Általános tervezés
Épülettervezés
Szerkezettervezés
Infrastruktúra tervezés
Látványtervezés
Gépészeti tervezés

Autodesk AutoCAD Map 3D ismertető

Az Autodesk AutoCAD Map 3D egy nagypontosságú térképkészítő és térinformatikai elemző szoftver. Rendelkezik olyan FIR (GIS) eszközökkel és szolgáltatásokkal, melyek szükségesek lehetnek a térképek készítésénél és földrajzi információk megszerzésénél egyaránt. A program az AutoCAD összes szolgáltatásával rendelkezik, valamint a térképezéssel és térinformatikával foglalkozó szakemberek számára számos kiegészítő szolgáltatást nyújt.

Alkalmazási lehetőségek

Az AutoCAD Map szoftvert elsősorban mérnökök, tervezők, műszaki szakemberek, közüzemi cégek vezetői alkalmazhatják hatékonyan, valamint olyan szakemberek, akik térképet készítenek vagy a karbantartásukat végzik. Ezen kívül infrastruktúra tervezésére, térképi adatok elemzésrére vagy tervkészítésre használható. Ezek a felhasználók általában több rajzzal, nagyméretű adatállományokkal dolgoznak.
Az AutoCAD Map szoftvert elsősorban a közműszolgáltatók (víz, villany, gáz, stb.), a távközléssel foglalkozó cégek, önkormányzati szervek, állami intézmények, valamint a különböző természeti erőforrások kutatói alkalmazhatják. Segítségével megkönnyíthető az infrastruktúra kezelése és tervezése. Ezek az adatok nagy pontosságú rajzi környezetben jeleníthetők meg.

AutoCAD Map 3D

Elemzések készítése

Az AutoCAD Map objektumainak nyitott topológiájú adatmodelljén térinformatikai elemzések végezhetők. Például poligon-átfedés elemzéssel megmutatható, hogy egy tervezett közmű vezeték esetleges káros hatása potenciálisan mely ingatlanokat érintheti. A hálózatelemzés eszközeivel a felhasználó meghatározhatja két földrajzi pont között a legrövidebb útvonalat. A nyomvonal-elemzésben a szakaszok és csomópontok ellenállásait szabadon definiálhatja. Az AutoCAD Map a csomópont, hálózat és poligon topológiákat egyaránt támogatja.

AutoCAD Map 3D

Az AutoCAD Map fő funkciói

Az AutoCAD Map leegyszerűsíti a térképszerkesztést, mivel már a digitalizálás közben is lehetővé teszi leíró adatok bevitelét, csatolását. Amint a digitális térképek rendelkezésére állnak, a felhasználó a különböző forrásból származó térképeket, a szoftver által támogatott globális koordináta-rendszerek bármelyikébe integrálhatja. Az AutoCAD Map széleskörű térképtisztító és javító eszközei, mint például a "gumiasztal" transzformáció, vagy a duplikált objektumok eltávolítása, egyszerűvé teszik a minősített térképek előállítását. Az AutoCAD Map segítségével más, a térképészetben használatos formátumokat, újradigitalizálás nélkül olvashat be:

 • ESRI ARC/INFO Coverages
 • MicroStation DGN
 • MapInfo MIF

AutoCAD Map 3D

Jellemzők

 • Többféle adattípus kezelése
 • Többféle raszteres és vektoros fájlformátum kezelése (BMP, DIB, FLC, FLI, GIF, GP4, JPG, MIL, PCT, PCX, PNG, RLE, RST, TGA, TIF)
 • Topológiai információk létrehozása
 • Alapvető térinformatikai elemző műveletek
 • Lekérdezési lehetőségek
 • Térképek létrehozása és letisztázási eszközök
 • Adatbázis csatolás
 • FIR elemző eszközök
 • Koordinátakonverziós lehetőségek


AutoCAD Map 3D rendszerkövetelmények

Az AutoCAD Map 3D rendszerkövetelményei megegyeznek a mindenkor aktuális AutoCAD és a szakági eszközkészlet rendszerkövetelményeivel.

Adatbázis kapcsolatok

- Microsoft SQL Server 2016, 2017, 2019 Standard és Enterprise Editions
- Oracle 12cR2 (12.2.0.1.0) Standard Edition és Enterprise Editions
- Oracle 18c Oracle 18.3 Enterprise Edition és Standard Edition 2
- Oracle 19c Oracle 19.3 Enterprise Edition és Standard Edition 2
- Raszter: DEM, JPG2K, DTED, MrSID, ECW, PNG, ESRI Grid, TIFF, JPEG, ESRI ASCII
- Autodesk SDF 3.0
- ARCGIS 10.8.1, 10.7.1, 10.6.1
- MySQL 8.0
- OGC WMS 13.0
- OGC WMTS 1.0.0
- OGC WFS 2.0.0
- SQLite 3.27.2
- PostgreSQL 12.2 + PostGIS 3.0


Autodesk
Kapcsolat   |   Általános Szerződési Feltételek   |   Adatvédelmi tájékoztató   |   Impresszum