges káros hatása potenciálisan mely ingatlanokat érintheti. A hálózatelemzés eszközeivel a felhasználó meghatározhatja két földrajzi pont között a legrövidebb útvonalat. A nyomvonal-elemzésben a szakaszok és csomópontok ellenállásait szabadon definiálhatja. Az AutoCAD Map 3D eszközkészlet a csomópont, hálózat és poligon topológiákat egyaránt támogatja.

Map 3D

Az AutoCAD Map 3D eszközkészlet fő funkciói

Az AutoCAD Map 3D eszközkészlet leegyszerűsíti a térképszerkesztést, mivel már a digitalizálás közben is lehetővé teszi leíró adatok bevitelét, csatolását. Amint a digitális térképek rendelkezésére állnak, a felhasználó a különböző forrásból származó térképeket, a szoftver által támogatott globális koordináta-rendszerek bármelyikébe integrálhatja. Az AutoCAD Map 3D eszközkészlet széleskörű térképtisztító és javító eszközei, mint például a "gumiasztal" transzformáció, vagy a duplikált objektumok eltávolítása, egyszerűvé teszik a minősített térképek előállítását. Az AutoCAD Map 3D eszközkészlet segítségével más, a térképészetben használatos formátumokat, újradigitalizálás nélkül olvashat be:

 • ESRI ARC/INFO Coverages
 • MicroStation DGN
 • MapInfo MIF

Map 3D

Jellemzők

 • Többféle adattípus kezelése
 • Többféle raszteres és vektoros fájlformátum kezelése (BMP, DIB, FLC, FLI, GIF, GP4, JPG, MIL, PCT, PCX, PNG, RLE, RST, TGA, TIF)
 • Topológiai információk létrehozása
 • Alapvető térinformatikai elemző műveletek
 • Lekérdezési lehetőségek
 • Térképek létrehozása és letisztázási eszközök
 • Adatbázis csatolás
 • FIR elemző eszközök
 • Koordinátakonverziós lehetőségek


AutoCAD Map 3D eszközkészlet rendszerkövetelmények

Az AutoCAD Map 3D eszközkészlet rendszerkövetelményei megegyeznek a mindenkor aktuális AutoCAD - szakági eszközkészlettel rendszerkövetelményeivel. Kiegészítésül:

Adatbázis kapcsolatok

- Microsoft SQL Server 2017, 2019 Standard és Enterprise Editions
- Oracle 12cR2 (12.2.0.1.0) Standard Edition és Enterprise Editions
- Oracle 19c Oracle 19.3 Enterprise Edition és Standard Edition 2
- Oracle 21c Oracle 21.3 Enterprise Edition és Standard Edition 2
- Raszter: DEM, JPG2K, DTED, MrSID, ECW, PNG, ESRI Grid, TIFF, JPEG, ESRI ASCII
- Autodesk SDF 3.0
- ARCGIS 10.8.1, 10.7.1, 10.6.1
- MySQL 8.0
- OGC WMS 1.3.0
- OGC WMTS 1.0.0
- OGC WFS 2.0.0
- SQLite 3.27.2
- PostgreSQL 13.9 + PostGIS 3.0
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum